biseydicemm' Alıntı:BT sınıfları seneye dağıtılacak.Bahsedilen proje dolayısıyla...Bilgisayarlar sınıflara dağıtılacak..Müdürümün toplantısında bizzat müfettişler tarafından söylenmiş ve hazırlarına bu seneden başlayın denmiş...
Bizim ne olacağımızı sormuş kendisi.Cevap yok!
Kesinlikle Haklısınız.skipper_forum' Alıntı:
evet sitedeki resim bu arkadaşlar.
Şunu açıkça belirtmek isterim.
Okullara bilgisayar ve projeskiyon dağıtılmasını kesinlikle doğru ve gerekli buluyorum.
Bu bilgisayar öğretmeninin yükünü arttırabilir. Arttırsın yeterki doğru ve verimli kullanılsın. Çocuklar daha iyi anlasın.
Ama şu düşünce yanlış: "bt öğretmeni gitsin bunların kullanılmasını sağlasın". Hayır efendim. Siz Fen Ve TEknoloji kitabının yanında CD vermedikçe, Tüm Fen ve Tek öğertmenlerine Bilgisayarlı Eğitim Dersi vermedikçe bu olmaz. Okullarda tarafımızdan verilen eğitimlere ne kadar katılıyorlar? Ne kadar ciddiye alıyorlar. Siz biliyorsunuz.
Ayrıca Bilgisayarlı Eğitim verelim ama Bilişim Eğitimini yok etmeyelim istiyoruz!
Haksız mıyım?
:+1:fa.ruk44' Alıntı:Her öğretmenin bilgisayarı çok iyi kullanabildiğini sanıyorlar...Zaten işin can sıkan tarafı da bu, keşke her öğretmen az da olsa bu sistemi kullanabilse de biz de onlara yardım etsek...Ben bu sitedeki birçok arkadaş gibi düşünmüyorum, eğitime hangi açıdan olursa olsun ne kadar katkım olursa o kadar çok mutlu olurum...Ama işin kötü yanı bilgisayar bilmeyen öğretmenlerle bu iş zor yürür....Bakanlık açısından da önemli bir nokta da var ki bu beni çok mutlu ediyor bu sistem BT ÖĞRETMENİ olmadan yürümez...Bu yüzden de BT ÖĞRETMENLERİne imkan sağlamak zorundalar...Bakalım zaman neler gösterecek...Umarım BT Rehber Öğretmenliği yolunda bir an önce önümüz açılır....
serhatdemir' Alıntı:Bu projeye karşı değilim güzel olur ancak BT sınıflarına alternatif değil beraber yürütülmelidir ve derslerimiz kaldırılmamalıdır. Bizi okullarda tamirci statüsünde görmek bu ülkede yapılacak en kötü işlerden biri olacaktır. Birinin bu durumu görüp dur demesi gerek. Öğrenciler kendi başlarına bırakılırsa bilgisayarı oyun konsolundan ve de facebook a girmekten ibaret sanacaktır.
tdemirparmak' Alıntı:@ist_koord, yani İstanbul BT Koordinatörü sayın öğretmenim, meslektaşım, branştaşım ve İzmir'de aynı dönem okuduğum ve aynı dönem mezun olduğum devrem. Tek farkımız ben Buca sen Bonova Anladığım ve gördüğüm kadarı ile BT Destekli Eğitim, BT Eğitimi, BT Öğretmenleri hakkında ve BİTEFO kavramı hakkında doğru kanılara sahipsin ve bulunduğun konumu kaybeymeme kaygısına düşmeden elinden geleni ardına koymuyorsun. Sen ve senin gibi (İzmir İl Koordinatörümüz de dahil) eğitim neferlerinin önünde saygı ile eğiliyorum.
Senin de dediğin ve benim de tespit ettiğim birkaç durum var,
1. Çoğu arkadaşımız henüz mesleğin ilk yıllarında ve kötü idarelerle karşılaşmış durumdalar,
2. Bazı arkadaşlarımız ilçe mem'lerden gelen yazılara "ferman" muamelesi yapıp "genelleme" yapıyor ortalığı velveleye veriyorlar,
3. Çoğu idareci ilçe şube müdürü, müşfettiş vb. düzeylerindeki amirlerinden ne duyarlarsa ferman sanıyorlar,
4. Çoğu BİTEFO il-ilçe koordinatörü ile koordinasyon sorunu yaşıyor,
5. BT Destekli Eğitim konusunda bizim bile içimizde kimi arkadaşlarımız özümseme-içselleştirme sorunu yaşıyor,
6. BTS'ye öğretmenleri çekip o sınıfların kıymetini arttımayı bir türlü beceremedik şuç bizde bence (bu genellemede lendimi hariç tutarım ama sonuçta hepimiz aynı gemideyiz)
7. Dert yanan, sürekli haklarının yendiğini belirten bir çok öğretmen malesef MEVZUAT BANKASI'nda arama yapıp haklarını öğrenmekten ve okul idaresi ile doğru dille-açık açık konuşmaktan aciz.
Bu liste uzar gider.
Sivri dilin devam etsin hocam, haklı olduğun sürece "Yok öyle değil o!" devam et...
ebfo45' Alıntı:Hamit hocam ilk defa sana katılmak istiyorum
Çok madde var yorum yapmıyacağım ama iki şey diyeceğim. 15 senelik öğretmenlik hayatımda gördüm ki idarecilerin çoğu kanun/yönetmelikten anlamaz ama bildikleri bir şey vardır ki altlarındaki öğretmenler hiç anlamaz.
Geçen eşime 2 güne nöbet yazmışlar, ben istemiyorum dedi. Nette bi araştırma yaptım herkes nöbetten şikayetçi ama bir Allahın kulu dava açmamış. Eşime dedim git dava aç belki kazanırsan millete bi faydan olur.
Not:1739 a göre iyi bir gerekçeyle yazılmış dava dilekçesiyle bu iş başarılabilir.
taylanchess' Alıntı:Bu Proje kapsamında BT sınıfları dağıtılıp diğer sınıflara bilgisayar temin edilecek sanırım...
http://haber.gazetevatan.com/egitimde-e ... 6/1/Gundem