mesajı diğer cevabı yazdıktan sonra gördüm hocam. Ard arda 2 mesaj olacak ama olsun artık.Hocam her öğretmenime emeklerine sağlık diyorum. yeni sürüm ne zaman çıkar hocam
@emrahkaracam Hocam düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Kısa yıllardan başlayayım, sadece bu yıl 3 farklı okulda 80 cıvarı öğretmenle muhatap oldum btr olarak, masaüstünde yada başlat menüsünde kısayolu olmayan programın bilgisayarda olmadığını düşünen öğretmen sayısı o kadar fazla ki şaşırmamak elde değil. Kısa Yolları en az bilgiye sahip bir öğretmeni göz önüne alarak ekliyorum.
Pdf reader meselesi artık Windows 10 1709 sürümüyle reader programını sonlandırdı. O sebeple Adobe akrobat kurulu.
İkinci bir dokunmatik klavye yok var olan klavyenin kısayolu var sadece, bazı programlarda dokunmatik klavye açılmıyor o sebeple ekran klavyesi kısa yolunu ekledim, sizin sisteme de aramaya ekran klavyesi yazarsanız Göreceksiniz yerleşik olduğunu.
Microsoft Office lisanssız ama illegal değil asla, Microsoft izin verdiği gibi deneme sürümü olarak kullanıma açık.
Tarayıcılara gelince herkesin kişisel bilgisayarında kullandığı tarayıcı farklı olması sebebiyle evdeki alışkanlıklarını okulda da zorlanmadan devam ettirebilsin maksat kullanıma özendirmek.
Bir sürümde Java kurmadım, Tak çalıştır olup Java desteği isteyen programlarının çalışmadığından dert yananlar oldu mecbur sonraki versiyonlara ekledim.
Kurduğum virüs programında programı açmadığın sürece hiç reklam çıktığını görmedim. Yinede bugün hazırladığım yeni versiyona virüs programı kurmadım bakalım ne tepki gelecek.
Ana menüde yeni versiyonda sizde olduğu gibi tüm programlar menüsü küçük simge haline getirilmiş durumda.
Kısacası imajı ortalama bilgisayar bilgisi olana göre değil giriş seviyede bilgisayar bilgisi olan öğretmen arkadaşları gözönüne minimum boyutta hazırlamaya çalışıyorum.
Saygılar.
@Emsile hocam senin imaj harika. çalışmalarında başarılar...@emrahkaracam Hocam düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Kısa yıllardan başlayayım, sadece bu yıl 3 farklı okulda 80 cıvarı öğretmenle muhatap oldum btr olarak, masaüstünde yada başlat menüsünde kısayolu olmayan programın bilgisayarda olmadığını düşünen öğretmen sayısı o kadar fazla ki şaşırmamak elde değil. Kısa Yolları en az bilgiye sahip bir öğretmeni göz önüne alarak ekliyorum.
Pdf reader meselesi artık Windows 10 1709 sürümüyle reader programını sonlandırdı. O sebeple Adobe akrobat kurulu.
İkinci bir dokunmatik klavye yok var olan klavyenin kısayolu var sadece, bazı programlarda dokunmatik klavye açılmıyor o sebeple ekran klavyesi kısa yolunu ekledim, sizin sisteme de aramaya ekran klavyesi yazarsanız Göreceksiniz yerleşik olduğunu.
Microsoft Office lisanssız ama illegal değil asla, Microsoft izin verdiği gibi deneme sürümü olarak kullanıma açık.
Tarayıcılara gelince herkesin kişisel bilgisayarında kullandığı tarayıcı farklı olması sebebiyle evdeki alışkanlıklarını okulda da zorlanmadan devam ettirebilsin maksat kullanıma özendirmek.
Bir sürümde Java kurmadım, Tak çalıştır olup Java desteği isteyen programlarının çalışmadığından dert yananlar oldu mecbur sonraki versiyonlara ekledim.
Kurduğum virüs programında programı açmadığın sürece hiç reklam çıktığını görmedim. Yinede bugün hazırladığım yeni versiyona virüs programı kurmadım bakalım ne tepki gelecek.
Ana menüde yeni versiyonda sizde olduğu gibi tüm programlar menüsü küçük simge haline getirilmiş durumda.
Kısacası imajı ortalama bilgisayar bilgisi olana göre değil giriş seviyede bilgisayar bilgisi olan öğretmen arkadaşları gözönüne minimum boyutta hazırlamaya çalışıyorum.
Saygılar.
O tahtaya bu versiyonu ilk defa kuruyor olup, TAM FORMAT yapmadan SADECE C FORMAT yapmayı deniyor olabilir misiniz?
hocam kurulum yaparken 2 dk sonra failed to restore partition iamge file /home/partimag........ kırmızı yazılı harta veriyor bi kaç kez denedim burda takılıyor ve kurulum ilerlemiyor nedeen acaba ?
@Emsile hocam
tam format seçeneğini seçtim hocam hatta 2 kez denedim ...
Bu durumda kurulum yapmak istediğiniz hu son tahta kaynaklı bir sorun var diyebiliriz. Farklı usb girişini deneyin. Birde aynı usb ile farklı bir tahtaya daha format atmayı deneyin belki ilk 2 tahtadan sonra usb de bir sorun da olmuş olabilir1. winsetup from usb programı ile oluşturdum
2 evet 2 tahtaya yükledim sıkıntı çıkmadı hocam
Formu test ettim sorunsuz çalışıyor. eksik bir bilgi olmuş olabilir. şifre gönderdim. resmi postaya şifre geç gelebilir.Merhaba, şifre için formu dolduruyorum fakat hata oluştu diyor. Rica etsem mail ya da dm olarak gönderebilir misiniz?
Formu test ettim sorunsuz çalışıyor. eksik bir bilgi olmuş olabilir. şifre gönderdim. resmi postaya şifre geç gelebilir.Merhaba, şifre için formu dolduruyorum fakat hata oluştu diyor. Rica etsem mail ya da dm olarak gönderebilir misiniz?
Bu imajda kesinlikle etkinleştirme sorunu yok, sadece anlık olarak windows sunucuları kaynaklı sorunlar çıkabiliyor.hocam yarın 1 hafta olacak kuralı ancak etkinleştirilmedi yazıyor hala yapılacak bir şey var mı?
yarın deneyeyim hocam... teşekkürler....Bu imajda kesinlikle etkinleştirme sorunu yok, sadece anlık olarak windows sunucuları kaynaklı sorunlar çıkabiliyor.
Bilgisayarım-özellikler-etkinleştir-sorun gider adımlarını uyguladınız mı?
Hocam ilk defa windows 10 kuracak tahtalarda etkinleştirme problemi var. Daha önce windows 8.1 den yükseltme yapılmış ise sorun çıkmıyor ama Microsoft yükseltme işini sonlandirdigi için artık etkinlesmiyor. 2 ayrı okulda denedim. Benim okulda etkinleştiyor (hem benim imaj, hem sizin imaj) ama diğer okullarda ilk defa windows 10 kurulduğu için etkinlesme olmuyor.Bu imajda kesinlikle etkinleştirme sorunu yok, sadece anlık olarak windows sunucuları kaynaklı sorunlar çıkabiliyor.
Bilgisayarım-özellikler-etkinleştir-sorun gider adımlarını uyguladınız mı?