halaçoğlu' Alıntı:maho dersler gereksiz diyen sen misin?
ufuk neden laa burularda??
halaçoğlu' Alıntı:maho dersler gereksiz diyen sen misin?
amazon23' Alıntı:Arkadaşlar formatörlük bencede kadrolaştırılmalı.Ancak çalışma saatleri 9-3 şeklinde olarak.Ders kaldırılsın nedenmi ?1saat çok komik!maaş karşığığnı doldurmak için 15 tane sınıfın dersine giricem!bence bizi meslek liselerine versinler!norm fazlası olan arkadaşlar formatörlüğü çözüm olarak düşünmeyin.Çünkü görevlendirme olduğu için eninde sonunda mutlaka başka okula gitmek zorunda kalcaksınız.Kendinizi yakmayın..
amazon23' Alıntı:Arkadaşlar formatörlük bencede kadrolaştırılmalı.Ancak çalışma saatleri 9-3 şeklinde olarak.Ders kaldırılsın nedenmi ?1saat çok komik!maaş karşığığnı doldurmak için 15 tane sınıfın dersine giricem!bence bizi meslek liselerine versinler!norm fazlası olan arkadaşlar formatörlüğü çözüm olarak düşünmeyin.Çünkü görevlendirme olduğu için eninde sonunda mutlaka başka okula gitmek zorunda kalcaksınız.Kendinizi yakmayın..
mahmutkarakus' Alıntı:bötezede' Alıntı:sanalda kimin ne oldugu belli olmaz 180 belgelimi veya idareci ben ikendi braşımdan kimsenin bunu haklı görecegini sanmıyorum mümkünse nacizane düşüncelerinzi bu gergin zamanlarımızda kendinize saklayın madem 8-5 memur olacaktınız 4 yıl okumaya gerek yoktudeftones' Alıntı:Yazdığınız yorumu okuyan bilişim teknolojileri öğretmeni değilde 180 saat kurs alarak ek ders ve derse girme kaygısı olan arkadaşlardan sanır. Biz eğitimciyiz.Benim gibi düşünen arkadaşlar olması beni bir nebze olsun mutlu ediyor.mahmutkarakus' Alıntı:arkadaşlar bana kızacak :!:
ama bencede bilgisayar dersi gereksiz!
biz dersi unutalım bundan sonra bizim için en iyisi ne olur onun hakkında düşünelim!
arkadaşım ben bote mezunuyum bu 1
mantıklı bir insanım ve cebit etkinliğine katılacağım bu 2
ben görüş belirttiğimde katlanamayacaksanız, beğenmediğiniz görüşe saygı duymayacaksanı ugandaya gidin bu 3
ben formatörlüğü övmüyorum , şartların bizim lehimizde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum ama ders işi biraz sakat bu 4
herkesin aynı görüşte , tek tip olmasını istiyorsan git başka biyerde yaşa :!: :!: :!:
yesimk06' Alıntı:yurt dışında arkadaşı akrabası tanıdığı olan yok mu? bilgisaya dersi var mı yok mu? varsa nasıl bir öğretim sistemi var acaba?
akin79' Alıntı:mahmutkarakus' Alıntı:bötezede' Alıntı:sanalda kimin ne oldugu belli olmaz 180 belgelimi veya idareci ben ikendi braşımdan kimsenin bunu haklı görecegini sanmıyorum mümkünse nacizane düşüncelerinzi bu gergin zamanlarımızda kendinize saklayın madem 8-5 memur olacaktınız 4 yıl okumaya gerek yoktudeftones' Alıntı:Yazdığınız yorumu okuyan bilişim teknolojileri öğretmeni değilde 180 saat kurs alarak ek ders ve derse girme kaygısı olan arkadaşlardan sanır. Biz eğitimciyiz.Benim gibi düşünen arkadaşlar olması beni bir nebze olsun mutlu ediyor.mahmutkarakus' Alıntı:arkadaşlar bana kızacak :!:
ama bencede bilgisayar dersi gereksiz!
biz dersi unutalım bundan sonra bizim için en iyisi ne olur onun hakkında düşünelim!
arkadaşım ben bote mezunuyum bu 1
mantıklı bir insanım ve cebit etkinliğine katılacağım bu 2
ben görüş belirttiğimde katlanamayacaksanız, beğenmediğiniz görüşe saygı duymayacaksanı ugandaya gidin bu 3
ben formatörlüğü övmüyorum , şartların bizim lehimizde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum ama ders işi biraz sakat bu 4
herkesin aynı görüşte , tek tip olmasını istiyorsan git başka biyerde yaşa :!: :!: :!:
Bilgisayar dersi gereksiz demişsin. Sana 2 sorum var cevaplarsan sevinirim.
