malibozkus
Aktif Üye
ervanur koyun hocam Peygamberimizin Halasının ismi
"Ayşen"' Alıntı:valla goruyorumda herkesin isim anlayisi cok farkli soylenen isimlerden en cok eslemi begendin bi daha kizim olursa dusunebilirim en begenmediimde neva neva color diye sac boyasi qeldi aklima bu arada benim kizimin adi DERiN BİRCE
bi arkadaş ceylin ismini çok beğenmişti kızına koymak için araştırdı fakat öyle bir anlamı olmadığını zaten 7 cennet kapısınıdan birinin ismi değil diye düşünerek koymadıbilisim_34' Alıntı:Ceylin : Cennete açılan kapı...
ben hic bi isimden nefret etmemde yani niye ediyim ki zevk geregi begenmeyebilirim mesela siz nevayi cok begenmissiniz ben begenmedim mesela siz roşna demissiniz ben koymambu arada ceylin ismide hos benceglimmer' Alıntı:"Ayşen"' Alıntı:valla goruyorumda herkesin isim anlayisi cok farkli soylenen isimlerden en cok eslemi begendin bi daha kizim olursa dusunebilirim en begenmediimde neva neva color diye sac boyasi qeldi aklima bu arada benim kizimin adi DERiN BİRCE
ben de birce isminden nefret ederim hadi buyrun...
Hocam haklısınız... Bi arkadaşım çocuğuna koymuştu bu ismi 2 sene önce... Nerden buldun dediğimde netten araştırdım anlamı da cennete açılan kapı demişti... Kulağa da hoş geliyordu anlamı itibariyle de güzeldi... Gerçi ben ona güvenip araştırmamıştım gerçekten anlamı bu mu diye... Dediğiniz gibi nette isimlerin anlamını süsleyip, değiştirip yayınlayabiliyolar... O da fazla araştırmamış sanırım... Şimdi baktım cennetin kapılarına, böyle bir kapısı yok... Bilgilendirme için teşekkürler... :+1:gelişimci' Alıntı:bi arkadaş ceylin ismini çok beğenmişti kızına koymak için araştırdı fakat öyle bir anlamı olmadığını zaten 7 cennet kapısınıdan birinin ismi değil diye düşünerek koymadıbilisim_34' Alıntı:Ceylin : Cennete açılan kapı...
kulaktan dolma bilgilere fazla inanıyoruz sanırım toplum olarak
çocuğunuza en güzel ismi koymak en hayırlı ismi koymak için iyi bir araştırma yapılması gerekir çocuk ilk önce ismi etrafında şekillenir
"Ayşen"' Alıntı:ben hic bi isimden nefret etmemde yani niye ediyim ki zevk geregi begenmeyebilirim mesela siz nevayi cok begenmissiniz ben begenmedim mesela siz roşna demissiniz ben koymambu arada ceylin ismide hos bence
mebmağduru' Alıntı:arkadaşlar yaklaşık 1 ay sonra kızım olacak inşallah ama bir türlü isim bulamadım. isim önerilerinizi alabilir miyim ?
glimmer' Alıntı:"Ayşen"' Alıntı:ben hic bi isimden nefret etmemde yani niye ediyim ki zevk geregi begenmeyebilirim mesela siz nevayi cok begenmissiniz ben begenmedim mesela siz roşna demissiniz ben koymambu arada ceylin ismide hos bence
nefret ederim niye etmeyeyim ki..
mesela ben de hiçbi isimle dalga gecmem NEVA COLOR giibi..
fikir ver ama yorum yapma.
aksi halde tepki alırsınızzzz
missilver' Alıntı:arkadaşlar ben nette ki anlamlara güvenmediğim için ve de benim için isim önceliğinin dinimize uygun bir isim olması (ki bu da anlamının güzel olmasını gerektiriyor) olduğu için isme karar verdikten sonra diyanetin soru bölümüne maille sormuştum oradan gelen cevap sonrasında koymuştum. isim koyarken benim gibi düşünen arkadaşlarım deneyebilirler. yoksa gerçekten internette farklı anlamlar olabiliyor.
