Kilitlenmeyen başlık olması dileğiyle... BT-BÖTE KADERDEŞLİĞİ

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Tefçiler hepsi benim olsun, ben çok okudum der.

Böteciler yıllarca bize ayrımcılık yapıldı şimdi sıra tef lilerde, onlar yüksek eğitim standartlarını meslek lisesinde göstersin der. Ne işi var yüksek derecede eğitim alan öğretmenin ortaokulda der.

Herkes kendine göre haklı fakat bu durum uzun vadede teflilere müthiş eksi yazar. Sistemde takılıp kalırlar. X şehrinde 60 meslek lisesi varsa 600 ortaokul var. Tefliler 5000₺ fazla alıyorum diye dursun ama uzun dönemde sadece kendi aralarında yer değiştirme olacağından dolayı ciddi norm ve ders sıkıntısı var.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Not:Tefliyim.
60 meslek lisesi her lisede ortalama 5 norm olsa 300 norm yapar.

Lütfen birbirimize düşmanca yaklaşımdan vazgeçelim artık arkadaşlar... Hala anlatamadık kaderdaş olduğumuzu...
Rutin son hakkında @metafor hocam haklıydı sanırım. Bu atışmadan vazgeçemiyor bizim bilgisayarbilisim.net li bazı arkadaşlar.
Hadi bakalım böyle elimize ne geçecek yaşayalım,görelim..

Maalesef kendi bardağımızın dolu tarafına bakmak yerine, karşıdakinin bardağının neden daha dolu olduğuna kafayı takıyoruz …

Hocam bilmediğimden soruyorum max ekders kaç saat oluyor sizde. Genelleme yaparsak şeflik koordinatörlük herkeste var mı varsa - yoksa kaç saat ekders alınıyor
Öğrenciniz varsa büyük şehirlerde 20 saat koordinatörlük alırsınız. Fiziki mekanınız uygunsa size şeflik de verirler. 6 saat. Diğerleri malum ders yüküne göre ekders.
Hocam 20 saat koordinatörlük almak imkansız hale geldi son dönemde. Alan var mıdır vardır ama sayısı çok az. Öğrenci sayıları azalmakta, bir de liseler söylendiği gibi 3 yıla inerse bırakın bu ücretleri norm fazlası sayısı hızla artacak. Bireysel iyi durumları tüm meslek liseleri böyle gibi anlıyor bilmeyen arkadaşlar. Geneli vurgulamakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Not: bir arkadaş aldığınız ücret için yorum yapmış mesela. Herkesi öyle sanmasın diye de yazdım bu mesajı

Hocam resen atamıyorlar ama 30 saatin altında dersiniz olursa her sene bir ya da birkaç ortaokula/genel liseye ders tamamlama için gönderecekler. Liselerde ve ortaokullarda olan norm fazlası öğretmenler de meslek liselerine mecburen geçeceği için okul okul gezilecek.
Bulunduğum ilde 80 in üzerinde norm fazlası var.
Hayırlı işler VGM hocam. İyi para :)
İyi para alan hocalarımız vardır illa ki. Helal olsun. Bizim okulda o şekilde olmuyor sayın hocam. Öğrenci sayımız Yetersiz. Ama son 2 yıldır düzelmeye başladı.

Hocam 20 saat koordinatörlük almak imkansız hale geldi son dönemde. Alan var mıdır vardır ama sayısı çok az. Öğrenci sayıları azalmakta, bir de liseler söylendiği gibi 3 yıla inerse bırakın bu ücretleri norm fazlası sayısı hızla artacak. Bireysel iyi durumları tüm meslek liseleri böyle gibi anlıyor bilmeyen arkadaşlar. Geneli vurgulamakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Not: bir arkadaş aldığınız ücret için yorum yapmış mesela.
Ortaokulda btr iseniz öğrenci sayısı ve ders sayısından bağımsız her şey dahil sabit 23 saat ekders alınıyor. 6 saat derse girseniz de 16 saat girseniz de aynı ücret. Ekdersin 100 lira olduğu yerde çok da fark yok gibi. Yani tefliyseniz maaş değil de diğer çalışma şartlarına göre tercih yapmanız gerekiyor gibi benim anladığım.

Ortaokulda btr iseniz öğrenci sayısı ve ders sayısından bağımsız her şey dahil max 23 saat ekders alınıyor. 6 saat derse girseniz de 16 saat girseniz de aynı ücret. Ekdersin 100 lira olduğu yerde çok da fark yok gibi. Yani tefliyseniz maaş değil de diğer çalışma şartlarına göre tercih yapmanız gerekiyor gibi benim anladığım.
Doğrudur hocam bizim okuldaki öğrenci mevcutları ile şu anda nöbet, kulüp, 10 a 1 derse hazırlık vb herşey dahil 25 saat ücret alıyoruz. 25 saati fiili ders olmak üzere. Çok bir fark yok aslında. Dediğim gibi öğrenci sayılarında azalmalar var ve liselerin 3 yıla inme durumları konuşuluyor. Bunlar da olursa durum daha kötüye gidebilir. Norm fazlası olma vb. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah

