Hayırlı Olsun Görevlendirmeler Bitti

Kodla Büyü
Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitimlere bırakmış bu işi diye söylenmişti şimdi hatırladım. burdaki eğitici formatörlere öyle denmiş, il mem müdürü onayladığı için formatör olmuşuz.

yetkililerden bi sağlıklı açıklama yapılsada insanlar kendilerini ona göre ayarlasa,herkes bulunduğu ili arayıp sorarsa belki ne bir şeye ulaşılabilir bence...

ben de bazı arkadaşları anlamıyorum maaş karşılığını doldurunca ne oluyor? devlet size diyor ki bu kadar ders var, başka ders yok... Ne yapayım başka ders almak için kendimi mi yırtayım... 8 saat dersim varsa maaş karşılığı doldurmak için 7 saat daha ayrı olarak okulun işlerini yapmaya çalışır giderim evime... Formatörlüğün de eğitici formatörlüğünde bitmesi çok iyi oldu artık bizi düşünmek zorundalar...Düşünmüyorlarsa da yine kendileri bilir, bizi ne ilgiliendirir..

Benim tek üzüntüm şu anda okuyan ve mezun olan bilgisayarcılar onlara yazık olacak.. İmkanı olan-kendini yeterli gören bir an önce sınava girsin ve bu bölümden kurtulsun...

Yalnız_Kurt' Alıntı:
deli_divane' Alıntı:
formatörlüğün kalktığı ile ilgili yazı nerde var ben hala devam ediyorum kimse bana birşey demedi... Aksaray..

tüm il ve ilçelerdeki görevlendirmelerin iptal edildiğine istinaden yapılan iptallerikapsıyor yazı 81 il valiliğine gönderilen yazı burada da sanıırım paylaşılmıştı....

O yazı geldikten sonra bursa mem okul formatörlük olurlarını çıkartmıştı. Ben ebitefoların da iptal edildiğini düşünmüyorum açıkçası.

schumix' Alıntı:
Yalnız_Kurt' Alıntı:
deli_divane' Alıntı:
formatörlüğün kalktığı ile ilgili yazı nerde var ben hala devam ediyorum kimse bana birşey demedi... Aksaray..

tüm il ve ilçelerdeki görevlendirmelerin iptal edildiğine istinaden yapılan iptallerikapsıyor yazı 81 il valiliğine gönderilen yazı burada da sanıırım paylaşılmıştı....

O yazı geldikten sonra bursa mem okul formatörlük olurlarını çıkartmıştı. Ben ebitefoların da iptal edildiğini düşünmüyorum açıkçası.

bursa mem okul formatörlüklerini 1 ağustos itibariyle iptal etmiş diye duydum hocam bugün

ben burdur ilinde çalışıyorum burada 3 yıldır her yaz bitefo görevlendirmesi yapılıyordu. hatta görev istek yazısında yaz tatilinde çalışmak isteyenlerle 1 eylülde çalışmak isteyenler için seçenek sunuluyordu. bu yılda aynı şekilde başvurularımızı aldılar daha sonra biz görevlendirmeler yapılacak derken okul mailine aşağıdaki yazıyı gönderdiler.

Sayın Yetkili,

Bakanlığımız tüm görevlendirmeleri iptal ettiğinden okullarımızda Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmeleri 2012 Eylül ayına ertelenmiştir. Temmuz-Ağustos aylarında BİTEFO görevlendirmesi yapılmayacaktır.

bakanlık tüm görevlendirmeler iptal edilsin dediği için bazı iller bence yanlış anlama yolu ile iptal yoluna gitmişler. birçok ilde yazın görevlendirme devam ediyor. bence konu ile ilgili bakanlıktan görüş alınacak ve bizi kapsamadığı ortaya çıkacak ve eylül itibariyle görevlendirme devam edecek...

karinca_52' Alıntı:
schumix' Alıntı:
Yalnız_Kurt' Alıntı:
deli_divane' Alıntı:

bursa mem okul formatörlüklerini 1 ağustos itibariyle iptal etmiş diye duydum hocam bugün

Böyle bir haber gelmedi, araştıralım hocam.. Siz nerden duydunuz ?

