Formatörlükte ek dersimiz sizce az yatmıyor mu?

Kodla Büyü

fatihflies

Aktif Üye
Arkadaşlar, geçenlerde düşündümde... Şimdi biz sabah 08:00-17:00 mesai yaptığımızda haftada 40 saat okulda bulunmuş oluyoruz.Sonunda ise 18 saat ek ders alıyoruz.Aslında bizim hakkımız 40-15(maaş karşılığı)=25 saat olmalı değil mi? Ayrıca;
1) Sınıf öğretmenleri öğleye kadar çalışıyor, onlar da haftada 18 saat ek ders alıyorlar.Üstelik onlarında günde 6 saatten hesaplarsa 6*5=30 saat haftada derse giriyorlar.
2) Rehber öğretmenler 09:00-15:00 arası mesai yapıyorlar.Onlarda haftada 18 saat ek ders alıyorlar.(Üstelik kulüp yok, nöbet yok, bizler gibi dersleri de yok)
3) Okul öncesi öğretmenler de öğleye kadar okulda kalıyorlar, onlar da aynı bizim gibi 18 saat ek ders alıyorlar.Onlar da aynı rehberlikçiler gibi nöbet yok, kulüp yok, yıllık plan yok...

Şimdi biz yukarıdaki branşlardan daha yoğun çalışmamıza rağmen, üstelik okulda onlardan daha da fazla mesai yapmamıza rağmen ek derslerimiz onlar ile aynı. Hani kamuda eşit işe, eşit ücret mantığı...Bence adaletsizlik arkadaşlar.

MEB'e bu konuda mail attım.Bakalım ne diyecekler.Arkadaşlar sizlerde bu konuda mail atarsanız iyi olur.Milli Eğitim Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini işçi gibi görmesin. Hak ettiğimiz ücreti, değerin farkına varsınlar.

sinifcilarla anasinifcilar bildigim kadari ile 15 saat ek ders alio kardes.

hocam onlarda farkındadırlar bu durumun ama bizi bilerek bu şekilde çalıştırıyorlar zaten...

Susayım susayım diyorumda bir türlü susamıyorum. Pardon hocam hiç birimiz 30 saat bir fiil derse giren öğretmen kadar çalışmıyor. Kolaymı derse gir nöbet tut sınav yap sınav oku derse hazırlan e-okul la uğraş insaf biraz insaf hakkımızı fazlasıyla alıyoruz şükredin biraz

Anasınıfı öğretmeni ya 9-12 yada 12-15 çalışıyor full ek ders alıyor
Rehber Öğretmen 9-15 çalışıyor hiç dersede girmiyor full ekders alıyor
Keza sınıf öğretmenleride ikili öğretimde yarım gün, tam gün eğitimde Rehber öğretmen gibi çalışıp full ekders alıyorlar...

Biz hem asli görevimiz olmayan her türlü işi yapıyoruz, hemde diğer öğretmenlerden daha fazla çalışıyoruz... Tüm bunlara bakınca biz daha fazlasını hak ediyoruz tabiki...

aakcakaza' Alıntı:
gzegen' Alıntı:

18 saat maas karsılığı 12 saat ek ders alırlar hocam.

sınıfçılar 15 saat max, branşçılar ise 18 saat max alır arkadaşlar..
yalnız bizim mesai saatlarimiz rehber öğretmen gibi değil kabul ediyorum. ancak şunuda unutmayınki müdür yardımcılarıda bu kadar saat kalır ve 18 saat ek ders alırlar.

hhtc' Alıntı:
Susayım susayım diyorumda bir türlü susamıyorum. Pardon hocam hiç birimiz 30 saat bir fiil derse giren öğretmen kadar çalışmıyor. Kolaymı derse gir nöbet tut sınav yap sınav oku derse hazırlan e-okul la uğraş insaf biraz insaf hakkımızı fazlasıyla alıyoruz şükredin biraz

Hocam bu dediklerinin hepsini yapıyordum zamanında ama şuan olduğumdan daha mutluydum...
Yarın Formatör görevlendirmeleri iptal deseler ne yapacağız... Var olan belirsizlik durumu içinde, bir ayağımız çukurda sürekli...

hhtc' Alıntı:

Katılıyorum size hocam,haklısınız.......

