Buraya sadece arada bakarım nadiren yazdığım olmuştur ancak arkadaşların kafa karışıklıklarını gidermek için bilgi vereyim dedim. Bu iş ve benzeri işlerle ilgili ilde malesef tek muhatap olduğum için , ayrıca bu ve benzeri konuları burda yeni gördüğüm için açıklama yapayım;
- Fatih Projesi okulları doldurma gibi bir zorunluluğumuz var il olarak, bakanlık yazısına göre. Ancak bunu yaparken il merkezi (şahinbey,şehitkamil) ve ilçeler kendi içinde değerlendirilecek. yani karkamış boşken (ki boş kalacak gibi görünüyor) merkez okullar doluyorsa kalan arkadaşlar kendi okullarında görevlendirilebilecek. Zaten merkezdeki bir arkadaşı atıyorum islahiyeye görevlendirme vermemiz hem uygun olmaz hem bakanlığın görevlendirmeye bakış açısına ve uygulamalarıne ters düşer, hem de yolluk yevmiye gerektirdiğinden valilikçe uygun görülmez.
- İlçe bazında bakıldığında ise örneğin islahiye 4 okul var , 1 en fazla 2 fatih okuluna görevlendirme yapılabilecek durumda. Bu durumda kendi okulunda kalmak isteyen BT öğretmeninin hiç şansı kalmıyor. Lakin burda bazı başka unsurlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor, misalen öğretmenin okulunda 20 saat yada daha fazla dersi varsa okulunda BT sınıfı vb donanımlar mevcutsa ve okulun ihtiyacı varsa bu öğretmeni alıp fatih okuluna vermenin bir mantığı kalmıyor. Bu durumda zorunluluktan esneklik gösterilebilir.
- Merkezdeki okullara gelince çoğunun dolmasını bekliyorum, lakin aktoprak ve taşlıca okulları biraz zor görünüyor. Onlarında müdürleri ile konuşmalar yapıldı listeler gelince bu okullar için tekrar durum değerlendirmesi yapılacaktur.
- Herkes kendi okulunda kalmak istiyor, lakin bakanlık yazısına ve mevcut şartlara göre bu mümkün gözükmüyor, keşke öyle bir uygulama yapabilsekde benimde kafam rahat etse ama malesef olmuyor.
- Son başvurularda (iptal edilen) 109 öğretmen vardı başvuru yapan. merkezde 42 fatih okulu mevcut. Bunlarında 13'ü doldurulmuş vaziyette. Sonuç olarak geriye 96 öğretmen ve 29 okul kalıyor. Bu 96 öğretmenden 29 u malesef okullarında kalamayacak. Mesele bu kalamayacak öğretmenleri belirlemek ki işin açığı çok değişkenli zor bir matematik denklemi gibi oldu artık bu iş.
- Zaten bu iş görevlendirme ile değil, BT Rehber öğretmen kadrosu ile çözülür. Bakanlık kadrolu yapmış olsa idi bu işi o zaman aktoprağa da giden çıkardı emin olun karkamışada... Lakin top bize kalınca o niye okulunda kaldı bu niye gitti, ben illa okulumda kalmak istiyorum vb durumlar oluyor. Niye öyle değil şöyle yapmıyorsunuz, haksızlık değil mi gibi laflara maruz kalıyoruz doğal olarak.
- Bu kadrolu BT rehber öğretmen görüşüne sadece ben değil tüm il koordinatörleri katılacaktır ve bunları bakanlıkla yapacağımız toplantılarda dile getireceğiz. İnşallah bir sonuç çıkar. Yoksa bu görevlendirmelerle o kadar işin arasında , sinir, stres içinde her dönem başı oynayıp dururuz.
- Sonuç olarak görünen o ki bayramı filanda kebap eşliğinde önümde liste okulları doldurmak için binbir stres içinde geçireceğim.
Herkese saygılar.
Gaziantep İl Koordinatörü