liselerde bilgisayar bilimi dersine ne oldu?

Kodla Büyü
tüm modüller 2 saatte işlenecek şekilde planlanmış, robotik kodlama 61 saatte kalmış diğerleri 72 saat, yanlış yazmışlar herhalde. Öğretim programı hazırlanırken okulların, öğrencilerin seviyeleri, fiziki, donanımsal imkanlar dikkate alınmamış. sene boyunca tüm okul türlerinde 2 saat algoritma işlenebilir mi bilemiyorum. Birde sene sonuna arama, sıralama algoritmalarını koymuşlar. Sanki bütün liseler fen lisesi ayarında. Benim öğrenciler iki sayıyı toplayan algoritmayı yazamıyor. Bazı konu başlıklarında yazmış arkadaşlar bıktık diye, hakkaten bıktırdılar.

Fen Lisesi’ndeyim. Bu yeni hali ben 9. Sınıftan itibaren kademeli olarak uygulanacak diye düşünüyorum. Çünkü geçen yıl 9. Sınıflar dersi aldı ve bu sene de eski sistemden devam edecek yeni 9'lar yeni programa göre başlayarak devam edecek.

Net bir cevap bulan var mı acaba? Ben kitap geldi mi gelmedi mi diye bakmadım hiç nasılsa gelmiyor diye ama gelen okulara sanırım eski kitaplar gelmiş. Yarın bakacağım. Müdüre sordum Kitap gelmişti yarın içeriğe bak hocam dedi.

Yayınlanan belgeye göre Bilgisayar Bilimi Kur1 ve Kur2 içeriği uygulanacak uygulama şekli değişecek algısı oluştu bende.

Meslek Lisesinde iken de program değişir ve şimdiki 9. Sınıflar için 9,10,11 ve 12'de göreceği dersler, çıkarılan eklenen dersler hepsi yazardı ve açıklamada çizelge tüm sınıf kademelerimde uygulanacak yazardı.

Yeni sınıflara yeni programa, eski sınıflara eski program uygulanırdı.

9. Sınıflara Programlamaya giriş ve Algoritma, 10. Sınıflara robotik kodlama anlatma planım var. Çünkü şimdiki 10. Sınıflar algoritma gördü. Tekrar anlatmak mantıklı gelmiyor.
hocam bu sene nasıl uygulamalıyız acaba? yani 9lara yeni müfredat, 10lara nasıl bir uygulama yapmalıyız? bu sene ilk defa lisede görev yapacağım. teşekkürler

hocam bu sene nasıl uygulamalıyız acaba? yani 9lara yeni müfredat, 10lara nasıl bir uygulama yapmalıyız? bu sene ilk defa lisede görev yapacağım. teşekkürler
Bu sene başlayan 9. Sınıflar belli Programlamaya Giriş ve Algoritma anlatılacak. Geçen sene 9 olup bu 10. Sınıf olanlar geçen sene Kur1(eski adı ile) yada programlamaya giriş ve algoritma dersi aldılarsa bu sene robotik kodlama, programlama dilleri yada mobil uygulama konularından birini görecek.

Geri