Hayırlı Olsun Görevlendirmeler Bitti

Kodla Büyü
ya öyle demeyin herkes aynı şartlarda değil ki, ben küçük bi okuldayım dersim yok, eğitim bölgesinde başka okul da yok, başka okullara görevlendirilmek istemiyorum sırf dersim dolsun diye ordan oraya sürüklenmek var işin ucunda..ee napıcaz başka çare olmadığından idareci olucaz..buna mecbur olmak istemiyorum..kendi okulumda, kendi mesleğimle ilgili işlerle meşgul olmak istiyorum.. :(

ozlem22' Alıntı:
ya öyle demeyin herkes aynı şartlarda değil ki, ben küçük bi okuldayım dersim yok, eğitim bölgesinde başka okul da yok, başka okullara görevlendirilmek istemiyorum sırf dersim dolsun diye ordan oraya sürüklenmek var işin ucunda..ee napıcaz başka çare olmadığından idareci olucaz..buna mecbur olmak istemiyorum..kendi okulumda, kendi mesleğimle ilgili işlerle meşgul olmak istiyorum.. :(

Hocam herkes aynı şartlarda :D Şu anda 15 saati doldurabilen kaç tane bilişim tekn. öğretmeni kaldı ki? Sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz ama düşünmeyle bişey olduğu yok malesef. Benim kanımca kaldırmazlar çünkü bu bilişim öğretmenlerini susturma politikasıdır. Fatih projesi ile bunu bağdaştırmasın kimse. Fatih projesinde cihazları satan firma, periyodik olarak sağlam cihazlara bile bakım yapıp parasını alacak devletten. MEB parası olanın cebine biraz daha para sokmuştur bu proje ile. Ben bu projenin yürüyeceğini de düşünmüyorum fikrimce. Neyse bu farklı bi konu. Formatörlüğü fatih projesine bağlamayın. O proje işlese bile bilişimciler vazgeçilmez değiller. Gider sınıf öğretmenlerine bir HİE verirler olur biter. :)

Aynen öyle :) İşin özü budur hocam. Neyse ben biraz hava almaya çıkıyorum Size iyi tartışmalar :D :P

ozlem22' Alıntı:

İdarecilik kararını sonunda sanırım herkes almak zorunda kalacak ya da kurum değiştirecek gibi görünüyor... Bu gidiş onu gösteriyor... Gerçi 2 saatlik seçmeli ders belki bir umut ama ilerde onu da göreceğiz.

yasinz' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
ben koltuk moltuk istemiyorum formatörlük ünvansa da onu bize versinler yeter..her sene bu zamanlar aynı konuyu konuşmaktan yoruldum artık ya..

Sorun da orada işte hocam.. Tekrar söylüyorum hiçbir kanunda, yönetmelikte, genelgede, yönergede formatör kelimesi geçmiyor. Vali görevlendirmeyi yaparken ünvan veriyor. 6 aylık.. 6 ay imamlık yap sonra git cemaat ol diyorlar.. Kafanız rahat olsun.. Kesin formatörlük devam eder demiyorum. Daha önce de yazdım. Görev daimidir. Bugün siz varsınız yarın başkası var, vazgeçilmez kimse yok. Yalnız şahsen ben o ünvan olsa da olmasa da herşeyimi veriyorum. Acaba bizi yöneten o ZAT-I MUHTEREM, 1 günlük maaşını kesseniz neyini verir??? Vicdanınız raahtsa sorun yoktur. Kimse zorla bişey de yaptıramaz. Diğer öğretmenler kaçta çıkıyorsa o saatte çıkarsınız. En azından sosyal hayatınız olur :) Malum formatörlük adı verilen bozma ünvanı vereli zombiye döndük... :)

Kardeş hiçbir yönetmelikte genelgede formatör kelimesi geçmiyo diye formatörlük yapmıyoruz da bekçilik mi yapıyoruz bilmiyolar mı neyin ne olduğunu. Anlatıyosun iyi hoş da biz de illerin yanlış yorumlayıp iptal etmelerinden bahsediyoruz ve bunu nasıl düzeltmek kastımız bu.

vay anasını arkadaş ya şaka maka formatörlüğü nasıl savunur ister hale geldik ya buda ayrı mesele :)

ronn' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
ben koltuk moltuk istemiyorum formatörlük ünvansa da onu bize versinler yeter..her sene bu zamanlar aynı konuyu konuşmaktan yoruldum artık ya..

