Kilitlenmeyen başlık olması dileğiyle... BT-BÖTE KADERDEŞLİĞİ

Kodla Büyü
Keşke bu kararları alan, altına imza atan bir arkadaş Meb den TTKB den her neyse, biri çıksa da, arkadaşlar bu şöyle olacak şu şöyle olacak bu karar bu şekilde uygulanacak dese. Bizde tam olarak ne olduğunu anlasak. Herkes maddelere göre yorum katıyor. Kimse tam olarak ne olduğunu çözemedi. Varsayımlar üzerinden birbirimize düştük. İlçeyi arıyorum, norm fazlası mı olduk diye, birkaç gün sonra dersler tekrar sizin branşa geçecek diyor, (bence onlarda henüz çözemedi.) Ortaokul da olan bir TEF liyim, şimdi bana deseler hadi kardeşim kalmak istiyorsan BÖT'e geç, geçmem. Evimin dibinde yıldız teknik varken puanımızda yetiyorken, gittik marmara da hem de 2. Öğretimde tef okuduk ki ileride biraz daha haklarımız iyi olsun diye. Bunu elimden alırlarsa kendime yediremem.

Keşke bu kararları alan, altına imza atan bir arkadaş Meb den TTKB den her neyse, biri çıksa da, arkadaşlar bu şöyle olacak şu şöyle olacak bu karar bu şekilde uygulanacak dese. Bizde tam olarak ne olduğunu anlasak. Herkes maddelere göre yorum katıyor. Kimse tam olarak ne olduğunu çözemedi. Varsayımlar üzerinden birbirimize düştük. İlçeyi arıyorum, norm fazlası mı olduk diye, birkaç gün sonra dersler tekrar sizin branşa geçecek diyor, (bence onlarda henüz çözemedi.) Ortaokul da olan bir TEF liyim, şimdi bana deseler hadi kardeşim kalmak istiyorsan BÖT'e geç, geçmem. Evimin dibinde yıldız teknik varken puanımızda yetiyorken, gittik marmara da hem de 2. Öğretimde tef okuduk ki ileride biraz daha haklarımız iyi olsun diye. Bunu elimden alırlarsa kendime yediremem.
Bir karar alınmış. Uygulama az çok belli. Ne yapsınlar hocam siz evinizden uzakta okudunuz diye size özel norm kadro mu açsınlar.

Norm sorunu iki taraf içinde var ,ortaokullar dil ağırlıklı olunca dersler secmeli oldu norm fazlasi oldular ama yinede aferin teflilere acayip organize oldular
tefin nasıl bir lobisi varmış, nasıl organize olmuşlar, bir esefli olarak merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum.

Böte meslek lisesine atanamıyorsa ki doğrudur bu durum, tef-esef-mühendis de ortaokula atanmamalıydı, bunu yıllardır yazıyoruz forumda. Ayrım yıllar önce yapılmalıydı. Ama şimdi ayrımı yaparken de kimseyi mağdur etmeden yapılmalı. Örneğin ortaokulda tefli bir öğretmen varsa orada böte normu olacak doğal olarak, o tefli öğretmen oradan ayrılmadan oraya böte öğretmeni gelmemeli. gelirse bt rehberliğinde, ders vermede problemler çıkacak. norm fazlası atamalarında da tefli resen meslek lisesine atanmalı ki oraya da hak eden böte öğretmeni gelebilsin.

Bakanlık bununla ilgili bizden kesinlikle bilgi almalı, alınan bilgileri yorumlayıp son kararı tüm tarafların uzlaşabileceği(anlaşacağı demiyorum, anlaşılamıyor çünkü), en az mağduriyete yol açacak şekilde vermeli, şu böte-tef ayrımını artık bitirmeli.

