MEBBİS Ek Ders Modülü

Kodla Büyü
BTR görevi, Kişisel Bilgiler modülündeki Görevlendirme sayfasında görülmeli diye biliyorum.
O şekilde olursa görevlendirildiğiniz okulda tamamen çalışıyor görünürsünüz. Kadromun olduğu okul 33 hizmet puanı veriyor ama 2 gün görevlendirildiğim okul 14 puan veriyor. Bu hak kaybını nasıl çözeriz sayın hocam.

bende şöyle bir sorun var müdür yardımcısıyım iki okulda derse giriyorum kendi okulumda 5 saat diğer okulda 7 saat giriyorum diğer okuldaki dersler tam görünüyor kendi okulumdaki seçmeli 2 saat(iho 8.sınıf iki secmeli oluyor 1 tane medya 1 tane spor etkinliği seçildi) ders programı seçmeli ders dağılımı diğer okuldaki ders programınıda kontrol ettim çakışmıyor öğrenci seçmeli derslerikontrol ettim hersey yapılmış gözüküyor dres öğretmenleri raporunda var sınıf ders programı raporunda var fakat öğretmen ders raporunda çıkmıyor bu iki seçmeli ders hatta söyle bir şey denedim o 2 ders başka öğretmene verdim onunda 2 saatini kendime aldım bende ondan aldıgım dersler gorunuyor fakat ona tanımladıgım 2 secmeli gene gorunmuyor dolayısıyla ders yüküne yansımıyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan?

bende şöyle bir sorun var müdür yardımcısıyım iki okulda derse giriyorum kendi okulumda 5 saat diğer okulda 7 saat giriyorum diğer okuldaki dersler tam görünüyor kendi okulumdaki seçmeli 2 saat(iho 8.sınıf iki secmeli oluyor 1 tane medya 1 tane spor etkinliği seçildi) ders programı seçmeli ders dağılımı diğer okuldaki ders programınıda kontrol ettim çakışmıyor öğrenci seçmeli derslerikontrol ettim hersey yapılmış gözüküyor dres öğretmenleri raporunda var sınıf ders programı raporunda var fakat öğretmen ders raporunda çıkmıyor bu iki seçmeli ders hatta söyle bir şey denedim o 2 ders başka öğretmene verdim onunda 2 saatini kendime aldım bende ondan aldıgım dersler gorunuyor fakat ona tanımladıgım 2 secmeli gene gorunmuyor dolayısıyla ders yüküne yansımıyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan
Yapılan değişiklikler bir sonraki haftaya yansıyor. Belki ondandır. Seçmeli Ders Haftalık dağılım ı yapmamışım, ilk hafta yaptım, yapılan çalışma anca bu hafta göründü, geçen haftayı manuel düzelttim. Ders Yükü İşlemlerinden, bazı günlere 8 ders yazdığım bile oldu uysun diye, (Normal ortaokul günlük 7 ders var normalde)

Bizde de DYK ek derslerinin yanlış olması sorunu var, DYK ekleme silme de yapılmıyor, bakalım ne yapacağız.

bende şöyle bir sorun var müdür yardımcısıyım iki okulda derse giriyorum kendi okulumda 5 saat diğer okulda 7 saat giriyorum diğer okuldaki dersler tam görünüyor kendi okulumdaki seçmeli 2 saat(iho 8.sınıf iki secmeli oluyor 1 tane medya 1 tane spor etkinliği seçildi) ders programı seçmeli ders dağılımı diğer okuldaki ders programınıda kontrol ettim çakışmıyor öğrenci seçmeli derslerikontrol ettim hersey yapılmış gözüküyor dres öğretmenleri raporunda var sınıf ders programı raporunda var fakat öğretmen ders raporunda çıkmıyor bu iki seçmeli ders hatta söyle bir şey denedim o 2 ders başka öğretmene verdim onunda 2 saatini kendime aldım bende ondan aldıgım dersler gorunuyor fakat ona tanımladıgım 2 secmeli gene gorunmuyor dolayısıyla ders yüküne yansımıyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan?
konudan bağımsız olarak müdür yardımcısı olarak nasıl iki okulda derse giriyorsunuz merak ettim.

hocam müdür yardımcısı kendi okulunda 12 saat derse girebilir ama başka okulda ders, dyk. vb alamaz. Alıyorsa yönetmeliğe aykırı, acizane hatırlatma.