Sorun da orada işte hocam.. Tekrar söylüyorum hiçbir kanunda, yönetmelikte, genelgede, yönergede formatör kelimesi geçmiyor. Vali görevlendirmeyi yaparken ünvan veriyor. 6 aylık.. 6 ay imamlık yap sonra git cemaat ol diyorlar.. Kafanız rahat olsun.. Kesin formatörlük devam eder demiyorum. Daha önce de yazdım. Görev daimidir. Bugün siz varsınız yarın başkası var, vazgeçilmez kimse yok. Yalnız şahsen ben o ünvan olsa da olmasa da herşeyimi veriyorum. Acaba bizi yöneten o ZAT-I MUHTEREM, 1 günlük maaşını kesseniz neyini verir??? Vicdanınız raahtsa sorun yoktur. Kimse zorla bişey de yaptıramaz. Diğer öğretmenler kaçta çıkıyorsa o saatte çıkarsınız. En azından sosyal hayatınız olur :) Malum formatörlük adı verilen bozma ünvanı vereli zombiye döndük... :)

Kardeş hiçbir yönetmelikte genelgede formatör kelimesi geçmiyo diye formatörlük yapmıyoruz da bekçilik mi yapıyoruz bilmiyolar mı neyin ne olduğunu. Anlatıyosun iyi hoş da biz de illerin yanlış yorumlayıp iptal etmelerinden bahsediyoruz ve bunu nasıl düzeltmek kastımız bu.

vay anasını arkadaş ya şaka maka formatörlüğü nasıl savunur ister hale geldik ya buda ayrı mesele :)

deniz düştük yılana sarılıyoruz

Bursada Yıldırım İlçede atamadaki şube müdürü iptal edilecek demiş formatör olan arkadaşıma. Okul müdürüme arattım osmangazi ilçede atama şube müdürünü.. öyle birşeyden haberimiz yok bizim, okuldaki formatörler görevine devam ediyor. biz ar-ge deki görevlendirmeleri bitirdik, yıldırım öyle yorumlamış öyle yapıyor demekki dedi. Yani sonuç olarak herkes kafasına göre takılıyor. İşte böyle de bir bakanlıkta çalışıyoruz. Tam bir muz cumhuriyeti anlayacağınız :)

adrenaline' Alıntı:
Bursada Yıldırım İlçede atamadaki şube müdürü iptal edilecek demiş formatör olan arkadaşıma. Okul müdürüme arattım osmangazi ilçede atama şube müdürünü.. öyle birşeyden haberimiz yok bizim, okuldaki formatörler görevine devam ediyor. biz ar-ge deki görevlendirmeleri bitirdik, yıldırım öyle yorumlamış öyle yapıyor demekki dedi. Yani sonuç olarak herkes kafasına göre takılıyor. İşte böyle de bir bakanlıkta çalışıyoruz. Tam bir muz cumhuriyeti anlayacağınız :)

Yıldırım geçen yıl da ek ders ödeme konusunu yanlış anlayıp ek ders yazmayan müdürlük değil mi ?

caylakcekirge' Alıntı:
Arkadaşlar bence MEB kolay kolay Ebitefolardan vazgeçemez...
Farzı mahal MEB görevlendirmeleri iptal etti; F@tih projesi başta olmak üzere bakanlığın birçok projesinde Ebitefolar görev alıyor, bu görevleri kimlerin yapacağı bir muamma; ayrıca Ebitefoların almış oldukları kurslarda cabası
Yahu bu konuya bulaşmayayım diyorum ama tutamadım kendimi;

Hocam AB projeleri ile yürütülen bir sürü proje vardı ve bunları İl MEMlerde yürüten arkadaşlar bunlar herbiri 300-500 bin Euroluk projelerdi.