Hocam gayet güzel açıklamış. Şu tef karşıtlığı nın yarısını yabancı dil projesine karşı göstermedi böte li çoğu arkadaş. Karşı çıkan az sayıda arkadaşa da saygılarımı yolluyorum.
BÖTE'lilerin TEF karşıtlığı mı hocam? Bu terslikte bir iş olmasın? TEF ali cenaplarına BÖTE'liler nasıl bir karşıtlık sergileyebilmişler ki? BÖTE'lilerin atanabildiği her okula yıllarca atandınız.... Kimse ağzını açıp siz sürekli BÖTE'linin meslek lisesinde işi ne diyene kadar bir şey demedi. Yıllardır tek bir söylemi vardı BÖTE'lilerin bir olunsun. Bakıldı ki karşılık bulmadı o zaman haksızlık bitsin ayrılsın denildi. Bu mu karşıtlık allah aşkına.... ?

NOT: Hak gasp etme meselesini de bilmem kaçıncı milyon defa yazayım.
Üç BT öğretmeni eski haliyle 2 norm açığı(1 meslek lisesi, 1 ortaokul ) bulunan ilçeye tayin istiyor olsunlar. A (TEF): 350, B(BÖTE): 345, C(TEF):100hizmet puanına sahip olsunlar. A arkadaş mesleki yıpranmışlık, kişisel tercih v.s. ortaokulu 1. tercihine yazmış olsun. Tahmin edin rakibine nazaran 3 katı hizmet puanına sahip olmasına rağmen hangi arkadaşın tayini çıkmazdı!

Moderatör tarafında düzenlendi:
BÖTE'lilerin TEF karşıtlığı mı hocam? Bu terslikte bir iş olmasın? TEF ali cenaplarına BÖTE'liler nasıl bir karşıtlık sergileyebilmişler ki? BÖTE'lilerin atanabildiği her okula yıllarca belki de ciddi manada hakkını gasp ederek atandınız.... Kimse ağzını açıp siz sürekli BÖTE'linin meslek lisesinde işi ne diyene kadar bir şey demedi. Yıllardır tek bir söylemi vardı BÖTE'lilerin bir olunsun. Bakıldı ki karşılık bulmadı o zaman haksızlık bitsin ayrılsın denildi. Bu mu karşıtlık allah aşkına.... ?

Üç BT öğretmeni eski haliyle 2 norm açığı(1 meslek lisesi, 1 ortaokul ) bulunan ilçeye tayin istiyor olsunlar. A (TEF): 350, B(BÖTE): 345, C(TEF):100hizmet puanına sahip olsunlar. A arkadaş mesleki yıpranmışlık, kişisel tercih v.s. ortaokulu 1. tercihine yazmış olsun. Tahmin edin rakibine nazaran 3 katı hizmet puanına sahip olmasına rağmen hangi arkadaşın tayini çıkmazdı!
hak gasbı yok hocam örneğinizde, çünkü tefli her yere gidiyor ve hakkıydı talim ve terbiye kararlarına göre. şu an bu durum düzeltiliyor işte.

BÖTE'lilerin TEF karşıtlığı mı hocam? Bu terslikte bir iş olmasın? TEF ali cenaplarına BÖTE'liler nasıl bir karşıtlık sergileyebilmişler ki? BÖTE'lilerin atanabildiği her okula yıllarca belki de ciddi manada hakkını gasp ederek atandınız.... Kimse ağzını açıp siz sürekli BÖTE'linin meslek lisesinde işi ne diyene kadar bir şey demedi. Yıllardır tek bir söylemi vardı BÖTE'lilerin bir olunsun. Bakıldı ki karşılık bulmadı o zaman haksızlık bitsin ayrılsın denildi. Bu mu karşıtlık allah aşkına.... ?

