cesur_yurek
Aktif Üye
joombal' Alıntı:cesur_yürek' Alıntı:işin gerçek yüzünü ben anlatayım. 11 eylül saldırısından sonra ABD ortda doğuyu şekillendirmek için önce ıraktan başlamaya karar verir ancak burda kendisine yandaş olarak türkiyeyi bulur bunun için kendisine yakın bir parti krurup (akp) bunun üzerinden ortadoğya hamle yapar bu parti kurulması içinde fgüleni ABD ye çağrırlar ve orda bu parti kurlur bu kısmında çok detay var anlatmak uzun sürer.
daha sonra bu partiden ABD ni türkiyey konuşlamsı için 1 mart teskerisini geçimesini ister ancak bu olmayınca ABD istediği yardımı pkk dan alır ve pkk ile pazarlıklar yapılır onun istekleri türkieye dayatılır. türkiye güya AB uyum yasalrı diye bunların her dediğini yappar oda yetmez ortak istihbarat çalışması için anlaşma yapılır ABD türkiyeden aldığı istihbaratı pkk ile paylaşır pkk nın güçlenmesi için ABD her türlü işi ypar bunun karşılığında pkk ırakta abd için her tülü eylemi yapar hatta suriye içinde pkk ABD nin isteklerini yapar
buda yetmez abd pkk ile türkiyeyi aynı masaya oturtur ve pazarlık yapmasını ister türkiyede pazarlık yapar.
pkk istediği özerk bir ülke olmak türkiede bunu kabul etsede bunu vatandaşa anlatmakta zorluk çeker en sonunda ABD başabaknala şu anlaşma yapılır suriye ve kürdisatn özerk olarak türkiye bağlancak türkiyede başkanlık sisitemi olacak üçlü bir federe bir devet anlaışı oalcak anaysanın çıkmak istemesinin nedenide bu
pkk türkiye ye yaptığı her operasyonda başarılı oldu neden? bu operasyonları ABD nin yapmasıdır. türk ordunun attığı her adımı bilen ABD bir santranç gibi türkiye ile oynar. arap baharını bizzat başkana yapılmasını isteyen de obamadır. arap baharını tamamlayan recep bey rapaor vermek içinde ABD nin yolunu tutar. ancak pkk hala istediğini alamamaktan şikayetçi olanca onların operasyonları dahda güçlenerek bir anlamda pkk ya zaman kazandırmak istenmektedir.
öye bir gün gelcek başbakn diyecekki başka çaremiz yok özerk olacağız savaş bitecek dieyecek ama bitmeyecek
Sen bu kafayla harcanıyon sayın hocam.
Vakit kaybetmeden öğretmenliği bırak, bir düşünce enstitüsü kur. Valla....
senin kafan bunları almaz sen acak üç beş tv nin haberler ile siyaset yaparsın. ben sana isim yer ve zaman konusnda her türlü detayı anlatırım. ben geçen yazdığım yazıda bu ülkede çok kan dökülecke dedim kimse aldırış etmedi aslında bu olaylara şaşırmamak lazım. türkieynin geleceği konusunda senin endişenlerin olmaya bilir ama benim var. sen ancak iş işten geçtikten sonra anlarsın. bu ülkeye özalıda, demirelide tayyibide getiren onlara oy verdiren güçler aynı. bu ülke çok zengin bir ülke ama bu zenginliği başkası yiyor. ergenekeon olsun şike opresyonu olsun hepsi düzmece bunlar bir senaryonun gereğidir. bunların detaylarınıda anlatırım. bu ülkede insanlar araştımadığı için obamanın tayyip erdoğana dediği gibi bizdeki seçimler sizdeki kadar kolay olmuyor. bizde araştımayan sorgulamayan sadece kulaktan duyma siyaset yapılır tıpkı senin gibi