7 sayfa yorum olmuş. Çoğu arkadaş kendi okulundaki ve çevresindeki şartlara göre yorum yazmış.
Görev şartları ve bir günde yaptığı iş okuldan okula bizim kadar farkeden başka branş yok. Haftada 30 saat derse giren, nöbet , sınav işlerini yapan bir branş öğretmeninin yaptığı iş okuldan okula çok farketmez.
Bizde ise öyle okullar var ki; toplamda 15-20 derslik var, sınıf mevcutları düşük, toplam öğrenci sayısı 500 den az, öğretmen sayısı 30 dan az, BT sınıfı 2GB ramli makinalardan oluşuyor, 2-3 tane idari PC var, idareci ve öğretmen kadrosunun Bilişim Teknolojileri ile arası iyi, az sayıda sınıfta PC var, öğretmenler temel düzeyde işlerini görebiliyorlar, formatör öğretmenden yardım isteyecekleri zaman adabı muaşerete uyuyor ve karşılarındakinin öğretmen olduğunu unutmuyorlar, okulda tekli eğitim yapılıyor ve formatör öğretmen 6 saat derse girip 9-15 arası çalışıyor...
Bir bunun zıttı okulları düşünelim, 60 ve üzeri derslik var, 2000 civarı öğrenci , 80 ve üzeri öğretmen, BT sınıfı faz 1, 7-8 tane idari pc var, sınıfların çoğunda pc projeksiyon var, idareci ve öğretmen kadrosunun çoğu orta yaş ve üstünde, düğmesine basmadığı pc için bile çalışmıyor diye BT öğretmenini çağırıyor, msn, facebooku kullanıp e-okulu açamıyor, formatör öğretmen 15 saat ve üzerinde derse giriyor 8-17 arası çalışıyor. İkide bir arızalanan çöken makinaların bazılarını akşam-hafta sonu evine getirip yapıyor...
Okulların fiziksel imkanları, öğrenci personel sayıları aynı olsa bile içindekilerin Bilişim konularındaki yeterlik durumuna göre formatör öğretmenin iş yükü iki kata çıkıp yarıya inebiliyor.
Bu yazdığım okullardan daha kolay ya da daha zor şartlarda çalışan arkadaşlarımız var. Normal bir ayda hepimiz aynı ek dersi alıyoruz. Yaptığımız işe göre bazılarımız için yeterli bazılarımız için yetersiz. Çalışma şartlarımız ve görev tanımlarımız netleşmediği sürece bu tartışmalar devam eder.