MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVI -2014-

Kodla Büyü
arkadaşlar dersanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanıp meclise verlen taslakta saçma sapan eğitime ciddi sıkıntılar verecek uygulamalar var.
bunlardan biri de idareci atamalarıyla ilgili. işte taslakta bulunan maddenin yorumu:

Okullara müdür ve müdür yardımcısı atamasında yazılı ve sözlü sınavlardan vazgeçiliyor. Tekliflere göre okullara görevlendirmeyi sınav gibi bir uygulama olmaksızın Vali yapacaktır. Vali 4 yıllığına görevlendirme yapacaktır. Süreden önce görevden alma şartları yönetmelikle belirlenecektir. Ayrıca 2013-2014 eğitim öğretim yılının bitiş tarihi itibariyle 4 yıllık süreyi bitirmiş olanların da görevi sona erecektir.

http://www.memurlar.net/haber/454790/

Anlaşılan artık sınav falan olmayacak. Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürünün önerisiyle yada direk vali tarafından atanacak. Müdür Baş Yardımcısı ve müdür Yardımcıları okul müdürünün önerisiyle yada milli eğitimin önerisiyle yada direk vali tarafından atanacak.
Yani bu iş ekip işi. Herkes çalışabileceği ekibi kuracak. Çalışmayan hop aşağı.

ya arkadaşlar bu durumda şöyle bir ince nuans var ilkokul ve ortaokul için.. şimdi bir kurumda 4 yıl görev yapanların o kurumdaki görevine son verilecek deniliyor.. ama biliyorsunuz bu sene 4+4+4 sistemi ile bütün kurumların ismi değişti.. yani hepsinin yeni kurumda 1. yılı .. bence bunu dayanak gösterip dinozorluğa devam edecek idareciler..

müdür yardımcılığı sınavı da ne olur net fikrim yok ama eğer yer değişecekse de değişmeyecekse de ellerinde hazırda mdr yrd bulundurmak istiyebilir meb.. alternatif olarak..

gelinecek son nokta ;
bu sistem içerisinde 21 saat ila 30 saat arası dersin varsa başka, etliye sütlüye karışmadan dersine girip çıkacaksın.. arkana bile bakmayacaksın.. sistem artık nereden tutsan elinde kalacak hale geldi.. neden derseniz salt bilgiyi çocuklara nasıl veririz dışında eğitimin bütün taşlarıyla oynadılar.. böyle olunca da ortaya bi enkaz çıktı.. e salt bilgi de o enkazın altında kaldığı için bunu düşünmeye de gerek kalmadı bence..

hadi oldun diyelim...geçici olacağı için 4 sene sonra aynı okulda bile çalışamayacaksın başka bir yere başka bir okula öğretmen.Bizim ilkokullarda şu an müdür ve müdür yardımcıları evlerine yakın okul bakıyorlar bu işe de bir daha girmeyiz diyorlar

bakan açıkladı memura 2.görev yasağı var ve bu iş buna giriyor bu yüzden artık geçici olacak.Bir sınavla koltuğa 25 sene yapışan var.Bana göre yaptıkları en iyi icraat bu olacak.

okullarda ekipler belirlenir il mem müdürü ve ekibi tarafından sonra bu durum yedekleriyle valiye sunulur valide araştırma yapar ya da yapmaz imzalar geçer. sıkıntı çıkacak olursa okullarda nasıl olsa görevlendirme ali gider veli gelir işler devam eder.

bakan açıkladı memura 2.görev yasağı var ve bu iş buna giriyor bu yüzden artık geçici olacak.Bir sınavla koltuğa 25 sene yapışan var.Bana göre yaptıkları en iyi icraat bu olacak.
bu dediğin sadece kötü idareciler için geçerli bence hocam. sanki gelecek olanlar çok mu iyi olacak ?
gelen gideni aratmasın?
asıl önemli bunun geleceği, okulların da tamamı yakında özelleştirilir bu gidişle ABD ve bazı avrupa ülkelerindeki sözleşmeli tipe geçilir. hedefleri bu

çok mu kötü düşünüyorum bilmiyorum ama bu benim düşüncem, inşaallah yanılırım.

designbote' Alıntı:
bu dediğin sadece kötü idareciler için geçerli bence hocam. sanki gelecek olanlar çok mu iyi olacak ?
gelen gideni aratmasın?
asıl önemli bunun geleceği, okulların da tamamı yakında özelleştirilir bu gidişle ABD ve bazı avrupa ülkelerindeki sözleşmeli tipe geçilir. hedefleri bu

kötümü bilmem ama biz bt öğretmeni okulların özelleşmesinden korkmamalıyız. okulda bilgisayar yokken eğitim vermeye çalışıyoruz. özelleşsin bakıyım müdür ne yapar eder mecbur düzgün bilgisayar sınıfını kurar. bu tür sorunlarla uğraşmayan bt cide daha rahat çalışır.

faruk8542' Alıntı:
designbote' Alıntı:
gelen gideni aratmasın?

kötümü bilmem ama biz bt öğretmeni okulların özelleşmesinden korkmamalıyız. okulda bilgisayar yokken eğitim vermeye çalışıyoruz. özelleşsin bakıyım müdür ne yapar eder mecbur düzgün bilgisayar sınıfını kurar. bu tür sorunlarla uğraşmayan bt cide daha rahat çalışır.
:++: :++:

Bi bilgisayarcıyla anlaşır, her işi ama her işi ona yaptırır. dersleri kaldırırlar. TTK yı da lağvettiler. Sonra bakakalırız, bize de iş verecekler diye...

Re: Ynt: MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVI -2014-

İyi olur inşallah...

Bir Avrupa ülkesinde olsaydım yapılanlara olsun der geçerdim ama bizim ülkemizde torpilin adam kayırmacılığın had safhada olduğunu bilmeyen var mı? Bunun için korkuyorum. Yanılıyor muyum yoksa

yasarcan' Alıntı:
:++: :++:
geçen eş durumu tayin istemiştim sonuç olarak tayinim çıkmadı
müdür aynen şunu söyledi "sen gideceksin diye aklım gitti"
bazen düşünüyorum okulda hiçbirşey yapmıyor muşuz gibi görünüyor ama
"BİZLER VARLIĞI BELLİ OLAN DEĞİL, YOKLUĞU BELLİ OLAN ÖĞRETMENLERİZ!" y.canturk

:) valla çok doğru diyorsun hocam

Geri