rehberlikçiler o kadar boşlarki, bana okulumdaki öğretmen keşke odalarımız yan yana olsaydı muhabbet ederdik canım sıkılıyor aşağıda bile dedi
fatihflies' Alıntı:Arkadaşlar size başıma genelde gelenleri anlatayım.(Aslında çoğu Bilgisayar öğretmenlerimizinde başından çok geçmiştir.)Genelde okula sabah gelir gelmez, çayımı alırım, öğretmenler odasına girerim.Daha bir yudum alıyım derken taaakkk, öğretmenin biri gelir, ya hocam şu bilgisayar çalışmıyor, formatlarmısınız. Birşey derken, diğer öğretmen bunu duydu ya, onunda hemen bir derdi hemencecik oluşuverir.Hocam benim de geçen bilgisayarım internete girmedi neden? Yav el insaf yaa, daha yeni gelmişim.Hele bir yerime oturayım. Önce bir günaydın hocam diyin. Hele bir çayımı içeyim, kahvaltımı bir yapayım.İnsan bunları hiç düşünmez mi? Neyse, akşama kadar, bir oraya, bir buraya derken. Pilim bitmiş bir şekilde eve dönüyorum.Kapıyı kapattığımda, daha 5 dk geçmeden. Yine Taaakkk.. Zil çalıyor.Komşu benim yolumu gözlüyor yaa.Açıyorum kapımı. Ya hocam kusura bakma rahatsız ediyorumda, şu bizim bilgisayar açılmıyor ya.Bir bakıversen diyor.Tabi benim yüzümden düşen bin parça.Kafamı yere eğiyorum.Ya ayıp kardeşim ya, daha işten yeni gelmişim yorgun argın. Şimdi yorumları artık sizlere bırakıyorum...
uhaha:xtx110' Alıntı:fatihflies' Alıntı:Arkadaşlar size başıma genelde gelenleri anlatayım.(Aslında çoğu Bilgisayar öğretmenlerimizinde başından çok geçmiştir.)Genelde okula sabah gelir gelmez, çayımı alırım, öğretmenler odasına girerim.Daha bir yudum alıyım derken taaakkk, öğretmenin biri gelir, ya hocam şu bilgisayar çalışmıyor, formatlarmısınız. Birşey derken, diğer öğretmen bunu duydu ya, onunda hemen bir derdi hemencecik oluşuverir.Hocam benim de geçen bilgisayarım internete girmedi neden? Yav el insaf yaa, daha yeni gelmişim.Hele bir yerime oturayım. Önce bir günaydın hocam diyin. Hele bir çayımı içeyim, kahvaltımı bir yapayım.İnsan bunları hiç düşünmez mi? Neyse, akşama kadar, bir oraya, bir buraya derken. Pilim bitmiş bir şekilde eve dönüyorum.Kapıyı kapattığımda, daha 5 dk geçmeden. Yine Taaakkk.. Zil çalıyor.Komşu benim yolumu gözlüyor yaa.Açıyorum kapımı. Ya hocam kusura bakma rahatsız ediyorumda, şu bizim bilgisayar açılmıyor ya.Bir bakıversen diyor.Tabi benim yüzümden düşen bin parça.Kafamı yere eğiyorum.Ya ayıp kardeşim ya, daha işten yeni gelmişim yorgun argın. Şimdi yorumları artık sizlere bırakıyorum...
yukarıda altı çizili yere dikkat, daha kahvaltısını yapmamış. hocam o işi evde halletmen lazım gelir. sabah 8:00 da mesai başlıyorsa başlar bitti.
Ha dersen ki görevlerimiz tam olarak tanımlansın o başka...
bilisimcih' Alıntı:ozzzzz80' Alıntı:aakcakaza' Alıntı:gzegen' Alıntı:sinifcilarla anasinifcilar bildigim kadari ile 15 saat ek ders alio kardes.
18 saat maas karsılığı 12 saat ek ders alırlar hocam.
sınıfçılar 15 saat max, branşçılar ise 18 saat max alır arkadaşlar..
yalnız bizim mesai saatlarimiz rehber öğretmen gibi değil kabul ediyorum. ancak şunuda unutmayınki müdür yardımcılarıda bu kadar saat kalır ve 18 saat ek ders alırlar.
