sadaka mı veriyorsun hoca.izmitlii' Alıntı:7 si ve 15inde hanıma yatan benim hesaba havale olur. ona da 50 lira harçlık bırakırım. biterse ister. kart genelde bende durur.
excalibur27' Alıntı:+1Accipiter' Alıntı:kartın kimde olduğu önemli değil. bunların sorun olup olmaması önemli.
eğer bu tarz konular konuşuluyor ve sorun oluyorsa ya gerçekten evlilik mantığı kavranmamış, ya da o evlilik uzatmaları oynuyor demektir...
Aynen uhaha:izmitlii' Alıntı:ay sonunda eksiye düşülüyor mu, krediler ödeniyor mu, buna bakmak lasım. aksi takdirde kart olsa ne yazar olmasa ne yazar?
2200 lira her ay ev kredisi ödüyoruz. ödeyemezsek banka kimin kartı kimde diye sormaz walla
:alkis:semacik' Alıntı:Bir kere karı-koca arasında senin paran benim param muhabbetti olmaz. Bütçe ortak olmalı tabi ki de, çünkü bu iki insan evlenmiş, birlikte hayatlarını sürdürüyorlar. Yalnız her ikisinin de maaş kartı kensininde durmalıdır, her ikisi de kendi emeğiyle biryerlere gelmiş, kendini bilen insanlardır çünkü. Kadın da çalışma hayatına girmiş, birfiil parasını kazanmaktadır, tabi ki de maaş kartı cebinde olacaktır. Ama kocası istediği anda da parayı çıkarıp vermeyi, her harcamasından onu haberdar etmeyi bilecektir.Doğru olan budur. bu devirde aksini düşünmek cahilliktir bence.
firatbuyukkaya' Alıntı:bence hanımın maaş kartının erkekte olması çok normal çünkü genelde kredi kartları borcu elektrik,su,doğalgaz,telefon vb.. faturaları ödemeye gider harcamalar bunu da genel olarak erkek takip ediyor.tabiki kadın kazanmış onada harcaması gerekn miktar verilmelidir onuda yadırgamaz heralde erkekler
serkan60' Alıntı:Kartının sende yada eşinde olmasının hiç bir onemi yok, Eşin senden habersiz harcamalar yapmıyorsa sorun yok, bizde eşimin kartı kendi cüzdanında duruyor aylık harcaya bir limiti var onun dışında kalanı benim hesabıma havele ediyoruz bende benim ki ile birleştirip ödemeleri yapıyorum. Eşimin ekstra bir paraya ihtiyacı oldugunda bende ihtiyacı olan parayı veriyorum . Eşim de bende parayı gereksiz yere harcamayacağımızı bildiğimiz içinde para hiç bir zaman aramızda kart sorunu olmuyor.
hugo4545' Alıntı:eşler seviyorlarsa birbirlerini gerisi teferruattır
eyolcu' Alıntı:ne olur ne olmaz diye kartlar sahibinde bırakmak iyi olur, an gelir nakit paran yetmez kart lazım olur... Ödemeler için gerekli para bir yerde toplanır ve erkek olrak bana kalır ödemeler...
uwe' Alıntı:eyolcu' Alıntı:ne olur ne olmaz diye kartlar sahibinde bırakmak iyi olur, an gelir nakit paran yetmez kart lazım olur... Ödemeler için gerekli para bir yerde toplanır ve erkek olrak bana kalır ödemeler...
kesinlikle katılıyorum. yanınızda sürekli yüklü parayla gezemezsiniz, az para olduğu bir anda acil bir şey olduğunda çaresiz kalıverir insan ortada. "bayana harçlık vermek" bence bundan bahsedilmesi bile hoş değil. borçları faturaları yatırmak için bankada sıra bekleme devri de neredeyse kapandı artık biraz bahane gibi, herşey online bankacılıkla halledilebiliyor. tek amaç paranın ortak bir yerde toplanmasıysa o da online bankacılıkla halledilecek bir şey. havale edilir birinin hesabına yine işlemler oradan yapılır. maaş kartını erkeğe vermek eski zamanlarda alışılagelen bir kolaylık olabilir ama bu zamanda bana anlamsız gelen bir şey.
Başlamadan kartı kendine al. Sonra nolur nolmazeses' Alıntı:valla benim hanım da ücretli başlayacak heralde bilmiyorum kararsızım ne yapsam diye