1. Bilgisayar dersi neden gereksiz
2. teknoloji tasarım, resim, beden dersleri neden gerekli ve bizim dersimizden daha önemli. Bu derslerin bizim dersimizden neden daha gerekli dersler olduğunu bana açıklarsan bende diyeceğimki evet bizim dersimiz gereksiz. Ama açıklayamazsan boşuna yorum yapıyorsun.
"computer science teacher" adı alında var boyle bir sistem. Ama olsa ne olur hocamprocessor' Alıntı:yesimk06' Alıntı:yurt dışında arkadaşı akrabası tanıdığı olan yok mu? bilgisaya dersi var mı yok mu? varsa nasıl bir öğretim sistemi var acaba?
Ben İngiltere ve Romanya da seminere gittim hocam. Gayet de BT dersleri var. Söz konusu bahsettikleri yer ABD. Oradaki sistemi getirmeyi planlıyorlar ama kulaktan kulağa bu şekilde geçiyor. Hocam yien avrupa ülkesine, Ukrayna idi sanırım, yaptığı ziyaretten bahsetti. orada da durum belirttiği gibi. Bizim ülkemizde öğrencilerin birçoğu bilg. a korkarak yaklaşıyor. Bunu tek atabileceği yer BT dersleri. Ama maalesef bizim söz hakkımız yok. Bu ülkede kararlar tepeden inme veriliyor. Danışma, fikir alma, bir bilene sorma yok...
veli hocam size tam bi internet cafeciyi tarif etmişlervkurtcu' Alıntı:Arkadaşlar geçen bir seminere katıldım orada bilgisayardan teknolojiden bahseden, milli eğitim şube müdürü vardı (bir ilin) eğitim öğretimden sorumlu imiş kendisi. o esnada bi fırsat buldum ve kendisine durumumuzu sordum ve neden dersimiz seçmeli hale getirildi ve ardından 4 -5 lerde niçin kaldırıldı sonumuz ne olacak diye sordum cevabı özetle bu sene 4-5 lerde kalktı seneye ikinci kademedede kalkacak çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde bilgisayar dersi adı altında özerk bir ders yok dedi. bu nedenle kaldırılıp bize bi nevi rehber öğretmenlere benzer uygulama yapılacakmış yani hiç ders yok, ders saatlerinde formatörlük işleri yapılacak teneffüslerde ve 15-17:00 saatleri arasında bt sınıfının kullanımını sağlayacakmışız .
adige' Alıntı:Üniversitede hocam BÖTE bölümü kurulurken toplantılarında yer aldığından bahsetmişti. Bu bölümün kurulmasındaki asıl amacın öğretim teknoloğu yetiştirmek olduğunu ve biraz birşeylerden anlayan öğrenciler olsun diye de yani yüksek puanlılar gelsin diye de başına "bilgisayar" konulduğunu söylemişti. O da aynı şekilde ileride okullardaki bilgisayar derslerini kaldıracaklar, siz okullarda öğretim teknoloğu olarak bulundurulacaksınız demişti ve de yurt dışında bilgisayar dersi olmadığını da vurgulamıştı.
Sanırım bu devran bir şekilde başta tasarlanılan gibi ilerleyecek. Fakat bir an önce yerimiz belli olmasının gerektği de gayet aşikar.Okullardaki tuhaf uygulamalardan yeterince madur durumda oluyoruz. CeBIT den güzel sonuçlar bekliyoruz.
aynı şey bizim fakültede de söylenmişti. diyelimki öğretim teknoloğu uygulamasına geçildi. aynı bilgİsayr işine benzemesin. yok bu uygulama da işimize yaramadı bunuda kaldıralım derlerse hiç şaşırmam.angel_33' Alıntı:adige' Alıntı:Üniversitede hocam BÖTE bölümü kurulurken toplantılarında yer aldığından bahsetmişti. Bu bölümün kurulmasındaki asıl amacın öğretim teknoloğu yetiştirmek olduğunu ve biraz birşeylerden anlayan öğrenciler olsun diye de yani yüksek puanlılar gelsin diye de başına "bilgisayar" konulduğunu söylemişti. O da aynı şekilde ileride okullardaki bilgisayar derslerini kaldıracaklar, siz okullarda öğretim teknoloğu olarak bulundurulacaksınız demişti ve de yurt dışında bilgisayar dersi olmadığını da vurgulamıştı.
Sanırım bu devran bir şekilde başta tasarlanılan gibi ilerleyecek. Fakat bir an önce yerimiz belli olmasının gerektği de gayet aşikar.Okullardaki tuhaf uygulamalardan yeterince madur durumda oluyoruz. CeBIT den güzel sonuçlar bekliyoruz.
bu dediklerinizin başımıza geleceği aşikar hocam..ama sorun çalışma şartları ve özlük hakları..bizim 9-15 mesai saatlerimizin olması , ara ve yaz tatil hakkımızın olması üzerine çalışmalarımız olmalı.Hak verilmez alınır..