BİZİ MÜDÜR YARDIMCILARIYLA KIYASLAMAYIN, biz idareci değiliz, müdür yardımcısı demek müdürden bir önceki basamak demektir, 3 veya 4 yıl müdür yardımcısı ol, ondan sonra müdürlüğe müracat et , olursan daha da ilerle, ek dersin sürekli artar, kariyer basamağı gibi, sen se formatörsün formatör kalacaksın uzama kısalma yok, hele Bilişim tek öğretnmeniysen, kendi bransıma döndüm kardeşim artık 8-17 çalışmıyorum normal öğretmen oldum yine yuppi deme şansında yok, hem zorunlu çalışıyosun hem hiç bir ilerleme yok hem de 8-17 ömür boyu çalışacaksın hemde aynı şekilde çalışmayıp aynı ücreti alan (rehberlikçiler dura dura) , ayrıca müdür yardımcılarının odaları vardır, saygın kadroları vardır, sizi ayaklarına çağarırlar, yapmanız gerekenler söylerler, müdür yardımcısı ile biz aynı değiliz asla, hangi müdür yardımcısını bir öğretmen çağarıpta kablo takmak zorunda bırakabilir, bizim okulda onlar gibi titrimiz mi var?
Bu işe bu para çok demiş arkadaşın teki, o zaman alanımızla alakalı mantıklı insani daha fazla iş versinler, insanların zamanlarını çalmak ömürlerini çalmaktır, para için her şeyi kabul etmek zorunda değiliz, formatörlük denen bozukluk kaklksada kurtulsak, tek sevindiğim nokta, tüm branslar bu meredi yaptığı için 9-15 olursa formatör bozmaları artacağı için 8-17 olması diğer branşlar açısından engel olarak iyi, formatörlük kalksın, ak koyun kara koyun ayrılsın bence...
fatihflies' Alıntı:hhtc' Alıntı:technolog' Alıntı:Ya şaka yapıyorsunuz ya formatör değilsiniz. Yada yatıyorsunuz hakkınızın gaspedildiğini düşünmüyorsunuz.hhtc' Alıntı:Susayım susayım diyorumda bir türlü susamıyorum. Pardon hocam hiç birimiz 30 saat bir fiil derse giren öğretmen kadar çalışmıyor. Kolaymı derse gir nöbet tut sınav yap sınav oku derse hazırlan e-okul la uğraş insaf biraz insaf hakkımızı fazlasıyla alıyoruz şükredin biraz
FORMATÖRÜM HOCAM. ayrıca okulum tam 4 binadan oluşuyor. tam bir kampüs gibi ama işi baştan sıkı tuttum tüm birimlerdeki bilgisayarları elden geçirdim deepfrezzleri çaktım 2 yıldır bir sorun çıkarmıyorlar yani demek istediğim işinizi en başta sıkı tutup güzel bir sistem kurarsanız çok fazla sorunlar oluşmuyor ama okula geldiğimde bu düzeni oturtmak 6 ayımı aldı. İşinizin ehliyseniz formatörlük çok rahat. Rehber öğretmenlerle falan kıyaslamıyorum kendimi onlar farklı bir dünya valiyle bile kıyaslanmazlar bu saat 10 da geldi bizim rehberlikçi vali bile makamına oturmuştu çoktan
Sayın hocam, yaptığınız işleri biz de yapıyoruz.Fakat bilgisayar dediğin her zaman aynı tepkiyi maalesef vermiyor.Bir şekilde yine dönüp dolaşıp arızalanabiliyor. Sürekli olan bir şey, bazen bir bakmışsın taakkk, fare oynamıyor, bilgisayar kendiliğinden başlıyor.Yani sorunlar hiç bitmiyor hocam. Hem sadece bilgisayarın teknik sorunları da olmuyor.Okulun web sayfasıydı, falan filan. İnanın çok içler acısı durumda olan BT sınıfları, okullar da var hocam. Sizin sisteminiz tam tıkır çalışıyor olabilir. Ben açıkçası asli görevimiz olan derslerimizin geri getirilmesini istiyorum.
:alkis:aliogus' Alıntı:Bu hakkını arayanlara la oturun şükredin hamdolsun deyin diyen zihniyeti oldum olası sevmiyorum. Hatta denk getirsem birgün ağız burunda dalasım geldiği çok oluyor
Şükretmekle hakkını aramak arasındaki farkı bir öğrenin önce. Burada kimseyle yaptığım işi kıyaslamayacağım rehber öğretmeninde anasınıfçınında sınıfçınında kendine göre zorluğu vardır ama bizim şartlarımızda zor(kendim için konuşmuyorum en rahat yapan öğretmenlerden birisiyim evimin yanında çıkış giriş saatlerine karışanım edenim olmadan) Ülkede iş alanları arasında gelir eşitsizliği olduğuda aşikar. El birliğiyle hakkımızı aramamız gerekirken şarlatanın biri çıkıp şühkredin oturun diyor hala.