Alan değişikliği hakkı verilmezse! Şu an okulunda normu branşı olmadığı için boş görünenlerin yeri! İl içi, resen atama, idarecilikten istifa edip geçecekler vs derken dolar. Şu an olması gerektiği yerde olmayanların hepsi ilde norm fazlası olur. Zaten il ve ilçeler norm fazlası bilişimcilerle dolu

Lütfen birbirimize düşmanca yaklaşımdan vazgeçelim artık arkadaşlar... Hala anlatamadık kaderdaş olduğumuzu...
Rutin son hakkında @metafor hocam haklıydı sanırım. Bu atışmadan vazgeçemiyor bizim bilgisayarbilisim.net li bazı arkadaşlar.
Hadi bakalım böyle elimize ne geçecek yaşayalım,görelim..
Forumda ‘memleket gibi’ oldu hocam maalesef :) kimse halinden memnun değil ama herkes kendi çıkarını düşündüğü için sorunlarda çözülemiyor. :)

alan değişikliği hakkı verilse senelerdir küçük gördüğü alana hangi TEF li geçer acaba merak ediyorum :)
Geçmeyin hocam böteliler de norm fazlası yerimiz dar 😂 okul okul gezmemek için btr oluyoruz. Pandemi zamanı beni ilçe normundan bile düşürdüler Allahtan o zaman resen atama falan yoktu göndermediler bir yere 😂

Sayın idareci @aak kardeşim.. (?)Romantiklik değil bu. Gayet gerçek durum. "KADERdaşlık" dendi. Aynı kaderdeyiz, subjektif bir değerlendirme değil bu/gayet objektif.
İdareci zümre arkadaşlarım, ya da kendine meslek lisesinde norm bulabilen tefli arkadaşlarım bunu hissedemez.
Gerçekten norm sıkıntımız var, aşırı tükenmişlik yaşatan ne olduğu bilinmez bir kariyerimiz var. Tefli böteli farketmez, idareci ve meslek lisesinde olmayan tüm zümrelerim bunu yaşıyor. İdareci ve meslek lisesindeki arkadaşların bunu hissetmemesi normal.
Ha @aak arkadaşım sanırım önceden niye "böyle birlik olmak istemiyordunuz, iğne yeni mi battı teflilere" diyorsun sanırım. Hayır teflilere ortaokul/lise konusunda iğne batmadı, isterse yine böt branşına geçebiliyor. Ama tefli/böteli nerede olursa olsun norm ve değersizlik sıkıntısı her yerde oluyor artık. Çok eskiden bu kadar yoktu, yada yaşımız ilerleyince mi artık bu saçmalıkları çekemez olduk bilmiyorum.

Yanlış baştan yapılmış.Ayrım yapılacaksa baştan Tef/Böte atanma ayrımı yapılmalıydı. (Tefli sadece meslek lisesine, Böteli diğer okullara atanacak diye). Şimdi herşey çorba olmuşken "ayrılın" demek saçma oldu.
Hocam biz yine de TEF liler gibi her şey sadece bizim olsun, lânet olsun bu BOTE lilere kafasında değiliz.

Ha bu arada ben hiç bir zaman Meslekte çalışmak istemedim. İlçe teklif etti kabul etmedim. Meslek lisesi bana göre değil ben ne parasını isterim ne o ortamda olmak isterim diye cevap verdim hâlâ aynı düşünüyorum

Ama söylendiği gibi TEF liler için norm sorunu olacaksa üzülmemizi de beklemeyin.

Hocam biz yine de TEF liler gibi her şey sadece bizim olsun, lânet olsun bu BOTE lilere kafasında değiliz.

Ha bu arada ben hiç bir zaman Meslekte çalışmak istemedim. İlçe teklif etti kabul etmedim. Meslek lisesi bana göre değil ben ne parasını isterim ne o ortamda olmak isterim diye cevap verdim hâlâ aynı düşünüyorum

Ama söylendiği gibi TEF liler için norm sorunu olacaksa üzülmemizi de beklemeyin.
TEF - BÖTE ayrımı ne büyük sıkıntıymış. 20 yıldır bu mesleği yapmaya çalışıyorum. Hiç bu şekilde ayrıştırıcı şekilde düşünmedim.

Yılların bana tek öğrettiği, öğretmenin en büyük düşmanı yine öğretmenlerdir.
Şuan bunu çok bariz görebiliyoruz.
Herkes hayrını görsün ne diyelim

Böte - Tef kapsamında kapatılan 2 konudan sonra açılan 3. konunun da sonuna geldik.

Elinden geldiğince pozitif davranan, bilgi ve belge paylaşan veya bunu teknik olarak yorumlayan üyelerimiz de var (teşekkür ederim) elbette ancak,

Genel olarak kimsenin kimseye ne duyarlılığı var, ne saygısı, ne de iyi niyeti.

Lütfen bir konu daha açmayalım. Gerçekten yıpratıyor.

Konu kapatılmıştır.

Son düzenleme:
Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri