MEBBİS Ek Ders Modülü

Kodla Büyü
müdür yardımcısı olan diğer arkadaş müdürlüğe vekaleten bakıyor. mebbise görevlendirmesi işli olmasına rağmen sistem 19 saat ek ders ücreti yansıtmış. 25 saat olarak nasıl düzelteceğiz?

Eğer el derslerde hata varsa elle düzeltme yapılacakmış... İleriki zamanda hatalar tamamen giderilecek ve elle düzeltme kapatılacakmış...

müdür yardımcısı olan diğer arkadaş müdürlüğe vekaleten bakıyor. mebbise görevlendirmesi işli olmasına rağmen sistem 19 saat ek ders ücreti yansıtmış. 25 saat olarak nasıl düzelteceğiz?

MEBBİS’te görevlendirme geçici (Madde 16) olarak görünüyorsa alamıyor maalesef.

25 saat için Madde 22’ye vekâletten görevlendirme olmalı:

hocam yazıda 22 ama mebbiste bu nerede yazıyor biz bulamadık?

Kişisel şifre ile açınca görünen yeri söyleyebilirim.

Kişisel Bilgiler modülünde
Görevlendirme sayfasında kırmızı klasöre basınca muhtemelen şöyle görünüyor. Onu “vekâleten” diye değiştirmek lazım:

Görevlendirme Nedeni: Geçici Görevlendirme

Kişisel şifre ile açınca görünen yeri söyleyebilirim.

Kişisel Bilgiler modülünde
Görevlendirme sayfasında kırmızı klasöre basınca muhtemelen şöyle görünüyor. Onu “vekâleten” diye değiştirmek lazım:

Görevlendirme Nedeni: Geçici Görevlendirme
sağolun hocam bu seferde hem müdür yardımcısı hemde müdür ekdersi ödemesi gözüktü. manuel el ile sildim şimdilik

Kendi okulunda BTR olanlar için MEBBİS-görevlendirme bölümüne giriş yapılmamış ise BTR ekdersi nasıl yazılacak?

Sorulmadan paylaşalım:

Seminer döneminde; meslekle ilgili çalışma görevi karşılığında öngörülen ek ders ücreti haftalık olarak belirlenmiş, çalışma günü bazında bir belirlemeye gidilmemiştir. Bu nedenle söz konusu çalışmaların beş çalışma gününden az ya da çok planlanması durumunda da yine haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmesi öngörülmektedir:

IMG_1078.webp

Sorulmadan paylaşalım:

Seminer döneminde; meslekle ilgili çalışma görevi karşılığında öngörülen ek ders ücreti haftalık olarak belirlenmiş, çalışma günü bazında bir belirlemeye gidilmemiştir. Bu nedenle söz konusu çalışmaların beş çalışma gününden az ya da çok planlanması durumunda da yine haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmesi öngörülmektedir:

Ekli dosyayı görüntüle 78599
Bu yazıdan anladığım, bayram seminerinde 15 saat ek ders ödenmesi gerekiyor.

şu anki durumla alakası olmaması ile birlikte

"5 çalışma günüden çok planlanması halinde yine 15 saat ödenmesi" kısmı anlamsız olmuş
haftada 15 saat ise ve hafta 5 çalışma günüden oluşuyorsa ozaman ne alaka ? 2. hafta ya sarkar ki o zaman bi 15 saat ücret daha hak edilir.

bazen yazıyorlar da neye göre anlamak mümkün değil.

5 günlük çalışmayı 3 güne günlük saati arttırarak sığrdırırsın da tersi yönetmelik maddesine uymaz.

Son düzenleme:
şu anki durumla alakası olmaması ile birlikte

"5 çalışma günüden çok planlanması halinde yine 15 saat ödenmesi" kısmı anlamsız olmuş
haftada 15 saat ise ve hafta 5 çalışma günüden oluşuyorsa ozaman ne alaka ? 2. hafta ya sarkar ki o zaman bi 15 saat ücret daha hal edilir.

bazen yazıyorlar da neye göre anlamak mümkün değil.

5 günlük çalışmayı 3 güne günlük saati arttırarak sığrdırırsın da tersi yönetmelik maddesine uymaz.

Beş günden fazla olduğunda genellikle idari izin veriliyor.

Beş günden fazla olduğunda genellikle idari izin veriliyor.
yok, ben haftalık çalışmaların 5 günden fazlaya yayılması olayını demek istedim ki görüş yazısı onu diyor...

"Bu nedenle söz konusu çalışmaların beş çalışma gününden az ya da çok planlanması durumunda da yine haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmesi öngörülmektedir"

diyor

yok, ben haftalık çalışmaların 5 günden fazlaya yayılması olayını demek istedim ki görüş yazısı onu diyor...

"Bu nedenle söz konusu çalışmaların beş çalışma gününden az ya da çok planlanması durumunda da yine haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmesi öngörülmektedir"

diyor

Tamam ben de onun için dedim. Eskiden Haziran ayında iki haftadan fazla olunca artan günleri idari izin yapıyorlardı. Tek haftalık 4 dönemde yapılmaya başlayınca da benzeri olduğu var.
Bu yıl da muhtemelen 30 Haziran için aynı şey olacak ve idari tatil olacak.

4 hafta için 15 er saatten seminer ücreti veriliyor.
Eylül seminer 5 gün 15 saat
Kasım ara tatil 5 gün 15 saat
Nisan ara tatil 3 gün 15 saat
Haziran seminer 5 gün 15 saat
Öğretmen tatili 1 temmuzda başladığı için bakanlık 1 temmuza kadar fazla gün de koysa yine 15 saat ödeyecek. Onu demek istiyor yazı. Ama @isikayhan hocamın dediği gibi fazla kalan günü idari tatil yapıyorlar genelde. Yapmazlarsa da fazladan gidilmesi gibi bir durum olur

Fazla gelen günü idari tatil yapmak zorundalar zaten aksi taktirde angarya ya girer.
Ben de onu diyorum zaten yasal olarak haftalık planlanlanmış bir çalışmayı (yani en fazla 5 iş günü(hafta sonu memurlar için tatildir.)) daha fazlaya yayıp aynı ücreti ödemeleri zaten hukuksuzluk olur.

"yönetmelikte geçen 4 haftayı geçmemek üzere" kısmı bir yandan en fazla 4x15 ten 60 saat ödenebilir derken, diğer yandan da 4 haftayı geçecek çalışma planlama demek.

Dolayısıyla bakan adına yapılan açıklamanın "5 günden çok planlanması" kısmı saçma olmuş.

Son düzenleme:
BBNET
Geri