Sizlerden de bilmem kaçıncı milyon defa TEF'linin ortaokulda işi ne cevabını bekliyorum! Bekliyorum ki o zaman bu kadar tantananın sebebi ne? diye sorayım!

hak gasbı yok hocam örneğinizde, çünkü tefli her yere gidiyor ve hakkıydı talim ve terbiye kararlarına göre. şu an bu durum düzeltiliyor işte.
Neden BÖTE'li kör tercih yapıyordu? Yapmak zorundaydı hocam? Sadece kendini aynı kefeye koy lütfen. Ve o kadar hizmet puanın varken atanırım derken, tombaladan çıkar gibi atanamadığını düşün, lütfen hocam.
Kaldı ki sizin yaklaşımınız eskiden beri aynı. Eskiden karar öyleydi. Sitem etsek te, isyan etsek te kabullendik, mecburen! Şimdi, ayrım tamam. Kabullenemeyişlere bir bakın. Yıllarca çuvaldız BÖTE'ye battı. Şimdi bir iğne her iki tarafa battı, kaynayan kazana bakınız! Daha acısı bizler eskiden olduğu gibi bir olabilirdik, olmalıydık derken. Karşıtmışız? Şakanın böylesi!

Son düzenleme:
4+4+4 sistemine geçişte sınıf öğretmenini matematik öğretmeni yaptı bu sistem. Fen bilgisi öğretmeni yaptı. Ama BÖTE mezunlarını birkaç ders az aldın diye meslek liselerinde çalıştırmadılar. Bu hak hala BÖTE lilere verilmiyor. Sınıf öğretmeninin matematikçi Fenci sosyalci olmasına ses çıkarmayan arkadaşlar senelerdir BÖTE liler meslek lisesinde çalışamaz diyor başka bir şey demiyor. Olması gereken daha en baştan gerekirse küçük bir eğitimle bölüm ayrımı yapılmadan herkesin her okula atanmasıydı.

Bir karar alınmış. Uygulama az çok belli. Ne yapsınlar hocam siz evinizden uzakta okudunuz diye size özel norm kadro mu açsınlar.
Bu oldu bittiye, hak kaybına sitemimiz. Şu ana kadar kimseden özel muamele beklemedik. Bundan sonra da iş olacağına varır. Nasıl ki meslek lisesini tercih ederken kat sayı engelini kabul ettiysek, onlarda bizim seçimlerimize saygı duyacaklar, hak yemiyecekler.

4+4+4 sistemine geçişte sınıf öğretmenini matematik öğretmeni yaptı bu sistem. Fen bilgisi öğretmeni yaptı. Ama BÖTE mezunlarını birkaç ders az aldın diye meslek liselerinde çalıştırmadılar. Bu hak hala BÖTE lilere verilmiyor. Sınıf öğretmeninin matematikçi Fenci sosyalci olmasına ses çıkarmayan arkadaşlar senelerdir BÖTE liler meslek lisesinde çalışamaz diyor başka bir şey demiyor. Olması gereken daha en baştan gerekirse küçük bir eğitimle bölüm ayrımı yapılmadan herkesin her okula atanmasıydı.
mesele tamamen duygusal hocam. ek dersler aynı olsun, emin olun meslek liselerindeki öğretmenlerin yarısı meslek lisesindeki öğrencilerin rezilliklerini, başarısızlıklarını, ruhsuzluklarını, ilgisizliklerini çekmez, başka okula gider.

mesele tamamen duygusal hocam. ek dersler aynı olsun, emin olun meslek liselerindeki öğretmenlerin yarısı meslek lisesindeki öğrencilerin rezilliklerini, başarısızlıklarını, ruhsuzluklarını, ilgisizliklerini çekmez, başka okula gider.
Eyvallah hocam. Durumu olduğu gibi ifade edebilen insanlar baş tacıdır! Allah razı olsun. Mesele tam olarak sadece bu bahsettiğinizdir!

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor herhalde
Meslek lisesindeyim. Yıllardır farklı bir okula geçmek için tayin dönemi bakıyorum. Ama maalesef boş yer yok.
Olayı direkt paraya bağlamışsınız. 1 saatlik ekders kaç para ki bunun hesabını yapalım.

Maksimum 5000 TL daha fazla alırsın. Onu da bozdurup bozdurup harcarsın

Belki de ciddi manada hakkını gasp ederek atandınız....

