Flash bellek kısayol sorununa çözüm bulan yok mu?

Kodla Büyü
Re: Kısayol virüsünü temizleyemiyorum.yardım

Kısayol olarak görünen flash diskteki bilgilere ulaşmak için;
Öncelikle cmd ye giriyoruz sonra flash diskin harfini yazıyoruz örneğin f: entera basıyoruz
ardından
attrib /s /d -s -r -h -a yazıp entera basıyoruz
dosyalarımız artık görünüyor..

benim de benzer çözüm yolu: dosyayı indirin:
https://docs.google.com/file/d/0B5yHoSY ... sp=sharing

virstemizleme.png

bilgisayarı temizlemek için combofix
flashı temizlemek için goster.bat dosyası yani içinde attrib /s /d -s -r -h -a kodu var.

yalnız temizlesetemizliyorum biri geliyor anında tekrar bulaştırıyor...

mbam-setup-1.70.0.1100 şu programı bulup taratın...daha sonra antivirüs prog güncelleyin..antivir tavsiye ederim..bu virüsü görüyor..kolay gelsin

Önceden önlem almıştım (öğretmen arkadaşları bilgilendirerek ), virüs bizim okuldaki etkileşimli tahtaları teğet geçti... :D

Hala çözülmedimi ?
Hocam virüsü upload et biz de test edelim.
Disk yönetiminden sürücüye yeni harf atanmıyor mu ?

virüsü upload ediyorum hemen..
çünkü baya bi can sıkıyor bugünlerde..3 pcye format attım yine bulaşmış sanki hiç bişey yapmamılım gibi..akıllı tahtalarda zaten bu virüs bulaşmış durumda hepsini sıfırlamak akıl karı gelmiyor bana.flaşlar üst üste geliyor hemen hemen her öğretmen flaşını temizletmek ve gizli olan dosyalarını "hocam mahvoldum hiç bir dosyam gözümkmüyor o kadar zaman harcadım hazırlamak için" naralarıyla tedirginliklerini bize bulaştırıyorlar..hemen çözüm şart..programcı arkadaşlara duyrulur (şu işaretlerin arasına acil işateti konulsa iyi olur şöyle kırmızı alarm şeklinde çünkü konu acillik!) bu arada panda usb vaccine de aşılıyorum ama işe yaramadı virüslü bilgisayar takınca otomatik kapıyor virüsü.düzeltiyorum temiz bilgisyara takıyorum flaşı problem yok ama bilgisayar veya akıllı tahta bu uzman virüsü yemişse affetmiyor.

Re: Kısayol virüsünü temizleyemiyorum.yardım

HASGUL' Alıntı:
Kısayol olarak görünen flash diskteki bilgilere ulaşmak için;
Öncelikle cmd ye giriyoruz sonra flash diskin harfini yazıyoruz örneğin f: entera basıyoruz
ardından
attrib /s /d -s -r -h -a yazıp entera basıyoruz
dosyalarımız artık görünüyor..
hocam bunu yapmaktan usandım bi faydası kodu ezberledim.. :roll:

Hocam az önce, akıllı tahtalara imaj attığım harici belleğe bulaşan virüsü şöyle temizledim;

Arkadaşların dediği gibi essential'ı yükleyip hızlı tarama ile virüsü buldurup temizlettim. Sonra flash belleği açıp, kısayolun içindeki dosyalarımı kes-yapıştırla kısayolun dışına yapıştırdım ve kısayolu sildim. Sonra harici belleğe çıkarıp taktım aynı bıraktığım şekideydi, ayrıca bu virüsün olmadığı bir bilgisayara taktım, yine bıraktığım şekilde tertemiz duruyordu. Akıllı tahtalara da essential'ı ve güncelleme paketini pardus'tan açıp attıktan sonra, tekrar win7 ile açıp, kurup tarattıktan sonra bi sıkıntı kalmaz...

okanformula' Alıntı:
Hocam az önce, akıllı tahtalara imaj attığım harici belleğe bulaşan virüsü şöyle temizledim;

Arkadaşların dediği gibi essential'ı yükleyip hızlı tarama ile virüsü buldurup temizlettim. Sonra flash belleği açıp, kısayolun içindeki dosyalarımı kes-yapıştırla kısayolun dışına yapıştırdım ve kısayolu sildim. Sonra harici belleğe çıkarıp taktım aynı bıraktığım şekideydi, ayrıca bu virüsün olmadığı bir bilgisayara taktım, yine bıraktığım şekilde tertemiz duruyordu. Akıllı tahtalara da essential'ı ve güncelleme paketini pardus'tan açıp attıktan sonra, tekrar win7 ile açıp, kurup tarattıktan sonra bi sıkıntı kalmaz...

