Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
İşletim Sistemleri ve Sistem Programlama
Mutlu Avcı/ Buse Melis Özyıldırım/ Onur Ülgen
KARAHAN KİTABEVİ

Meraklısına ! :)

swordfish' Alıntı:
KARAHAN KİTABEVİ

lisansüstü eğitim mi yapıyorsunuz hocam?

Gerçek- EMILE ZOLA
(Yapıttaki temel karşıtlık hiç kuşkusuz geleceğin güçleriyle karanlığın çatışmasıdır. Sürekli mücadeleye mahkum cesur eğitimciler ya da kurbanlar, aynı zamanda kurnaz, entrikacı, güç ve paraya susamış aç gözlü sapık insanlar dikkat çeker. Kesinlikle tavsiye ederim.)

Kimsesiz 1 (Yağmurcuk Kuşu) - Yaşar KEMAL

Yaşar Kemal'in Cumhuriyet'in ilk yıllarında Çukurova'da yaşananları anlattığı (ırgat-ağa, zengin-fakir, köylü-bey ilişkileri ve ille de birinci dünya savaşı esnasında doğudan çukurovaya göç) bir kitap.
Yaşar KEMAL'in benzer kitapları yanında ( İnce Memed, Bir Ada Hikayesi) sönük kalan bir kitap. Hayalgücüne çok fazla yer verilmiş. Buna rağmen Yaşar KEMAL hayranlarına öneririm.

Not: Kitap 3 cilttlik bir seri. Diğerlerini okuyunca onlar hakkında da görüşlerimi yazarım.

omd' Alıntı:
swordfish' Alıntı:
KARAHAN KİTABEVİ

lisansüstü eğitim mi yapıyorsunuz hocam?

yok, sadece ilgi.
Yüksek yada doktora için gostermem gereken her türlü gayreti/yamulmayı bu şekilde harcıyorum en azdından kendi yol haritamı çizmiş oluyorum.
Bu acidan yakın ve orta vadede YL yapmayıda düşünmüyorum.
Kitap'da bellek yönetimi konusundayim,80 sayfa felan kaldı.
Kitap çok da muhteşem bir şey değil.Bir kaç yüksek lisans yada doktora tezinin birleşimi gibi duruyor.
-Cümleler biraz daha özenli olabilirdi.
-Hiç olmaz ise olayin puf noktalari olsun daha vurgulu yazilabilirdi.
-Kodlar CD ile birlikte verilebilirdi.
- vs..
Artilari ;
-Kitap şu anakadar benim gördüğüm kadari ile alaninda tek TR kaynak.
-Aynı şeylerin Linux da ve windows da nasıl yapildiğini mukayeseli görmek gerçekten eğlenceli.
- iyiki yazmışlar :)

Bundan sonra sırada Yazılım Mühendisliği Yöntemleri - İleri Konular Dr. Çağatay Çatal var.

Aslinda okunmasi gereken efsane kitap Modern Operating Systems - Andrew S. Tanenbaum ama dilimizin boyu yetmiyor.

Çıplak Ayaklıydı Gece - Ahmet ÜMİT

Ahmet ÜMİT'in hızlı devrimci olduğu günlerde (muhtemelen yaşanmış olaylar) yaşananları anlatan bir kitap.
Olaylara farklı bir bakış açısıyla bakmış tavsiye ederim...

Geri