Hocam burada bir hooop demek lazım! Kimse kimsenin hakkını gasp etmedi. Düzenleme öncesinde BÖTE-TEF-ESEF tüm fakülte mezunları tek alan altındaydı. (Bilişim Teknolojileri-1119). Tüm okul türlerine atanma hakkını TEF'lilere Talim Terbiye Kurulu vermiştir. Okullar kimsenin babasının tapulu malı değil ki BÖTE mezunu arkadaşlar sanki sadece kendilerinin hakkıymış da zorla atanmışız gibi davranıyor. Düzenlene öncesi çizelge aha da burda! BÖTE mezunlarının Mesleki Kurumlara atanamacağını TTK karar vermiş. TEF Mezunlarının tüm okul türlerine atanabileceği de çizelgede. Şu an TEF mezunlarının hak kaybı var. BÖTE mezunları arkadaşlar için mağduriyet yoktur.

Bilişim Tek Alan Önceki Hali.webp

tayin zamanı herkes sadece kendini düşünecek boşuna yorulmayın zaten bu zamana kadar da kimse diğerinin hakkını savunmadı yapılan etkinliklerde sonucuna varmayacak ben size tüm sonuçları söyledim boşuna tartışmayın, gördüğüm kadarıyla tefli tef çalışıyor böteli böte gelmiş kimse kimsenin umrunda değil sanki orta da çok açık okul var da, unutmadan aklımdayken söyleyim bizim burda meslek liselerine arkadaşlarım, böteli BTR çağırıyordu sanki ellerine yapışır yapmıyorlardı böteli gelecek böteli yapacak ne biliyim fazla şımarmışlardı zannımca zaman acımaz

Hocam burada bir hooop demek lazım! Kimse kimsenin hakkını gasp etmedi. Düzenleme öncesinde BÖTE-TEF-ESEF tüm fakülte mezunları tek alan altındaydı. (Bilişim Teknolojileri-1119). Tüm okul türlerine atanma hakkını TEF'lilere Talim Terbiye Kurulu vermiştir. Okullar kimsenin babasının tapulu malı değil ki BÖTE mezunu arkadaşlar sanki sadece kendilerinin hakkıymış da zorla atanmışız gibi davranıyor. Düzenlene öncesi çizelge aha da burda! BÖTE mezunlarının Mesleki Kurumlara atanamacağını TTK karar vermiş. TEF Mezunlarının tüm okul türlerine atanabileceği de çizelgede. Şu an TEF mezunlarının hak kaybı var. BÖTE mezunları arkadaşlar için mağduriyet yoktur.

Ekli dosyayı görüntüle 78865
Hocam bilmediğimden soruyorum. Meslek liselerinde meslek dersleri de bir derse aynı anda kaç bilisimci giriyorsunuz?

Hocam bilmediğimden soruyorum. Meslek liselerinde meslek dersleri de bir derse aynı anda kaç bilisimci giriyorsunuz?
Öğrenci sayısına göre 2-3'e kadar çıkabilir ancak derslerine girebilsek... 5 yıl meslek lisesinde çalıştım, norm fazlası atamalarında -bir bakıma zorla- ortaokula atadılar. 12 yıldır ortaokuldayım. Bulunduğum ilde meslek liseleri ilçeler dahil dolu hatta 1 okuldaki Bilişim alanı kapatıldı 3 TEF'li arkadaş norm fazlası oldu. Yani özetle burada sorun TEF nereye atanacak BÖTE nereye atanacaktan çok norm fazlalığı sorunu. TEF'li de norm fazlası, BÖTE'li de norm fazlası.

Aynı anda derse girme diye bir şey yok hocam. Öğrenciler sınıf mevcuduna göre gruba bölünüp farklı 2 grupta 2 öğretmenle ders yapılabilir. Yani 1 grupta 1 öğretmen oluyor

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor herhalde
Meslek lisesindeyim. Yıllardır farklı bir okula geçmek için tayin dönemi bakıyorum. Ama maalesef boş yer yok.
Olayı direkt paraya bağlamışsınız. 1 saatlik ekders kaç para ki bunun hesabını yapalım.

Maksimum 5000 TL daha fazla alırsın. Onu da bozdurup bozdurup harcarsın
meslek lisesinde çalışıyorum şu an. 2009-2011 ilköğretim, 2011-2019 meslek lisesi, sonra 11 ay iho mdr yardımcılığı, 2 yıl ortaokul bt öğretmenliği ve bt rehberliği dolayısıyla pandemide, ondan sonra 2 yıl meslek lisesi koordinatör mdr yardımcılığı, bu sene başka okul meslek lisesi. uzaktan değil, ortaokul ve meslek liselerinde çalıştım. neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum sayın hocam.

Bence de hop demek lazım. TTKB artık TEFli arkadaşlara hop demiştir. Bundan sonra ortaokul ve genel liseler sizin değil demiştir. İlgili kararı herkes bulabilir zaten. Uzatmaya gerek yok :)

Hocam bu ülkede her an herşey olabilir. 100-180 saatlik eğitimlerle alakası olmayan branşlar özel eğitim öğretmeni oldu, sosyoloji felsefe mezunları pdr oldu, sınıfçılar beden eğitimine bilişime diğer braşlara geçti. Hatta zamanında teknoloji tasarıma atandı bilişimciler. Bir bakmışsınız herkes heryere atanabilir. 

O yüzden BÖTE nin TEF alanına, TEF'in BÖTE alanına geçmesi öyle uzak bir durum değil. En azından benzerlik var :)

meslek lisesinde çalışıyorum şu an. 2009-2011 ilköğretim, 2011-2019 meslek lisesi, sonra 11 ay iho mdr yardımcılığı, 2 yıl ortaokul bt öğretmenliği ve bt rehberliği dolayısıyla pandemide, ondan sonra 2 yıl meslek lisesi koordinatör mdr yardımcılığı, bu sene başka okul meslek lisesi. uzaktan değil, ortaokul ve meslek liselerinde çalıştım. neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum sayın hocam.
Haftalık 10 saat koordinatörlük alan ve maaş karşılığı dersini ancak tamamlayan bir öğretmen, sizce ek ders yüzünden mi meslek lisesinden ayrılmak istemiyor
Yoksa zaten hiçbir yerde boş norm olmadığı için mi gidemiyor

Sayın hocam buradaki mesele yasal olan ya da hakkaniyetli olan doğrudur meselesi değil. Verilmiş olan bir hakkın geri alınması. Nasıl ki Teflinin Anadolu ve ortaokullara atanma hakkının alınması yanlış ise Bötelinin bilsem ve halk eğitime atanma hakkının da geri alınması yanlış bir uygulama. Kazınılan veya var olan hakların geri alınmaması gerekir. Haklar genişletilebilir, artırılabilir lakin azaltılırsa mağduriyet oluşturur.
Eski Ttkb kararına kimse bir şey demedi hocam zaten. Bir şeyin yasal olması hakkaniyetli olduğu anlamına gelmez(bkz. önceki mesajımda görmezden geldiğiniz tayin örneği). Varsayalım öyle! Yasal olan hakkaniyetlidir. O zaman şu an niye yangın yeri buralar? Yeni TTKB kararına göre doğru meslek lisesine lütfen! Neden bu yaygara? (Yasal olan hakkaniyetlidir! Bakın bu sizin bakış açınız benim değil ona göre!)

Şu da ayrı bir saçmalık. Şimdi Teknik Eğitim Mezunu birini düz liseden norm fazlası yapıp gönderecekler tamamdır hadi buna okey dedik. Gideceği bir okul yoksa yine orta okullara liselere görevlendirme yapıp derslere sokacaklar. Madem bir okulda çalışmamız mümkün değil, o okulun derslerine de girmemiz saçma olur. Ama işlerine geldiği düzenlemişler. Beni okulumda norm fazlası yapıp yine aynı okula görevlendirme gönderme ihtimalleri çıkıyor ortaya. Çok saçma bir durum.