hhtc' Alıntı:Susayım susayım diyorumda bir türlü susamıyorum. Pardon hocam hiç birimiz 30 saat bir fiil derse giren öğretmen kadar çalışmıyor. Kolaymı derse gir nöbet tut sınav yap sınav oku derse hazırlan e-okul la uğraş insaf biraz insaf hakkımızı fazlasıyla alıyoruz şükredin biraz
:+1:aliogus' Alıntı:Back up o kadar memnunsan hayrına çalışsana hem sevabı büyüktür.
aliogus' Alıntı:Back up o kadar memnunsan hayrına çalışsana hem sevabı büyüktür.
technolog' Alıntı::+1:aliogus' Alıntı:Back up o kadar memnunsan hayrına çalışsana hem sevabı büyüktür.
aliogus' Alıntı:Ne insafı arkadaş eskiden öğretmen maaşları diğer meslek dallarına göre nasılmış bir onu araştır. Boş boş polyannacılık yapmak yerine. Bi siz müslümansınız bi siz Allaha şükrediyor bi siz çalışıyorsunuz değil mi? En azından hakkını aramak isteyenlere engel olmayın.
aliogus' Alıntı:Ne insafı arkadaş eskiden öğretmen maaşları diğer meslek dallarına göre nasılmış bir onu araştır. Boş boş polyannacılık yapmak yerine. Bi siz müslümansınız bi siz Allaha şükrediyor bi siz çalışıyorsunuz değil mi? En azından hakkını aramak isteyenlere engel olmayın.
backup_restore' Alıntı:aliogus' Alıntı:Ne insafı arkadaş eskiden öğretmen maaşları diğer meslek dallarına göre nasılmış bir onu araştır. Boş boş polyannacılık yapmak yerine. Bi siz müslümansınız bi siz Allaha şükrediyor bi siz çalışıyorsunuz değil mi? En azından hakkını aramak isteyenlere engel olmayın.
evet eskiden maaşlar daha iyiymiş, dahada iyi olsun, ama hakedelimde olsun. işimizi çok iyi yapalım, erken çıkmanın, her işi yapmamanın derdinde olupta ücretinde en ballısını istersek o zaman çok bekleriz gelişmeyi. ben size yapmıyorsunuz demedim, genele konuştum ama siz üzerinize aldınız demek ki sizi gocunduran ifadeler oldu. ben işimi yapıyorum diyorsanız sorun yoktur.
mozkan7' Alıntı:arkadaşlar takılmışsınız anasınıfçının aldığı ek derse sınıfçının yok 12 yok 15 almasına arkadş farklı bir yere dikkat çekmek istiyor ama konu dağıtılıyor..,
bence de memurdan az alıyoruz bunun değişmesi klazım kesinlikle
tmm 30 saat derse giren arkadaş yoruluyordur ancak emin olun bizler onlardan daha fazla yoruluyoruz angaryalarla onlarla bunlarla
2 hafta önce kahvaltıyı okulda yaparım dedim çıktyım evden saate baktım bişeyler yiyeyim diye askam 4:27 olmuş
buradan buyrun birde
aliogus' Alıntı:backup_restore' Alıntı:aliogus' Alıntı:Ne insafı arkadaş eskiden öğretmen maaşları diğer meslek dallarına göre nasılmış bir onu araştır. Boş boş polyannacılık yapmak yerine. Bi siz müslümansınız bi siz Allaha şükrediyor bi siz çalışıyorsunuz değil mi? En azından hakkını aramak isteyenlere engel olmayın.
evet eskiden maaşlar daha iyiymiş, dahada iyi olsun, ama hakedelimde olsun. işimizi çok iyi yapalım, erken çıkmanın, her işi yapmamanın derdinde olupta ücretinde en ballısını istersek o zaman çok bekleriz gelişmeyi. ben size yapmıyorsunuz demedim, genele konuştum ama siz üzerinize aldınız demek ki sizi gocunduran ifadeler oldu. ben işimi yapıyorum diyorsanız sorun yoktur.
Ben burada ne yaptığımı anlatacak değilim. Sizinde ne yaptığınız açıkçası beni ilgilendirmiyor. Genel olarak bir bakış var formatör öğretmen iş yapmadan çok maaş alıyor. Sizin gibi arkadaşlarda bu söylemde olduğunuz sürece zaten yine olan bize oluyor.
