hokuspokus2
Site Gezgini
hocam şuan 29 yaşındayım, ve 16 yaşında tanıştım ilk nietzsche ile, kabul ediyorum evet ilk başlarda gerçekten hiç bişey anlamazdım, yani şu meşhur karpostal lafları haricindehalimyaren' Alıntı:hokuspokus2' Alıntı:aBi asLında köy öRtmeniysen alcan zerdüşt'ü okucan, o yalnızlıkta iyice derinlerine gircen kitabın, niçe abimiz ne demiş iyice çözücen olayı ben walla 4 kere okudum aynı kitabı, dördünde de ilk defa okumuş gibi, ama uzun zamandır okumuyorum, ölmeden önce son kez okucam diye karar aldım ama bakalım kestirebilcem mi öleceğim zamanı
Hocam Nietzsche diyor ki "benim Zerdüşt'ümden 6 cümleyi gerçekten anlayabilen üst insandır,Bir Goethe, bir Shakespeare bu korkunç tutku içinde, bu yüksekliklerde bir an bile soluk alamazlardı; Dante Zerdüşt'ün yanında yalnızca bir inanandır"
diyor
ben de 2 defa okudum. Kim bilir ne kazandık ne kaybettik. Moralini bozmadım değil mi?
sonra tükettik yazarı, attık kenara.. hiç bi ideoloji de kabul etmez bunu...
sonra, yolda yürürken, otobüs beklerken, yemek yerken, yavaş yavaş üzerine gelmeye başlıyor orda yazılanlar karabasan gibi
yani diyim ki,
ilk başta ben onu kullanmaya çalıştım..
sonra o beni esiri etti
nietzsche'nin yazdıkları bence mantıklı şekilde yorumlanamaz, yaşamak hissetmek gerekir