1-Meb yıllar sonra bu ayrımı niye yaptı? TEF ler kapatıldığı, yeni mezun gelmediği halde ve meslek liselerinde BT alanlarının her geçen yıl daralmaya gittiği halde(genel olarak diyorum, özelde öğrencisi artan okullar olabilir)
2-BÖTE mezunlarına meslek lisesinde derse girme hakkı vermek, şu an yapılmak istenenden daha mı zordu?

Birbirimize düşmeden sorulması gereken sorular bunlar bence.

Tefin kapatılması sorun teşkil etmiyor ki. Zaten gerekenden fazla kadroda öğretmen var ve bunlar en az 25 yıl daha çalışacak. Artı henüz atanmayan çok mezun var artı tef ler teknoloji fakültesine dönüştü buradan ve diğer mühendislik fakültelerinden mezunlar gelip öğretmen olacak. Yani meslek liseleri için kaynak tükenmiş değil. O yüzden tef kapandı sözü çok bir anlam ifade etmiyor.

Haftalık 10 saat koordinatörlük alan ve maaş karşılığı dersini ancak tamamlayan bir öğretmen, sizce ek ders yüzünden mi meslek lisesinden ayrılmak istemiyor
Yoksa zaten hiçbir yerde boş norm olmadığı için mi gidemiyor
koordinatörlüğün tam olmaması için özel durumlar olabilir, toplam ders saati, öğretmen fazlalığı, işletme azlığı gibi.

Son düzenleme:
Açık konuşayım bu yeni düzenleme olumlu oldu, benim işime gelir, sık sık il dışı tayin istemek zorunda kaldım belki yine olacak. İl dışına üç-beş ortaokul açılıyor onu da tefliler kapıyordu, bence ayrım gerekli idi. Edebiyat - Türkçe ayrımı gibi olması gerekiyordu ve oldu. Tefliler meslek liseleri için yetiştirildi ve artık meslek liselerinde çalışacaklar. Tefliyim, ortaokul bilişim dersini de anlatabilecek kabiliyete sahibim diyenler oluyor, Edebiyat öğretmeni de Türkçe dersini alatabilir ama devlet bunları ayırmış, olay kabiliyet değil yönetmeliktir. Yönetmeliğe uymak zorunda idik uyduk, bakanlık yönetmeliği değiştirdi artık olması gereken oldu, buna da uyacağız. Ben o dersi anlatırım demeye gerek yok. Lise matematik öğretmeni de ortaokulda ders verebilir ama branşları ayırmışlar. Tefli kardeşlerimizin buradaki amacı tayin kolaylığı. Böte - tef karşılıklı köşe kapmaca oynuyoruz. Bu hangi branşta var Allah aşkına, bir kısım öğretmen tüm okulları yazabilirken diğer kısım dar bir alanı yazabilsin, madem özelliklerimiz ayrı, ayırın bizi kardeşim dedik ve ayırdılar.

Bir yerde bir bilişimci ile tanışsak hemen nere mezunusun hocam diye konuya giriyor ve cevaben ben de fırat-gazi her neyse ora mezunuyum diyor ve tef mezunuyum demeye getiriyor, sanırsın Selçuk Bayraktar.

Daha ilk atandığım gün bu saçmalıkla karşılaştım, ilk atama geldiğimiz ilçede kaldığımız öğretmenevinde hocam zümren var bak dediler, tanıştık, ben de heyecanla sevgi dolu bakışlarla tokalaştım, adam beni göreve başlamadan ezikledi, ben fırat mezunuyum hocam, siz meslek lisesine atanamazsınız yok bilmem ne, sanki atomu parçalamış.

BBNET
Geri