MEB görevlendirmeleri kestim dedi bu arkadşaları okullarına gönderdi projeleri şimdi il memlerde memurlar-şefler-şube müdürleri yürütüyor(şşşt gülmeyin bakim)

o sebeple hiçbir zaman şunu edemez bunu edemez demeyin bu sistemde iseniz her zaman gitmeye hazırolun.

yaw arkadaş ne çetrefilli bir konuymuş ya...Bir yetkili konu ile ilgili adam gibi bir açıklama yapmaz mı ya...nereye sorsan herke farklı yorumlamış yazıyı...Fal mı bakıyoruz anlamadım... :verymad:

Dinçer'den yeni açıklama:
.....Temel sloganımız, öğretmen sınıfta diye konuştu. Geçici görevlendirmelerin hepsinin 15 Haziran ile sınırlandırıldığını hatırlatan Dinçer, "15 Haziran geldiğinde görevlendirmeleri uzatmadığımız için herkes kendi kadrosuna geri dönmüş oldu. Valilikler, il müdürlükleri görevlendirme yapamayacak" şeklinde konuştu.

burdur ilinde bitefo işi yaz için bitti. eylülde devam eder mi bilemiyorum. ebitefo görevlendirmeleri dün itibariyle 01.07-31.12.2012 tarihleri arasında yeniden yapılmış. görevlendirmeyi 22.05.2012 tarihli bir genelgeyle birlikte göndermişler genelgenin konusu fatih projesiyle ilgili. burdur merkezde şu an 8 öğretmen norm fazlasıyız ve gidebileceğimiz okul yok. formatörlük olmazsa okul okul gezdirecekler bence.

ronn' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

Arkadaşım formatörlüğü savunan bişey yazmadım ben oraya bu 1. Hocamın sorusuna cevap verdim bu 2. Kaldı ki kimse mecbur değil buna dilekçeyi doldurursanız onaylanır doldurmazsanız onaylanmaz bu kadar basit. Eğer bir zorlama varsa size karşı ya da birileri sizin adınıza dilekçeyi dolduruyorsa gidersiniz sendikanıza idari dava açarsınız. Ya da kendiniz açarsınız.

Buna ek olarak illerin yanlış yorumlamalarını nasıl düzelteceğini sormuşsun. Benim ilçemde de yanlış yorumlandı gittim durumu anlattım. Aynısını yapın arkadaşım. Siz kendi hakkınızı savunmazsanız burada yazmışsınız neye çare. Bir kişi bu böyle dedi diye o işin öyle olacağı gibi bir durum yok. Onlar anlayana kadar anlatacaksınız.
Sağdan soldan duyuyorduk. Önceki sistemde bilişimci almış formatörlüğü üstüne bi de 20 saat derse giriyordu. Sonra formatörlükten sızlanıyordu. Alma arkadaşım. Ya da aldıysan maaş karşılığı olan kısmına girersin derslerin diğerlerine girmezsin. Memuriyette birşey vardır. Kanun, yönetmelik, genelge, yönerge ne diyorsa o doğrudur. Devletin hiçbir kurumundaki koltuk orada kalıcı değildir. Doğru bildiğinizin arkasında durun. Ne söylim daha fazla...

herohamster' Alıntı:
:puhaha: :puhaha: ne olacak ya okul açılınca bakacaklar işler yürümüyor yeni bir kanun genelge işe devam ..

Hocam bu yorumlara bende çok gülüyorum,
hangi iş yürümeyecek allah aşkına onu bir söylesenize ama önemli işler falan demeyin madde madde yazın bilelim,

bir okulda sizin ekstradan yaptığınız idari işler yürümezse okul müdürü il yada ilçeye formatör öğretmeni aldınız işler yürümüyor dermi sanıyorsunuz
o adama direk müdürlük koltuğunu bırak BT öğretmenini oturtacağız denir,
bu işler kör topal yürür
il yada ilçe bir sıkıntımı var ne oluyor derse de okul idareleri sorun yok efendim der olur biter.