Sorunuz:
yakında bir kızım olacak ve adını ecrin koymak istiyorum. fakat yaptığım araştırmalarda farklı sonuçlara ulaştım. ben ecrin kerim sözcüğünde allah'ın hediyesi anlamına geldiğini görerek koymak istemiştim. gerçek anlamı nedir? çocuğuma bu ismi koymam sakıncalı mıdır?
Cevap:
“Ecr” kelimesi Arapça bir kelimedir. “karşılık, yapılan işin ücreti ve yapılan ibadet ve tatlara yüce Allah tarafından verilecek mükâfat “ anlamlarına gelir. İsim koyarken önemli olan kelimenin Arapça veya Türkçe olmasından çok taşıdığı anlamın güzel olmasıdır. Buna bağlı olarak sözünü ettiğiniz ismi koymanızda bir sakınca yoktur.
:+1: Kızım olursa ben de Buğlem koymayı düşünüyordum... Cenneti müjdeleyen melek olarak verilmiş anlamı tıpkı Ceylinde olduğu gibi ama gerçek anlamı bereket yüklü bulutmuş...edacomü' Alıntı:bu arada buğlem koymuştu bi tanıdık kızının ismini..eğer değişik olsun derseniz BUĞLEM: Bereket demekmiş..
hanedantr' Alıntı:bende kızıma ecrin ismini koymak istemistim ancak arastırmalarım sonucunda uygun olmadıgına kanaat verdim ve su adını koydum bir fetva sitesinden alıntı
Soru: Kızımıza Ecrin ismini koymak istiyoruz. Anlamı nedir? Dinen bir sakıncası var mıdır?
Cevap:
Bu isim Arapça kökenlidir. Arapçası “ecr” dir. Anlamı ise “ücret”, “karşılık”, “mükâfat”tır.
Arap dili kurallarına göre bu kelime cümle içindeki görevine bağlı olarak “ecran”, “ecrun”, veya “ecrin” olarak okunabilir. Fakat kelime isim olarak sadece “ecr” şeklinde kullanılır.
Bu açıdan kızınıza anlamı dinimize uygun, örfümüzce-kültürümüzce malum ve her zaman genel geçer olacak bir isim koymanızı tavsiye ederiz.
bence siz yinede iyi bir arastırın derim
missilver' Alıntı:arkadaşlar ben nette ki anlamlara güvenmediğim için ve de benim için isim önceliğinin dinimize uygun bir isim olması (ki bu da anlamının güzel olmasını gerektiriyor) olduğu için isme karar verdikten sonra diyanetin soru bölümüne maille sormuştum oradan gelen cevap sonrasında koymuştum. isim koyarken benim gibi düşünen arkadaşlarım deneyebilirler. yoksa gerçekten internette farklı anlamlar olabiliyor.
Sorunuz:
yakında bir kızım olacak ve adını ecrin koymak istiyorum. fakat yaptığım araştırmalarda farklı sonuçlara ulaştım. ben ecrin kerim sözcüğünde allah'ın hediyesi anlamına geldiğini görerek koymak istemiştim. gerçek anlamı nedir? çocuğuma bu ismi koymam sakıncalı mıdır?
Cevap:
“Ecr” kelimesi Arapça bir kelimedir. “karşılık, yapılan işin ücreti ve yapılan ibadet ve tatlara yüce Allah tarafından verilecek mükâfat “ anlamlarına gelir. İsim koyarken önemli olan kelimenin Arapça veya Türkçe olmasından çok taşıdığı anlamın güzel olmasıdır. Buna bağlı olarak sözünü ettiğiniz ismi koymanızda bir sakınca yoktur.
suckan10' Alıntı:glimmer' Alıntı:"Ayşen"' Alıntı:ben hic bi isimden nefret etmemde yani niye ediyim ki zevk geregi begenmeyebilirim mesela siz nevayi cok begenmissiniz ben begenmedim mesela siz roşna demissiniz ben koymambu arada ceylin ismide hos bence
nefret ederim niye etmeyeyim ki..
mesela ben de hiçbi isimle dalga gecmem NEVA COLOR giibi..
fikir ver ama yorum yapma.
aksi halde tepki alırsınızzzz
NOVA COLOR OLMASIN O
mehmetcicek' Alıntı:ben kızıma ikra fatıma ismini bıraktım... ama çok gittim geldim isimler arasında... ikinci bir kızım olursa adını isra zeynep bırakacam...