Sayın hhtc hocam. Yukarıda bahsettiğim branşlarda derse giren sadece sınıf öğretmenleridir. Diğerlerinin ne sınav, ne nöbet, hiç bir sorumlulukları yok. Zaten bilerek yukarıda bahsettim. Sınıfçılarında zaten 4. ve 5. sınıflarında çoğu derslerine branş öğretmenleri giriyor.Geriye1,2 ve 3. sınıf sınıf öğretmenleri kalıyor.Zaten bu branşlar sınav yapsalarda, nöbet tutsalarda, hepsi öğleye kadar sayın hocam. Öğleden sonra evlerindeler. Fakat biz öyle değiliz. Hiçbiri bizim gibi sabah 8 akşam 5 gibi çalışmıyorlar.İnanın okulda hiç derse girmesek bile bizim branşımızda işler hiçbir zaman bitmiyor.Bizler de sürekli laboratuarda bilgisayar formatıydı, web sitesiydi falan filan.Üstelik derse girdiğimiz an bile oluyor.Ben hatırlıyorum, 15 saat derse girip, bir taraftan formatörlük, bir taraftan 8-17 mesai. Sn hocam derse girmek önemli değil. Önemli olan evimize erken gidip istirahat edebilmemiz. Bence inanın bahsettiğiniz öğretmenlerle bir yer değiştirsek, inanın 1 gün bile dayanamazlar.

Bence bizde boş durmuyoruz Sağolsun öğretmen arkadaşlarımız ve idaricilerimiz bizi 08:00-17:00 arası boş bırakmıyorlar.Bence biz de aldığımız ek dersi hak ediyoruz

hhtc' Alıntı:

Hamdolsun hocam Hamdolsun...

arkadaşlar takılmışsınız anasınıfçının aldığı ek derse sınıfçının yok 12 yok 15 almasına arkadş farklı bir yere dikkat çekmek istiyor ama konu dağıtılıyor..,
bence de memurdan az alıyoruz bunun değişmesi klazım kesinlikle

tmm 30 saat derse giren arkadaş yoruluyordur ancak emin olun bizler onlardan daha fazla yoruluyoruz angaryalarla onlarla bunlarla
2 hafta önce kahvaltıyı okulda yaparım dedim çıktyım evden saate baktım bişeyler yiyeyim diye askam 4:27 olmuş

buradan buyrun birde

isbb80' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Hamdolsun hocam Hamdolsun...

2 şeyi ayıralım arkadaşlar yaa çok şükür halimize vaktimize işimiz var ekmeğimiz var aç değil açıkta değiliz
ancak olay dengesiz ücret dağılımı adaletsizlikk ..

hhtc' Alıntı:
Ya şaka yapıyorsunuz ya formatör değilsiniz. Yada yatıyorsunuz hakkınızın gaspedildiğini düşünmüyorsunuz.

fgur' Alıntı:
bunu bile çok görüyorlar kardeş...

Bu işi yapan arkadaşlar az çalısıyoruz diyorsa. Bence hiç vermesinler ek ders. İnşallah iptal olur gorevlendirmeler şu az calısıyoruz yatıyoruz deyip memnuniyetini dile getiren eyleme katılmayan mail atmayanların rahatı kaçar.

Hala 500 tl için çalışma şartlarının satılmaması gerektiğini anlayamadık.

Kızıyordum zümreye laf atana walla agzımı acmayacagım bundan sonra.