Görün gerçekleri yahu adam sınıf öğretmenim yok dersim boş diyemiyor yoksa ilçe müdürü bir bakış atıyor bir sınıf öğretmeniyse problem senin yerine onu oturtalım hocam diyor okul müdüründe gık yok
şimdi bu müdürler il yada ilçelere aman BT Formatör Öğretmenlerini görevlendirmediniz yandık işler durdu diyebilirmi siz hakikaten inanıyormusunuz bu işe

ne olacak o zaman hocam siz bana açıklayın ders saati 1 saat oda seçmeli kimi okullarda idareciler bt öğretmenine gıcık olduğu için ders saatini bile az seçiyor norm kadrosu düşsün...ben şahsi olarak kaldırılmasından taraftarım ama sürekli bu durum yaşanmakta önce iptal edilmekte kısa bir süre sonrada tekrar getirilmekte...ben geçmiş tecrübelerden yine yapılacağını düşünüyorum..sorarım size istda temmuz-ağustos ayında diğer illerde görevlendirme iptal edilirken neden görevlendirme yapıldı sanki bt öğretmenleri olmazsa o iş olmayacakmıydı...

Ebitefoların görevlendirmelerinin bitmesi hakkında bilgim yok.. ancak Bitefoların görevlendirmeleri 2012 Eylül ayında tekrar başlıyacak...

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin okul bt formatörlerinin görevlendirmelerini iptal isteğini İl Milli Eğitimle görüştüm. İl Milli Eğitim görevlendirmelerin devamından yana olsa da Bakanlığımızdan görüş alarak son kararını verecek. Bununla ilgili bakanlığa mail atıldı. Sonucu size maille bildireceğim.

İyi Çalışmalar.

İl formatöründen bugün mail geldi. Gelen cevabı buraya yazarım.Normalde 31 aralık 2011 e kadar görevlendirmeler yapıldı ve Mebbise işlendi. bakalım MEB den ne cevap gelecek.

Benim anlamadığım madem formatörlerin de görevlendirmesi iptal edilecek, formatörlük görevlendirmek için çıkarılan genelge neden iptal edilmiyor??
Yoksa bu iptallerin arkasında;
* yaz tatilinde görevlendirme çalışanlara ek ders ödememek ve/veya
* görevlendirme çalışanlara yaz tatili imkanı sunmak ve/veya
* Eylül döneminde kendi istedikleri personeli görevlendirmeye devam edip istemediklerini saf dışı etmek midir?

hakansia' Alıntı:
İl formatöründen bugün mail geldi. Gelen cevabı buraya yazarım.Normalde 31 aralık 2011 e kadar görevlendirmeler yapıldı ve Mebbise işlendi.

Ufak bir klavye sürçmesi sanırım.

Gelişmeleri bekliyoruz.

bursada olan arkadaşlar kemal beyle görüştük emaile cevap bekliyor onlarda bana kalırsa oradan gelecek cevap belli önceki gelen email copy-paste tekrar gelecek umarım açıklamalı gelir pek sanmıyorum ama neyse cevaptan sonra olumlu yada olumsuz farketmez kemal bey yine ortak bir email atsın yer gün saat belirleyip bir toplanalım ilçe gözetmeksizin ve gerekli yerlerle görüşelim bizzat gidip gereken neyse yapalım. vali onay veriyor 1temmuz 31 aralık şube müdürü ne gerek var diyor ekders vermeyelim böyle birşey atıyor ortaya sonra herkesi kapsayan bir duruma dönüşüyor. madem valiliğin gönderdiği görevlendirmeyi iptal etme yetkisine sahipler eylülde de tekrar yeni onay yollasınlar bize çünkü olacak olan bu sadece ağustosta vermeyecekler 1eylülden itibaren devam etsinler diyecekler. buna ses çıkarmadıkça yıldırımda olanlar bilir her tatil döneminde olduğu gibi yaşanacak bu. dolayısı ile birlikte hareket edip bir sonuca bağlayalım.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydetti. Dinçer, "Bakanlıkta ve Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarının hiçbirisinde öğretmen unvanlı geçici görevli kimse kalmayacak. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" dedi.
Dinçer, eğitim muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Bir soru üzerine, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydeden Dinçer, projelerde çalışan ve bakanlığın gerçekten ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin belirlendiğini aktardı. Dinçer, "Onları bakanlık kadrolarına aktaracağız. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" diye konuştu. Geçici görevlendirmelerin hepsinin 15 Haziran ile sınırlandırıldığını hatırlatan Dinçer, "15 Haziran geldiğinde görevlendirmeleri uzatmadığımız için herkes kendi kadrosuna geri dönmüş oldu. Valilikler, il müdürlükleri görevlendirme yapamayacak" şeklinde konuştu.