Daha dün bir öğretmen e okula bizim sınıfın resmini çekip yüklermisiniz dedi. Hayır dedim. Bana dediği sizden önceki formatör çekip yüklemişti vs. vs. İşte benden önceki formatör diye kastettiği aslında sizsiniz. Sizler yüzünden biz kendi haklarımızı savunurken zorluk çekiyoruz. Sana göre ben işimi yapmıyorum bana göre ise sen işgüzar adamın birisin. Ben fotoğrafı çekledim yükledim diyelim peki asıl fotoğrafı yükleme görevi olan kişi ne olacak sorusu sizin gibilerin aklına gelmez
backup_restore' Alıntı:görüyorum ki hergün, yok bu bizim işimiz değil, yok e okula resim girmem, yok şunu yapmam yok bunu yapmam v.b. ifadeler yazılıyor. ama iş ek ders almaya gelincede sanki bizden başka çalışan öğretmen yokmuş gibi yorumlar yazılmış. hepinize yuh diyorum.işini iyi yapan için ne formatörlük zor ne de ücret az. olmaz böyle olmaz, hem az çalışalım diyorsunuz hem çok ek ders alalım. bu ülke bu kafadakiler yüzünden gelişemiyor. 2500 lira maaş alıp işyerinde çay demleyip mesai bitirenler gibi düşünürsek işimiz yaş.
kahvaltını evinde yapıp geleceksin, çay içmemişmiş, kahvaltı yapacakmışta ona iş söylemişler. hay allahım ya...
aliogus' Alıntı:backup_restore' Alıntı:aliogus' Alıntı:Ne insafı arkadaş eskiden öğretmen maaşları diğer meslek dallarına göre nasılmış bir onu araştır. Boş boş polyannacılık yapmak yerine. Bi siz müslümansınız bi siz Allaha şükrediyor bi siz çalışıyorsunuz değil mi? En azından hakkını aramak isteyenlere engel olmayın.
Ben burada ne yaptığımı anlatacak değilim. Sizinde ne yaptığınız açıkçası beni ilgilendirmiyor. Genel olarak bir bakış var formatör öğretmen iş yapmadan çok maaş alıyor. Sizin gibi arkadaşlarda bu söylemde olduğunuz sürece zaten yine olan bize oluyor.
Daha dün bir öğretmen e okula bizim sınıfın resmini çekip yüklermisiniz dedi. Hayır dedim. Bana dediği sizden önceki formatör çekip yüklemişti vs. vs. İşte benden önceki formatör diye kastettiği aslında sizsiniz. Sizler yüzünden biz kendi haklarımızı savunurken zorluk çekiyoruz. Sana göre ben işimi yapmıyorum bana göre ise sen işgüzar adamın birisin. Ben fotoğrafı çektim yükledim diyelim peki asıl fotoğrafı yükleme görevi olan kişi ne olacak sorusu sizin gibilerin aklına gelmez
backup_restore' Alıntı:e okul denilince ilk kim akla gelir, okul hademesi mi? sen e okula bunu girme, nobet tuttma, kulup yok, ders zaten yok. pardon sabah 8 akşam 5 arasında ne yapıyorsunuz? neyse sizden bunu anlamanızı beklemiyorum. ama işinizi yapmadan da benim ek dersim az derseniz size herkes bitarafıyla güler. senin aldığın ekdersi bir öğretmen 30 saat derse girerek, faranjit olarak alıyor, haftada 1 gün nöbet tutuyor.
mozkan7' Alıntı:backup_restore' Alıntı:görüyorum ki hergün, yok bu bizim işimiz değil, yok e okula resim girmem, yok şunu yapmam yok bunu yapmam v.b. ifadeler yazılıyor. ama iş ek ders almaya gelincede sanki bizden başka çalışan öğretmen yokmuş gibi yorumlar yazılmış. hepinize yuh diyorum.işini iyi yapan için ne formatörlük zor ne de ücret az. olmaz böyle olmaz, hem az çalışalım diyorsunuz hem çok ek ders alalım. bu ülke bu kafadakiler yüzünden gelişemiyor. 2500 lira maaş alıp işyerinde çay demleyip mesai bitirenler gibi düşünürsek işimiz yaş.
kahvaltını evinde yapıp geleceksin, çay içmemişmiş, kahvaltı yapacakmışta ona iş söylemişler. hay allahım ya...
senin bilgisayar öğretmeni olduğundan şüpheliyim... her bilgisayar öğretmeni bilirki okulldan teknolojiden anlamayan bi sürü öğretmenlerle dolu ve ve anında gelip senin kapını çalar bulur seni yapışır yakana .... daha önce selam vermemiştir hatta günaydın dememiştir ama işin olunca hersey değişir ...
evet okulda kahvaltı yapmak diye birsey var buna sende dahil hiç kimse karışamaz kantinde tenefüsde alıp yiyeceğim bi tost ve içeceğim çaydan kime ne arkadaş. gecen gün yaşadığımı yazdım okulda kahvaltı ederim dedim anında yogun bi koşturmacaya girdim ki saate baktım aksam 4.27 olmuş hala kahvaltı edecem ... durum gerçekten bu ve benzeri... ve sen ve senin gibi zihniyetin gibiler yüzünden bu devam edecek gibi...