Son düzenleme:
sistem türkiye geneli açık mı yoksa halen sorunlar mı var bizim kurumda açık değil diyor sağlık meslek lisesi

Milli Eğitim Bakanlığının 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 2. maddesi 4. paragrafında; "Buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilebilecektir. Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticiler bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda yeterli ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir."

MEBBİS ek ders modülün de BTR öğretmenine nöbet görevi ve egzersiz ek dersini sisteme girebilen var mı ? Varsa ne şekilde yaptınız ?

MEBBİS ek ders modülün de BTR öğretmenine nöbet görevi ve egzersiz ek dersini sisteme girebilen var mı ? Varsa ne şekilde yaptınız ?
hocam şuan mart ayında görünmüyor fakat şubat ayına baktığımda kendiliğinden eklenmiş geçici görevlendirme başlığıyla büyük olasılıkla ay sonunda kendiliğinden eklenecektir normal ek dersi. Ek ders hesaplama işlemleri ne girdiğinizde şubatı seçin öğretmen ismi gözükecektir ay sonunda Ek ders hesaplama işlemlerinden solda yeşil butonda ek ders ekle kısmı var ordan tarih aralığı neyin ek dersi falan seçiyorsunuz olur heralde

Merhaba arkadaşlar. Şimdi hazırsanız müthiş bir uzmanlık sorusu geliyor.

İmam hatip ortaokullarının haftalık ders çizelgesinde yazdığına göre:
İsteyen okullarda dokuz (9) ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak okul yönetiminin kararıyla her türlü eğitici faaliyet (Sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler, yabancı dil vb.) uygulanabilir.
ilgili çizelge linki

Okulumuz Proje okulu imam hatip lisesi. Bünyesinde ortaokul da var (benim de derslerim ortaokulda). Bu maddeye dayanarak seçmeli derslerin sayıları arttırıldı ve ortaokulda günde 8 saat, haftada 40 saat ders yapıyoruz.

Buraya kadar her şey tamam. Ama mesela müdür yardımcısı e okula ders programını girerken günde 8 - haftalık 40 saat giremediğini, e-okulun buna müsaade etmediğini, bu yüzden bazı seçmeli dersleri girmediğini söylemişti. Bir bakmamı istemişti ben de "ben e okul işlerini hiç bilmiyorum hocam" diyerek bakmamıştım :).

Şimdi sıkıntı şu. X öğretmen haftada mesela 27 saat derse giriyor. Bunlardan 4 saatlik dersi yukarıda bahsettiğim türden "günde 8 saati doldurmak için seçilmiş ama e-okuldaki ders programına girilemeyen" dersler. Yani e okulda böyle bir derse girdiği görünmüyor öğretmen arkadaşın.

Bu durumda öğretmenin e okula girişi yapılamayan derslerinden ek ders alması için nasıl bir çözüm yolu izlenmeli sizce?

Son düzenleme:

İsteyen okullarda dokuz (9) ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak okul yönetiminin kararıyla her türlü eğitici faaliyet (Sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler, yabancı dil vb.) uygulanabilir.
ilgili çizelge linki

Okulumuz Proje okulu imam hatip lisesi. Bünyesinde ortaokul da var (benim de derslerim ortaokulda). Bu maddeye dayanarak seçmeli derslerin sayılarını arttırıldı ve ortaokulda günde 8 saat, haftada 40 saat ders yapıyoruz.

Buraya kadar her şey tamam. Ama mesela müdür yardımcısı e okula ders programını girerken günde 8 - haftalık 40 saat giremediğini, e-okulun buna müsaade etmediğini, bu yüzden bazı seçmeli dersleri girmediğini söylemişti. Bir bakmamı istemişti ben de "ben e okul işlerini hiç bilmiyorum hocam" diyerek bakmamıştım :).