Arkadaşlar bence MEB kolay kolay Ebitefolardan vazgeçemez...
Farzı mahal MEB görevlendirmeleri iptal etti; F@tih projesi başta olmak üzere bakanlığın birçok projesinde Ebitefolar görev alıyor, bu görevleri kimlerin yapacağı bir muamma; ayrıca Ebitefoların almış oldukları kurslarda cabası

BİLGİ:
Görevlendirme denilen mevzu, boşta olan bir kadronun, asaleten o görevi yapmayan bir memur tarafından doldurulmasıdır! Dolayısı ile okullarda bilişim teknolojileri förmatörlüğü diye bir kadronun bulunmadığına göre, görevlendirmenin iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bakan olacak şahsiyetin görevlendirmeleri iptal etmesi olayı, torpil konusu ile bir yere gelenleri koltuklarından etmek olarak algılanabilir. Ama bakan kendi istediği adamları oralara oturtacak zaten. Yani iptal edilecek bir görevlendirme yok, olamaz! Sadece küçük bir revizyon olacak. Taraf olanlar İN, bitaraf olanlar OUT!

Bişey daha var. Ben de giresun da bilişimciyim. Kimse vazgeçilmez değildir arkadaşlar. Memuriyette görevin devamlılığı esastır. Yani kimse benden, senden, müdürden, bakandan vazgeçemez diye bişey yoktur. Fatih projesi dediğiniz olay birilerini zengin etme politikasıdır. Adamlar cebe parayı indirdiler zaten. Bilişim öğretmeni olsa ne olur okulda olmasa ne olur. O adamlar satıştan parayı kazandılar. Sanmayın ki orada bitti. Periyodik bakım adı altında sorunu olmayan cihazlara dahi servis hizmeti verip devletten parayı çatır çatır alacak o adamlar. Bu söylediğimi not edin!

Bakanın hiç mi hiç umrunda bile değil öğrenciler ve personeli. Azıcık umrunda olsaydı o saçma sapan işlere imza atmazdı. 7 sülalesi E5`e döndü bu rezaleti yapanların. Yakında hava alanlarına dönecek!!! Anlayana!!!

schumix' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
schumix' Alıntı:
Yalnız_Kurt' Alıntı:
deli_divane' Alıntı:

Böyle bir haber gelmedi, araştıralım hocam.. Siz nerden duydunuz ?

Bursa atamayla az önce telefonla görüştüm. har hangi bir iptal söz konusu değil dediler.

yahu anlamıyorum kardeşim ben. meb açık açık şu görevlendirmeler iptal bu görevlendirmeler iptal değil demeyi bilmiyor mu? muz cumhuriyeti mi burası. emin olun bütün mem'ler kafasına ve koltuk durumuna göre davranıyor. çünkü görevlendirme iptali yazısını herkes kendi çıkarları doğrultusunda değerlendiriyor. olan da gariban öğretmenlere oluyor.

bizim kilis'de de okul formatörlükleri iptal edildi mesela ama diğer tüm görevlendirmeler (arge, ebitefo, vekil müdürler vs.) devam ediyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... kabak bize patladı.

İptal söz konusu olamaz hocam. 3-5 ane kendini bilmez, işi bilmez idareci geliyor, görevlendirme teriminin anlamını bilmeden her kere yazıları tebliğ ediyorlar. Bir görevlendirmenin iptal edilebilmesi için, öncelikle bir kadro olacak, o kadro boş olacak ve o boş kadroya asli görevi bu olmayan biri valilik makamınca görevlendirilecek. Hangi memur yönetmeliğinde, genelgesinde, yönergesinde formatörlük kelimesi geçiyor? Görevinizin sınıfları bir çerçeve içinde belirtilmediği sürece görevlendirildiğiniz yer bir kadro değildir. Formatörlük bir kadro değildir, ünvandır! Neye yarar ayrı konu ama bakan makan bitefo görevlendirmesini kastetmiyor emin olun...

