Her zaman yeniye karşı bir direnç oluyor ama zamanla oturacaktır hocam. Ayrıca DYS nin ilk zamanlarını düşününce EBYS çok çok çok daha kolay bir sisitemyine idarecilerin işlerini zorlaştıran bir proje daha hayata geçti. yok mu bakanlıkta biz ne yapıyoruz diye soran kimse? dys kullanırken zor dediler daha zor kullanıma sahip ebys getirdiler. şimdi de ekders modülü hakikaten anlamak zor.
Ödenmeye devam edilir. Özellikle BİLSA sisteme yine sızıp, şöyle kolaylaştırdık, şöyle iyileştirdik der, alışılmışlığın dışına çıkmak istemeyenler de para verip bilsa üzerinden sisteme göndermeye devam eder.Ne olursa olsun yıllardır çoktan yapılması gereken bir sistemdi.
Meb okulları bunun için harici programlara kaç para ödemiştir totalde kim bilir.
seçmeli dersleri yazmamasının sebebi seçmeli derslerin öğretmene atanmaması hocam. diğerleri de manuel şekilde eklenebiliyor.Biraz inceledim, okuldaki seçmeli derslerin ek derslerini yazmamış öğretmenlere, diğer dersleri yazmış, ikili eğitimdem kaynaklı 2 saat idare ek dersini yazmamış, destek eğitim ek dersleri nasıl ödenecek, destek eğitimde, evde eğitimde derse giren öğretmenlerin ek dersleri nasıl ödenecek, başka okula görevlendime giden öğretmenlerin, kadrosu ilçe mem de olanlar sistemde gözükmüyor, çok sorun var Mart ayında bu iş zor bence...
eokul-kurum işlemleri-ders işlemleri - seçmeli ders haftalık dağılım ekranından seçmeli derslerin tanımlanması gerekirseçmeli dersleri yazmamasının sebebi seçmeli derslerin öğretmene atanmaması hocam. diğerleri de manuel şekilde eklenebiliyor.
eokul-kurum işlemleri-ders işlemleri - seçmeli ders haftalık dağılım ekranından seçmeli derslerin tanımlanması gerekir..Okul seçmeli derslerini girdiğimiz halde e-okul dan öğretmen ders programını aldığımızda seçmeli dersler görünmüyor. Haliyle ek ders modülünde seçmeli dersler eklenmiyor. E-okuldan öğretmen programı raporunu alan var mı? Durum sizde de bu şekilde mi?
Bunu yaptım. Seçmeli dersler e-okul öğretmen ders programı raporlarında da görünmüyor.( Ders öğretmenler bölümünden öğretmenlerin ders programı raporunu alıyorum)eokul-kurum işlemleri-ders işlemleri - seçmeli ders haftalık dağılım ekranından seçmeli derslerin tanımlanması gerekir..
bunu da yaptınız mı
Zaten öyleydi. Yeni bir şeymiş gibi haber yazıyorlar. Millette bir şey zannediyor. Geçenlerde de ekderslere düzenleme. Vergi kesilmiyecek diye haber vardı. 1 senedir ekdersler asgari ücret kadarı istisnasından dolayı zaten vergi kesilmiyordu. Yapacaksanız matrahtan da muaf tutun.Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 19/02/2025 tarih ve 127096765 sayılı yazılarında aşağıdaki açıklamalarda bulunuldu.
Her ayın 1'i ila 5'i arasında bir önceki aya ait kadrolu ve sözleşmeli personelin ek ders ücreti, ücret karşılığı derse giren personel ve stajyer öğrencilerin ücret ödenekleri; her ayın 6'sı ila 10'u arasında ise kadrolu ve sözleşmeli personelin maaş ve SGK giderleri MEBBİS Ödenek Takip Modülü'ndeki sayılarına ve bir önceki ayın harcama miktarının karşılaştırılması ile ödenek talep edilmeksizin gönderilmektedir.
Anılan tarih aralıklarında il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki görevli/sorumlu personel Ödeme Emri Belgelerini mal müdürlüklerine göndermeden/teslim etmeden önce ilgili bütçe tertiplerinden MYS'ye ödeneklerin aktarıldığını mutlaka kontrol etmelidir. Bütçe tertiplerinde eksik kalan ödenekleri varsa sadece ihtiyaç miktarı kadar ve gerekçe belirterek MEBBİS Ödenek Takip Modülü üzerinden ödenek talebinde bulunulmalıdır.
Bu açıklamalara göre ek ders ücretlerinin her ayın 1'i ila 5'i arasında muhasebeleştirilerek ödenmesi gerekmektedir.
Bu tarihler dışında ek ders ücretleri alan ilçe var ise bunun nedeni; promosyon anlaşmasında bir şart varsa bankada ücretin bekletilme süresi, sorumlu personelin zamanında ek ders ücretlerini muhasebeleştirmemesi, ödenek yetersizliği yada herhangi bir okulun belirtilen tarih aralığında ek dersleri muhasebe birimine bildirmemesidir.
![]()
MEB, ek ders ücretlerinin ne zaman ödeneceğini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 19/02/2025 tarih ve 127096765 sayılı yazılarıyla; bir önceki aya ait kadrolu ve sözleşmeli personelin ek ders ücreti ödeneklerinin kadrolu ve sözleşmeli personelin maaş ve SGK giderlerinin n zaman gönderildiğini açıkladı. gönderilmektedir.www.memurlar.net
Zaten öyleydi. Yeni bir şeymiş gibi haber yazıyorlar. Millette bir şey zannediyor. Geçenlerde de ekderslere düzenleme. Vergi kesilmiyecek diye haber vardı. 1 senedir ekdersler asgari ücret kadarı istisnasından dolayı zaten vergi kesilmiyordu. Yapacaksanız matrahtan da muaf tutun.
Görevlendirmeler bizde de görünmüyor Hocam.Görevlendirmelerin ek dersinde de problem var, doğru çekmiyor sistem.
Doğrusu merak ettim; başta Ankara/Mamak’ta pilot uygulama yapılan yerlerde, okul idarecilerinden ek ders modülün eksik yanlarını geliştirmeye ya da düzeltmeye yönelik hiç mi geri dönüt gelmemiş?
İşlenmiş ve yapılmış olduğu halde hatalı/eksik çekiyordu geçen hafta. Bu hafta için doğru çekti bugün denediğimde.Görevlendirmeleri MEBBİS’te işlenmiş olmalı ve kadrosunu bulunduğu okul/kurum yapmalı diye biliyorum.