Şimdi sıkıntı şu. X öğretmen haftada mesela 27 saat derse giriyor. Bunlardan 4 saatlik dersi yukarıda bahsettiğim türden "günde 8 saati doldurmak için seçilmiş ama e-okuldaki ders programına girilemeyen" dersler. Yani e okulda böyle bir derse girdiği görünmüyor öğretmen arkadaşın.

Bu durumda öğretenin e okula girişi yapılamayan derslerinden ek ders alması için nasıl bir çözüm yolu izlenmeli sizce?
manuel olarak uygun kalemden girilebilir hocam çekmeyen kısım için.

ilgili çizelge linki

Okulumuz Proje okulu imam hatip lisesi. Bünyesinde ortaokul da var (benim de derslerim ortaokulda). Bu maddeye dayanarak seçmeli derslerin sayılarını arttırıldı ve ortaokulda günde 8 saat, haftada 40 saat ders yapıyoruz.

Bu durumda öğretenin e okula girişi yapılamayan derslerinden ek ders alması için nasıl bir çözüm yolu izlenmeli sizce?

E-okulda kurum işlemlerinde
yabancı dil ile ilgili Eylül ayında derslerin başlamadan seçilen bir yer. Okul mu yapıyor ilçe mi yapıyor tam emin değilim.
İlçe MEM ile görüşülmeli bence.
Umarım bu durum okul idarecilerine olumsuz olarak dönmez.

IMG_0999.webp

Birde bakanlık bu modül için il/ilçe eğitimlerine başlıyor haftaya. mart ayı sancılı geçebilir ama sonraki aylar düzelir inşallah.

Birde bakanlık bu modül için il/ilçe eğitimlerine başlıyor haftaya. mart ayı sancılı geçebilir ama sonraki aylar düzelir inşallah.
Eğer idarecilerin bilgisayar başına oturup düzenleme ekleme çıkarma yapacakları bir eğitim olmazsa pek faydalı olacağını sanmıyorum. Haydi hayırlısı bakalım. K12 mostan KBS uyumlu çıktı alıp KBS ye ekleyemeyen idarecilerimiz mevcut (birkaç tanesiyle aynı okulda çalışıyorum). Herhalde bilişimcileri değil de idarecileri alırlar eğitimlere, yine yapamayıp bize sorduklarında ise "hocam eğitime ben gitmedim ki yanlış birşey yaparım falan ben ellemeyeyim en iyisi" deriz. Önümüzdeki birkaç ay oldukça eğlenceli geçecek gibi duruyor :)

Sistem mantık açısından güzel. Ama yazılımsal olarak sıkıntılı. Yapan arkadaşar daha sade ve daha basit yapabilirlerdi.
1- Görevlendirmelerde
2- BTR, DYK vb. görevlerinde
3- Bir hafta roporu olan öğretmenin mebbise işlenmiş raporlarında ekderleri siliyor ancak nöbet, sosyal ve kişilik hizmetlerini silmiyor.
4- Özel Eğitim Öğretmenlerin ilkokul 30 saat, ortaokul 35 saat ders yükünde sorunlar var benim tesbit ettiklerim.

Sistem mantık açısından güzel. Ama yazılımsal olarak sıkıntılı. Yapan arkadaşar daha sade ve daha basit yapabilirlerdi.
1- Görevlendirmelerde
2- BTR, DYK vb. görevlerinde
3- Bir hafta roporu olan öğretmenin mebbise işlenmiş raporlarında ekderleri siliyor ancak nöbet, sosyal ve kişilik hizmetlerini silmiyor.
4- Özel Eğitim Öğretmenlerin ilkokul 30 saat, ortaokul 35 saat ders yükünde sorunlar var benim tesbit ettiklerim.
zaten şimdilik deneme aşamasında diye biliyorum hocam. geri dönütlerle iyileşecektir.

BBNET
Geri