Bir formator 30 saat derse giren daha cok yoruluyor der mi ya. Kardeşim sen yatıyorsun diye herkes yatıyor mu?
Er kişi kendinden bilir işi derler.

ozzzzz80' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
gzegen' Alıntı:

yalnız bizim mesai saatlarimiz rehber öğretmen gibi değil kabul ediyorum. ancak şunuda unutmayınki müdür yardımcılarıda bu kadar saat kalır ve 18 saat ek ders alırlar.
Müdür yardımcıları bildiğim kadarı ile 6 yerine 12 saat girdiğinde ek dersleri artıyor ayrıca yurt falan 18 i gecer. Yanlışı8m varsa duzeltin lutfen

FORMATÖRÜM HOCAM. ayrıca okulum tam 4 binadan oluşuyor. tam bir kampüs gibi ama işi baştan sıkı tuttum tüm birimlerdeki bilgisayarları elden geçirdim deepfrezzleri çaktım 2 yıldır bir sorun çıkarmıyorlar yani demek istediğim işinizi en başta sıkı tutup güzel bir sistem kurarsanız çok fazla sorunlar oluşmuyor ama okula geldiğimde bu düzeni oturtmak 6 ayımı aldı. İşinizin ehliyseniz formatörlük çok rahat. Rehber öğretmenlerle falan kıyaslamıyorum kendimi onlar farklı bir dünya valiyle bile kıyaslanmazlar bu saat 10 da geldi bizim rehberlikçi vali bile makamına oturmuştu çoktan :)

technolog' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
Ya şaka yapıyorsunuz ya formatör değilsiniz. Yada yatıyorsunuz hakkınızın gaspedildiğini düşünmüyorsunuz.

FORMATÖRÜM HOCAM. ayrıca okulum tam 4 binadan oluşuyor. tam bir kampüs gibi ama işi baştan sıkı tuttum tüm birimlerdeki bilgisayarları elden geçirdim deepfrezzleri çaktım 2 yıldır bir sorun çıkarmıyorlar yani demek istediğim işinizi en başta sıkı tutup güzel bir sistem kurarsanız çok fazla sorunlar oluşmuyor ama okula geldiğimde bu düzeni oturtmak 6 ayımı aldı. İşinizin ehliyseniz formatörlük çok rahat. Rehber öğretmenlerle falan kıyaslamıyorum kendimi onlar farklı bir dünya valiyle bile kıyaslanmazlar bu saat 10 da geldi bizim rehberlikçi vali bile makamına oturmuştu çoktan :)

Arkadaşlar size başıma genelde gelenleri anlatayım.(Aslında çoğu Bilgisayar öğretmenlerimizinde başından çok geçmiştir.)Genelde okula sabah gelir gelmez, çayımı alırım, öğretmenler odasına girerim.Daha bir yudum alıyım derken taaakkk, öğretmenin biri gelir, ya hocam şu bilgisayar çalışmıyor, formatlarmısınız. Birşey derken, diğer öğretmen bunu duydu ya, onunda hemen bir derdi hemencecik oluşuverir.Hocam benim de geçen bilgisayarım internete girmedi neden? Yav el insaf yaa, daha yeni gelmişim.Hele bir yerime oturayım. Önce bir günaydın hocam diyin. Hele bir çayımı içeyim, kahvaltımı bir yapayım.İnsan bunları hiç düşünmez mi? Neyse, akşama kadar, bir oraya, bir buraya derken. Pilim bitmiş bir şekilde eve dönüyorum.Kapıyı kapattığımda, daha 5 dk geçmeden. Yine Taaakkk.. Zil çalıyor.Komşu benim yolumu gözlüyor yaa.Açıyorum kapımı. Ya hocam kusura bakma rahatsız ediyorumda, şu bizim bilgisayar açılmıyor ya.Bir bakıversen diyor.Tabi benim yüzümden düşen bin parça.Kafamı yere eğiyorum.Ya ayıp kardeşim ya, daha işten yeni gelmişim yorgun argın. Şimdi yorumları artık sizlere bırakıyorum...

hhtc' Alıntı:

Milletin aptal aptal sorunlarıyla uğrasmaktansa ben razıyım derse girip e okul ile nöbet ile.... uğraşmakla

ozzzzz80' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
gzegen' Alıntı:

BİZİ MÜDÜR YARDIMCILARIYLA KIYASLAMAYIN, biz idareci değiliz, müdür yardımcısı demek müdürden bir önceki basamak demektir, 3 veya 4 yıl müdür yardımcısı ol, ondan sonra müdürlüğe müracat et , olursan daha da ilerle, ek dersin sürekli artar, kariyer basamağı gibi, sen se formatörsün formatör kalacaksın uzama kısalma yok, hele Bilişim tek öğretnmeniysen, kendi bransıma döndüm kardeşim artık 8-17 çalışmıyorum normal öğretmen oldum yine yuppi deme şansında yok, hem zorunlu çalışıyosun hem hiç bir ilerleme yok hem de 8-17 ömür boyu çalışacaksın hemde aynı şekilde çalışmayıp aynı ücreti alan (rehberlikçiler dura dura) , ayrıca müdür yardımcılarının odaları vardır, saygın kadroları vardır, sizi ayaklarına çağarırlar, yapmanız gerekenler söylerler, müdür yardımcısı ile biz aynı değiliz asla, hangi müdür yardımcısını bir öğretmen çağarıpta kablo takmak zorunda bırakabilir, bizim okulda onlar gibi titrimiz mi var?

Bu işe bu para çok demiş arkadaşın teki, o zaman alanımızla alakalı mantıklı insani daha fazla iş versinler, insanların zamanlarını çalmak ömürlerini çalmaktır, para için her şeyi kabul etmek zorunda değiliz, formatörlük denen bozukluk kaklksada kurtulsak, tek sevindiğim nokta, tüm branslar bu meredi yaptığı için 9-15 olursa formatör bozmaları artacağı için 8-17 olması diğer branşlar açısından engel olarak iyi, formatörlük kalksın, ak koyun kara koyun ayrılsın bence...

Arkadaşlar ben hep diyorum.Bakın formatörlüğü düzeltmeyi çabalayacağımıza, derslerimizin geri getirilmesi için çabalamalıyız.Çünkü ne de olsa bizler birer öğretmeniz.Teknik eleman gibi okulda çalışmamamız lazım. Madem formatörlük bir ihtiyaç, gitsin MEB bu ihtiyacı ücretli öğretmenden mi karşılar, yoksa 2 yıllık yüksekokul mezunundan mı karşılar, efendime söyleyeyim Teknik lise mezunundan mı karşılar bilemem. İnanın milletin abuk subuk, saçma sapan çok basit olan ve üstelik bazen de küstahça belirtilen bilgisayar isteklerini yerine getirmektense, 30 saat bilgisayar dersine girer, öğrencilerin birşeyler öğrendiğini görmeyi yeğlerim.

hhtc' Alıntı:
technolog' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Sayın hocam, yaptığınız işleri biz de yapıyoruz.Fakat bilgisayar dediğin her zaman aynı tepkiyi maalesef vermiyor.Bir şekilde yine dönüp dolaşıp arızalanabiliyor. Sürekli olan bir şey, bazen bir bakmışsın taakkk, fare oynamıyor, bilgisayar kendiliğinden başlıyor.Yani sorunlar hiç bitmiyor hocam. Hem sadece bilgisayarın teknik sorunları da olmuyor.Okulun web sayfasıydı, falan filan. İnanın çok içler acısı durumda olan BT sınıfları, okullar da var hocam. Sizin sisteminiz tam tıkır çalışıyor olabilir. Ben açıkçası asli görevimiz olan derslerimizin geri getirilmesini istiyorum.

derse girmek te başı başına bir sıkıntı arkadaşlar ama rehber öğretmenle kıyaslandığımızda bence adaletsizlik yapılıyor bize karşı...

only61' Alıntı:
derse girmek te başı başına bir sıkıntı arkadaşlar ama rehber öğretmenle kıyaslandığımızda bence adaletsizlik yapılıyor bize karşı...
Düz mantıkla düşünürsen aynen öyle arkadaşlar. Rehberlikçilerden dafa fazla yıprandığımız aşikar.

Yine kısır bir tartışmaya doğru sürükleniliyor.. Bende formatörüm, bende halime şükretmekle birlikte ek dersin diğer saydıklarınızdan gözle görülür şekilde farkı olmasından yanayım...

Geri