ilkbaharsu' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
ilkbaharsu' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
Ya müdür aradı beni az önce. 8 saat dersle norm fazlasi olmusum. Ben 7lerin ders secmesine.gerek.kalmadan 2ser saat dersleri olucak saniyordum. Seçmeli ders listesine benim dersim yazilmadi bile..allahim kafayı yicem böyle bi aptaliigi nasıl yaptım bilemiyorum. Napicam ben??
Eylülde seçmeli dersler tekrar seçiliyor ve normlar tekrar güncelleniyor. O zaman seçtirebilirsiniz dersinizi. Ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum çünkü iliçinde yer değiştirebileceğim okul kalmadı. Bilişim de çakılı kadro oldu sonunda...
Seçmeli dersler 30 Haziran'a kadar seçildi ve norm güncellemeleride önümüzdeki senenin ders durumuna göre yapıldı zaten. Eylül'de ancak okulunuza nakil gelen öğrenciler olursa bi ihtimal seçilebilir, onun dışında yeniden seçmeli ders diye bir durum söz konusu değil.
Ha sizin okul idaresi 1 Temmuz'da yapılan norm güncellemesinde geçen senenin derslerini yazdı, Eylül'de seçmeli derslere göre bir daha belirleriz dediyse o başka.
Her yıl Eylül'de bir kez daha belirlenir normlar. Yılda iki kez yapılır; Bir Haziran'da, bir Eylül'de... İdareyle o kadar çalıştım ki ve başka okullarda da norm fazlası olduğumdan bunun öyle olduğunu biliyorum. Bizim müdür asıl seçmeliyi eylülde seçtireceğini seçtiğimiz bu derslerin çok önem taşımadığını söylemişti. Çünkü ataması çıkan öğretmen olur, o dersi verecek öğretmen kalmaz dersi değiştirir ya da nakil gelen olur vs. Eylül'de ki seçim daha gerçekçi olur. Mesela bizim hoca Türkçeci, öğrencileri arapça için yönlendirmişti yönetmeliğe baktık giremez, şimdi değişecek o ders mesela... Biz geçen yıl mebden gelen yazı doğrultusunda eylülde tekrar dilekçe istemiştik öğrenciden. İki kez dilekçe almıştık yani. Ayrıca Eylül'deki normlar Kasım'da onaylanıp geliyor sonra yapılıyor norm fazlası atamaları...
Hocam bakanlığın yazısı var, 30 Haziran tarihine kadar seçmeli ders dilekçelerini alarak dilekçe sonuçlarınıda e-okul'a işleyin diye ve bütün okullar öğrencinin önümüzdeki sene hangi dersleri göreceği e-okula işlendi. Ha bunlarda değişiklik olamaz mı, elbette olur. Ama sizin müdürün asıl seçmeliyi eylülde seçtireceğiz demesi tamamen usülsüz bir uygulamadır. Eğer 8. sınıfların seçmelisini kastetmişse oda Hazirandaki sene sonu toplantısında belirlenmesi gerekiyor.
Arapça konusuna gelince, Türkçeci giremez diye ders değiştirilmek zorunda değil. Bakanlığın seçmeli ders yazısı diyor ki, öğrencilerin tercihi dikkate alınır, eğer okulda o dersi okutacak öğretmen yoksa başka okuldan görevlendirme ya da ücretli öğretmen yoluyla öğretmen temin edilir, oda olmuyorsa öğrenciler en yakın okulda o seçmeli dersi görür(uygulamada mümkün görünmesede). Yani okulun, öğrenciler bu sersi seçti ama bizim öğretmenimiz yok, başka ders seçin deme durumu yok genelgeye göre.