MEBBİS Ek Ders Modülü

Kodla Büyü
2025 yılına ait gelir vergisi istisna tutarı belli oldu:

%15'lik vergi diliminde 3.315,70 TL
%20'lik vergi diliminde 4.420,94 TL

Not: 2025 yılı gelir vergisi dilimleri henüz belli olmadığı için aylara göre değişim şu an hesaplanamıyor.

MEBBİS Ek Ders Modülü ile ilgili Resmi Yazı ve Uygulama Kılavuzu
Mart ayı ek ders bu modülden yapılacakmış.

Ekli dosyalar

Okul Müdürü sayfasında tanıtım videosu var. Ordaki izlediğim videoya göre öğretmenler de görebilecek. Hatta onaylama mantığı ile "benim ekdersimde hata yok" onayı ile tüm personeline onay açılabilecek.

Video indirilebiliyorsa paylaşmanız mümkün mü acaba?

Okul Müdürü sayfasında tanıtım videosu var. Ordaki izlediğim videoya göre öğretmenler de görebilecek. Hatta onaylama mantığı ile "benim ekdersimde hata yok" onayı ile tüm personeline onay açılabilecek.

Linkteki videoyu bir defa izledim ama bahsettiğiniz şeyi göremedim. Ben mi kaçırdım acaba? Yoksa başka videolar da mı var?

Ek ders, Tüm personele onay için açılırsa, okulun ek dersi onaylaması bitmez.
Ekdersin yatması için Bir ilçede tüm okulların onaylamasını gerektiğinden, zaman zaman bir öğretmen yüzünden bütün ilçenin ekdersi geç yatar, gibi saçmalıklar olur.

O yüzden, personele onay için değil, isteğe bağlı kontrol için gönderilir.

Şubat ayının ek ders ücreti Mart ayı başında hesaplanıp onaylandığı için sormuş olabilir.
hocam modülü kullanımına izin verilen okullar listesinde mesleki ve teknik anadolu lisesi yok ama anadolu lisesi var. MTAL'lerde anadolu lisesi kapsamına mı giriyor gibi değerlendireceğiz?

hocam modülü kullanımına izin verilen okullar listesinde mesleki ve teknik anadolu lisesi yok ama anadolu lisesi var. MTAL'lerde anadolu lisesi kapsamına mı giriyor gibi değerlendireceğiz?

Dahil olmayabilir şimdilik, diğer okul türlerini tek tek yazmışlar çünkü.

Zamanı bu kadar darlaştırmazlar. Herhalde idarecilere bir eğitim verirler. Bence Mart ayı ek dersini bu sistemden yapacağız.

Daha önce Ekim ayında eksikleri tamamlayın, şimdide Şubat sonuna kadar şunları tamamlayın diye yazmışlar (kılavuzda var).
Onlarda eksiklik olmazsa zaten otomatik hesaplar diye düşünüyorum.

BT rehberlik ekders ücretini nasıl hesaplayacak acaba bilgisi olan var mı?
Sistem otomatik görmüyor sanırım btr görevini. Manuel mi girilecek?

BT rehberlik ek ders saatini sistem kendi alıyor mebbiste görevlendirme var ise

Sistem daha geliştirilecektir. Güncellenecektir. Ama yıllardır kullanılan bir şablon var. Artıları ile eksileri ile. 1-2 günlük izlenimin ile ilk başlangüçta çok boş ve ileri daha da zorlaştırıcı bir modül olmuş.
1- İşlemler kişi kişi yapılmata ve hiç bir şekilde (raporlama hariç) kişinin toplam ekdersini göremiyorum.
2- Kısmi devamsızlık biraz karışık.
3- Onay ve raporlamaya geçmeden kişilerin aylık dağılımlı ve toplam ( hafta hafta) çizelge olarak görebilmeliyim. (öğrencilerin notlarını üstte ikon ile görebildiğimiz gibi olmalı)
aklıma gelenler bunlar. Ama bir gerçek var o da kolaylaştırıcı olmaktan daha da zorlaştırıcı.

Bencede işi biraz daha zorlastirmislar...okulda 100 ogretmen var ve hepsinin teker teker seçmek lazım buda ekstra iş yükü demek

Sizce 10 saat ve üzeri dersi olan BTR'lere sistem haftalık 1 saat "derslere hazırlık" ekdersi verecek mi?

Anasınıfı ikili olan okullara 2 saat ve sınıf rehberlik veya sısyal külüp 2 saat vermiyor ya da nasıl verecek?

Anasınıfı ikili olan okullara 2 saat ve sınıf rehberlik veya sısyal külüp 2 saat vermiyor ya da nasıl verecek?

Kılavuzda 12. sayfada yazıyor:

ÖNEMLİ!!! Kurum bilgileri ekranında öğretim şekli “NORMAL” görünmekle beraber bünyesindeki ana sınıfı ve/veya özel eğitim sınıfından kaynaklı ikili eğitim yapan kurumlarda yöneticilere ilave 2 saat ek ders ödemesinin yapılabilmesi için “Kurum Bilgileri” ekranında aşağıdaki değişiklik yapılır.

BBNET
Geri