yasinz' Alıntı:
İptal söz konusu olamaz hocam. 3-5 ane kendini bilmez, işi bilmez idareci geliyor, görevlendirme teriminin anlamını bilmeden her kere yazıları tebliğ ediyorlar. Bir görevlendirmenin iptal edilebilmesi için, öncelikle bir kadro olacak, o kadro boş olacak ve o boş kadroya asli görevi bu olmayan biri valilik makamınca görevlendirilecek. Hangi memur yönetmeliğinde, genelgesinde, yönergesinde formatörlük kelimesi geçiyor? Görevinizin sınıfları bir çerçeve içinde belirtilmediği sürece görevlendirildiğiniz yer bir kadro değildir. Formatörlük bir kadro değildir, ünvandır! Neye yarar ayrı konu ama bakan makan bitefo görevlendirmesini kastetmiyor emin olun...
:alkis:

yasinz' Alıntı:

arkadaşım Mem lerden bir bir iptal haberleri geliyor işte napalım dava mı açalım madem bu kadar eminsin

Mem lerin bende yanlış yorumladıklarını düşünüyorum bu yanlışdan nasıl dönülür ona bakmamız lazım işin aslı

ozkanozgumus' Alıntı:
Bursa atamayla az önce telefonla görüştüm. har hangi bir iptal söz konusu değil dediler.

Ben de öyle biliyordum.

yasinz' Alıntı:

Aynen hocam , görevlendirme iptallerinin sebebini zaten herkes biliyor, okullarında ihtiyaç olmasına rağmen ilçe ve il mem lerde istihdam edilen sınıf veya diğer branş öğretmenlerini görev yerlerine döndürmek. Kesinlikle bt ciler değil çünkü onlar zaten okullarında görev yapıyorlar. Ama eğer bakan tüm görevlendirmeler iptal diye bir yazı gönderirse haliyle işler de arapsaçına dönüyor.. Her türlü yoruma açık oluyor... Yayımlanan il içi kılavuzunu bile (kılavuz yani açık ve net olması gerekirken) açıklayıcı bir mail ile ancak aydınlatabildiler...

il emrinin ne demek olduğunu bilmeyen bakanın formatörlükten haberi bile yoktur, bi laf attı ortaya herkes kafasına göre yorumladı bu yanlış anlamayı nasıl düzelttirebilirz, ne yapabiliriz de formatörlüğü geri alabiliriz ona bakmak lazım..

ronn' Alıntı:
yasinz' Alıntı:

arkadaşım Mem lerden bir bir iptal haberleri geliyor işte napalım dava mı açalım madem bu kadar eminsin

Dava açmana gerek yok? Kastettiğin şey eğer okul formatörlüğü ise istedikleri zaman iptal edebilirler. Eğer okulunda formatör görevlendirmesi normal şartlar altında yapılıyor ise yeni eğitim öğretim yılı başında tekrar başvuru alınacaktır. Arge-Ebitefo lardanm bahsediyorsan ben o konuda yorum yapmadım zaten. Argede norm vardır görevlendirme yapılır. İptal edilebilir. Ebitefo da da atıyorum ilinin normu 5 ise 5 kişi görevlendirilir 6 aylık. Görev süresi bittiğinde valilik yeni oluru verene kadar ebitefo değilsindir. Bu kadar basit.

ozlem22' Alıntı:
il emrinin ne demek olduğunu bilmeyen bakanın formatörlükten haberi bile yoktur, bi laf attı ortaya herkes kafasına göre yorumladı bu yanlış anlamayı nasıl düzelttirebilirz, ne yapabiliriz de formatörlüğü geri alabiliriz ona bakmak lazım..

belki memurlar.net'e durmumuzu anlatan bir mail göndererek haber yapmalarını sağlayabiliriz. eğer haber olursa kesin düzelir.

yasinz' Alıntı:
ronn' Alıntı:
yasinz' Alıntı:

Dava açmana gerek yok? Kastettiğin şey eğer okul formatörlüğü ise istedikleri zaman iptal edebilirler. Eğer okulunda formatör görevlendirmesi normal şartlar altında yapılıyor ise yeni eğitim öğretim yılı başında tekrar başvuru alınacaktır. .