Essential çözdü yani ölemi?

muratur' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Essential çözdü yani ölemi?

Evet hocam çözdü...

arkadaşlar bir kaç sayfa önce yazmıştım gözden kaçmış galiba, halen bu virüsle boğuşan arkadaşlar var.. security essentials'ı güncelleyin, hızlı tarama yapın, yeniden başlatın.. bu kadar..

tahtalarda internet yok ondan güncelleme işi zor..bi tarama yapsak çözüm olur mu bakalım.

orebro' Alıntı:
http://support.microsoft.com/kb/971606/tr değerli hocam bu adresten 64 bit güncelleme dosyasını indirip tahtalardaki programı güncelleştirebilirsiniz.. güncelleştirmeden tarama yapmanız işe yaramayacaktır maalesef..

bazı tahtalarda niyeyse aynı şeyleri yapmama rağmen tahtadan virüs silinmiyor, temiz flash taktığımda tahtadan bulaşıyor, bununla ilgili bir çözüm bulan var mı?

evet benim de aklıma gelen bir de combofixle taratmak,bunların hepsini 10 dk.lık teneffüste nasıl yapacaksak illa derse sarkıyor maalesef.

orebro' Alıntı:
eras63' Alıntı:
tahtalarda internet yok ondan güncelleme işi zor..bi tarama yapsak çözüm olur mu bakalım.

http://support.microsoft.com/kb/971606/tr değerli hocam bu adresten 64 bit güncelleme dosyasını indirip tahtalardaki programı güncelleştirebilirsiniz.. güncelleştirmeden tarama yapmanız işe yaramayacaktır maalesef..
haklısınız sayın hocam güncelleme dosyasız bi manası olmuyor teşekkür.. :+1:

bt^' Alıntı:
evet benim de aklıma gelen bir de combofixle taratmak,bunların hepsini 10 dk.lık teneffüste nasıl yapacaksak illa derse sarkıyor maalesef.
evet hocam ben de aynı problemden muzdaribim.. :(

güncelleme ile aratinca bulup siliyor ama sonrasinda flashinda virüs olan bir ogretmen gelip takarsa ne olacak bunu da bi cozmek lazim.

ayrica temizleme icin tenefüslerde yetismiyor derse giremiyoruz kaliyor tüm sınıfların cikma saatina.

Maalesef, inşallah sadece bazı sınıflardadır ama kesinlikle karşılaştığım tahtalar var, essentialsın da işe yaramadığı durumlar var, bilmiyorum ne yapacağız..

gzegen' Alıntı:
güncelleme ile aratinca bulup siliyor ama sonrasinda flashinda virüs olan bir ogretmen gelip takarsa ne olacak bunu da bi cozmek lazim.

ayrica temizleme icin tenefüslerde yetismiyor derse giremiyoruz kaliyor tüm sınıfların cikma saatina.

Hocam bizim okulda öğrencilerin ve öğretmenlerin evlerindeki pclere de bulaşmış bu virüsler ve benim görevim tahtaları güvende tutmak flashları bi şekilde temizliyorum. NS Protect yazılımının auto recovery sini aktifleştirebilirseniz tahtaları güvende tutabilirsiniz onu yapamadım derseniz deep freeze kurun geçici olarak yoksa başedemezsiniz. ben hergün öğrenci ve öğretmen flashlarını temizliyorum tahtalarda sorun yok çok şükür bu sebeple kafam rahat öğrenci ve öğretmen arkadaşlar flashlarını getirirlerse temizle getirmezlerse problem yok demektir :wink:

Geri