BÖTE mezunu olarak artandığımızda işimizin BDE ve materyal konusunda diğer öğretmenlere yardımcı olmak olduğunu düşündük. FORMATÖR ÖĞRETMEN adı altında TAMİRCİ olmak zorunda kalacağımızı hiç düşünmedik. Şuan biz ne kadar kendimize öğretmen desek de FORMATÖR den başka birşey değiliz okullarda. İtirazımız da buna.
Ayrıca Öğretmen olarak Anadolunun bir ilçesine atandığımda Bilişim konusunda öğrencilerimin de en az öğretmen arkadaşlarım kadar rehberliğe ihtiyaç duyduklarını gözlerimle gördüm. Ancak BT derslerinde klasik eğitimi uygulayarak Yanlız bilgisayar eksenli ders işleyen bir BT öğretmeni, dersine BİLGİSAYAR DERSİ deyip, bunun "alana da verene de zulüm olduğunu" düşünebilir.
Zira ben klavuz kitaplarındaki birçok etkinliği öğrencilerimle uygulayıp onlara teknoloji konusunda rehberlik edebildiğim için öğrencilerimin çok şanslı olduğunu düşünüyorum.
Bu hafta hepimiz derslerimize girdik; örneğin 6. basamağın ilk ünitesindeki "Gelecekteki bilşim teknolojileri, Farklı CD'ler- Farklı Yazılımlar, İnternette alışveriş, Bilgi güvenliği" gibi konuların en az diğer ders konuları (örneğin fen ve teknoloji dersindeki yaşamımızdaki elektrik ünitesi ve alt konuları) kadar önemli olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bilişim gibi hayatımızın her alanına yayılmış gelecekte herşeyin üzerine kurulması beklenen bir konuda öğrencilerimizi BT Dersinden mahrum bırakmanın hem eğitim hayatlarını hem de normal yaşantılarını derinden etkileyebileceği kanaatindeyim.
Bu yüzden Bilişim Teknolojileri dersleri ilköğretim birinci kademede de okutulmalı ancak bunun seçimi ve okutulması bu branşta uzman olan BT Öğretmenlerine bırakılmalı. 6. 7. 8. sınıflarda ders saatleri arttırılmalı, ders içerikleri güncelleştirilmeli.
Buarada MS'ye bağımlılık konusunda başka bir başlıkta bir arkadaşım "MS'ye bağımlılık öğretmenin seçimi" şeklinde bir yorum yapmış, kendisine katılıyorum. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasında dersi nasıl yalnız bilgisayar progamlarını anlatarak geçidiği için herkesi kendisi gibi zanneden öğretmenler varsa MS'den başka öğretilecek birşey bulmayanların da olduğundan emin olabiliriz.
Evet Biz kendimize öğretmen demezsek, BİLİŞİM kavramını BİLGİSAYARDAN ibaret görürsek, Kendi dersimizin ve öncüsü olduğumuz yapılandırmacı eğitimin gereklerini yapmazsak, hatta öğrencilerimizi kendi hallerine bırakmakla yapılandırmacı eğitimi karıştırıyorsak kendimize ve eğitimimize ihanet etmiş oluruz.