hiç de öyle olacağını zannetmiyorum, herkes bakanın ağzına bakıyo, ili aradım sordum yapmicaz bakan iptal etti görevlendirmeleri dedi, yahu dedim bakanın söylediğiyle bizim formatörlüğün ne alakası var dedim, ben bilmem bakan bilir hesabı konuştu adam.. yani durum bundan ibaret..
oguz-han' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

belki memurlar.net'e durmumuzu anlatan bir mail göndererek haber yapmalarını sağlayabiliriz. eğer haber olursa kesin düzelir.

evet böyle bişey yapsak çok iyi olur, sesimizi duyurmamız lazım bi şekilde..

ozlem22 : Hocam illerde o kadar şaçma sapan adam var ki! Adam ekders hesabı bilmez, yolluk bilmez, seminer bilmez, dilekçe yazmayı bilmez... Onlarca isim verebilirim size. Dediğim gibi işi bilmeyen idarecilerin sallamasyon yorumlamaları neticesinde böyle bi konuyu konuşuyoruz. Formatörlük kadro değildir ki görevlendirmesi olsun. Görevlendirme, boşta olan bir kadroya, asli görevi bu olmayan birinin refakat etmesidir. Halbuki okullarda siz zaten kendi görevinizde bulunuyorsunuz. Size kadro değil sadece ünvan veriliyor. Hiçbir yönetmelikte, kanunda, genelgede, yönergede formatörlük diye bir kadro olmadığına göre, kimsenin kadrosunu da işgal etmediğimize göre sorun yok..
Milletin hakkını yiyen koltuk sahibi insanların yakınları, dostları düşünsün bunu boşverin bunları.. Bir süre önce koltukları yakınlarına verdiler, şimdi de başkalarına verecekler.. Koltuk yine yakınlarında olacak.. Sende bende değil...

ben koltuk moltuk istemiyorum formatörlük ünvansa da onu bize versinler yeter..her sene bu zamanlar aynı konuyu konuşmaktan yoruldum artık ya..

ozlem22' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
ronn' Alıntı:
yasinz' Alıntı:

Dava açmana gerek yok? Kastettiğin şey eğer okul formatörlüğü ise istedikleri zaman iptal edebilirler. Eğer okulunda formatör görevlendirmesi normal şartlar altında yapılıyor ise yeni eğitim öğretim yılı başında tekrar başvuru alınacaktır. .

hiç de öyle olacağını zannetmiyorum, herkes bakanın ağzına bakıyo, ili aradım sordum yapmicaz bakan iptal etti görevlendirmeleri dedi, yahu dedim bakanın söylediğiyle bizim formatörlüğün ne alakası var dedim, ben bilmem bakan bilir hesabı konuştu adam.. yani durum bundan ibaret..
oguz-han' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

evet böyle bişey yapsak çok iyi olur, sesimizi duyurmamız lazım bi şekilde..

okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bimer-e-mesaj-attim-meb-e-gondermisler-t92055.html

ozlem22' Alıntı:
ben koltuk moltuk istemiyorum formatörlük ünvansa da onu bize versinler yeter..her sene bu zamanlar aynı konuyu konuşmaktan yoruldum artık ya..

Sorun da orada işte hocam.. Tekrar söylüyorum hiçbir kanunda, yönetmelikte, genelgede, yönergede formatör kelimesi geçmiyor. Vali görevlendirmeyi yaparken ünvan veriyor. 6 aylık.. 6 ay imamlık yap sonra git cemaat ol diyorlar.. Kafanız rahat olsun.. Kesin formatörlük devam eder demiyorum. Daha önce de yazdım. Görev daimidir. Bugün siz varsınız yarın başkası var, vazgeçilmez kimse yok. Yalnız şahsen ben o ünvan olsa da olmasa da herşeyimi veriyorum. Acaba bizi yöneten o ZAT-I MUHTEREM, 1 günlük maaşını kesseniz neyini verir??? Vicdanınız raahtsa sorun yoktur. Kimse zorla bişey de yaptıramaz. Diğer öğretmenler kaçta çıkıyorsa o saatte çıkarsınız. En azından sosyal hayatınız olur :) Malum formatörlük adı verilen bozma ünvanı vereli zombiye döndük... :)

Geri