sinan36' Alıntı:
Arkadaşlar memurlar.nette MEB, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunu ne zaman belirleyecek? şeklinde bir haber var anladığım kadarıyla okullara formatör kadrosu verilmesi konusunda kamuoyu yapılıyor.http://www.memurlar.net/haber/265785/

bu yazı olumlu karşılanıyor ancak öneriye bakın:

Çok mu zordur bir genelge ile;
1-5 arası Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı olan okula 1,
5-10 arası 2,
10-15 arası 3 Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir.” Demek.
Ya da şu kadar derse şu kadar Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir. Demek.

5 tane bt sınıfı olan okul mu var: her okula 1 bt öğretmeni bir çok okul için iyi olabilir yalnız bazı okullar için sıkıntı, EĞER yapılacaksa -ki bence artık yapılmayacak-böyle bir kıstas yerine öğrenci sayısına veya sınıf sayısına göre yapılması çok iyi olur..

Kemal beyden haber bekliyoruz artık.Temmuz ek dersini aldık.Ağustosta da yıllık izne ayrılacağım.Artık görevlendirmeler ne olur bilmem.Ama şahsi fikrim devam edeceği konusunda.

Görevlendirme olması için yegitek in sn bakanı ikna etmesi gerekecek, Bakan ikna olmazsa ya da alternatif bir cozum bulunmazsa, Bir şekilde okula gidersek, ileride yapılacak Fatih Eğitmeni olarak eğiticilerden bircoğunun geri gelmeyeceği kanaatindeyim. Cunku bizler için yaptığımız işin geri dönütü yeterli değildir, bircoğumuzun devam etmesi; ya sartların iyileşmesi temennisi ya da okulda dersin olmamasıdır. Devlette kimse vazgecilmez değildir elbette. katıldığım bütün eğitimlerde ne olacak eğiticilerin durumu hep ilk konu olurdu, Herkes bir sey soylerdi duyumlar gelirdi, calısma yapılırdı vb yıllardır bir arpa boyu ilerlenmedi.Bence boylesi daha iyi olacak. 15 yıldan fazladır gorevlendirmeyle calısan sistem sonsuza kadar gidemezdi. Sn Bakan görevlendirmeyi imzalarsa eski duzen gideriz 6 ay sonra yine hep beraber tartısırız ne olacak diye; Asıl soru şu İmzalamazsa bizim için gecen yıl cıkarılan il yada ilçelere bos kadro vermek gibi alternatif cozum mu uretilecek, yoksa bizi okula gonderip FATİH Eğitimleri için uzaktan öğretim vb gibi alternatif mi arayacaklar.

Olurdu elbette bizler sadece arkadaşların böyle bir talebi vardı ve Fatih Projesini bu taleplerini değerlendirmek için kullandık yani bu karar İstanbulda görev almak isteyen BT öğretmenleri içindi onlar olmazsa bu iş yürümez diye değildi.

Ben zaten size onu demedim iptal etsinlerde işler yürümesin mecburen geri alsınlar demişsiniz.
İptal edilince hangi işler yürümeyecek onları söylermisiniz dedim siz normdan bahsetmişsiniz onu sormadım hangi işler duracak okulda,

Ayrıca hangi delikanlı müdür gidipte il yada ilçe milli eğitime Formatör Öğretmeni görevlendirmediniz bizim okulda işler durdu diyecek,
hadi öyle delikanlı bir müdür var gider formatör öğretmen yok işler yürümüyor dediğinde il yada ilçe müdürü o adamı nereye sokar çıkarır biliyormusunuz?

Lütfen yaşadığınız coğrafyayı tanıyın gerçekçi olun diyorum sadece.

Geri