arkadaşlar normu okul olarak düşünmeyin. eğitim bölgenizin normuna bakmanız gerekiyor. (okul şifresiyle)
öncelikle torpili olmayanların mem de tanınmıyanların normu düşürülür kural budur eğer diğe vatandaşlar çakarsa şikayetçi olursa kural işler puan üstünlüğü devreye girer sehven yanlışlık oldu derler kural budur dostum.sedabote' Alıntı:hocam bu eğitim bölgeleri norm fazlalalığı varsa puanı düşük olandan başlamaları gerekmiyor mu.Atıyorum 10 okul var hepsinde 6 saat ders var hepsine norm düşüyo fakat bölge normunda norm fazlalığı var atıyorum 2 tane.Bu iki fazlalık puan üstünlüğüne göre mi oluyor yoksa kendileri herhangi 2 okulu norm fazlası mı gösteriyorlar?
gorilla' Alıntı:öncelikle torpili olmayanların mem de tanınmıyanların normu düşürülür kural budur eğer diğe vatandaşlar çakarsa şikayetçi olursa kural işler puan üstünlüğü devreye girer sehven yanlışlık oldu derler kural budur dostum.sedabote' Alıntı:hocam bu eğitim bölgeleri norm fazlalalığı varsa puanı düşük olandan başlamaları gerekmiyor mu.Atıyorum 10 okul var hepsinde 6 saat ders var hepsine norm düşüyo fakat bölge normunda norm fazlalığı var atıyorum 2 tane.Bu iki fazlalık puan üstünlüğüne göre mi oluyor yoksa kendileri herhangi 2 okulu norm fazlası mı gösteriyorlar?
sencal' Alıntı:Arkadaşlar şimdi benim anlamadım şu !? ders 6-31 saat normu 1 olduğuna göre yeni yönetmelikte...
benim 13 saat dersim olmasına rağmen neden http://kontenjan.meb.gov.tr norm fazlası olarak görünüyorum.
Bölge ihtiyacı 15 mevcut 16 gösteriyor ve ben bölgede puanı ve kademesi sıralamaya koyduğumuzda sonda olmamama rağmen 1 fazlalık diye görünüyorum !?
veydel' Alıntı:arkadaşlar benim bir sorum olacak.
biraz araştırdım ama net bir şey bulamadım.
okulumuzda 23 saat bt dersi var ve iki öğretmeniz. ben 6 yıldır çalışıyorum arkadaşım 5 yıl.
benim puanım da arkadaşın puanından fazla.
benim 15 saat dersim var ve diğer arkadaş formatör olmak için başvuru yaptı. (sonuçlar henüz açıklanmadı.)
şimdi benim norm fazlası olduğum söyleniyor.
norm fazlasına düşmek için hizmet yılı-puanı mı yoksa o okulda çalışma süresi mi dikkate alınır?
ben istekte bulunmadan beni herhangi bir yere geçici görevle atayabilirler mi?
yardımcı olursanız sevinirim.
melissa' Alıntı:arkadaşlar bende anadolu lisesinde öğretmenim.3 yıl önce norm ihtiyacı gereğince tercih yapıp bu okula atandım.bu yıl müdür seçmeli dersler içerisinde müzik,resim, bilgisayardan resim ve müziği öğrencilere zorla seçtirtti.müzik öğretmeni ve resim öğretmeni norm fazlası olmasın diye.bilgisayar dersini öğrenciler seçmek istemelerine rağmen seçmeli ders listesinde formalite icabı gösterip,öğrencilere seçtirtmedi.ve sadece bana 2 saat ders verdi.formatör olduğum için ve tümgün okulda olduğum için müdürle ters düşmemek adına bende sesimi çıkartmadım.ama şimdi mebsısten kontrol ettiğimde norm fazlası görünüyorum.okulda Bt sınıfı var.bilgisayar dersi almaki steyen öğrenciler var bilgisayar öğretmeni olarakta ben varım ama kontenjan modülüne baktığımda norm 0 mevcut 1 görünüyor.ihtiyaç (1 fazlalık)olarak görünüyorum.yani benim anladığım müdür yakın çevresindeki öğretmenleri tutmak adına bana posta havası çaldırıyor.formatör olmamızda sanırımb ir şey değiştirmiyor.ama forumları takip ettiğim kadarıyla bütün bilgisayaröğretmenleri norm fazlası durumunda.bizim durumumuz ne olacak.yarın öbür gün beni başka okula gönderirlerse bu okuldaki Bt sınıfı ne olacak.Anadolul iselerindeki bilgisayar dersi(seçtirilmeyen)ne olacak.resim müzik dersi kadardeğerimiz hiç mi yok. başka okula gönderilirsem gitmemek adına yasal haklarım ne olur.tecrübeli ve idareci arkadaşlardan bilgi paylaşımı ve bana yol göstermelerini önemle rica ediyorum.
barbar55' Alıntı:fbyy hocam o yönetmelik gece çaktırmadan çıktı galiba ya da Almanya da falan vardır öyle bir yönetmelik.
Şahsen benim haberim yok
Cemal TANER' Alıntı:Norm fazlası bilişimcileri çoğu il başka okula atamıyor çünkü gidecekleri okul yok. Başka ilçeye de vermiyor çünkü dava açanların % 90 nı davayı kazanıp geri dönüyor. Hem de çift yolluk alarak
:+1:pinarsan83' Alıntı:Cemal TANER' Alıntı:Norm fazlası bilişimcileri çoğu il başka okula atamıyor çünkü gidecekleri okul yok. Başka ilçeye de vermiyor çünkü dava açanların % 90 nı davayı kazanıp geri dönüyor. Hem de çift yolluk alarak
peki norm fazlası olup resen atamayla başka okula gidenler ve dava açıp geri dönenler kimler arkadaşlar ..DAvayı kazanıp geri dönenler varsa lütfen dava hakkında bilgi verebilirler mi? dava numaralarını emsal teşkil etmesi için bana gönderebilirler mi??
yarın kontenjan norm modülü okul müdürlüklerine kapanacak...Ve biz yine norm fazlasıyız....Madem Norm kadro yönetmeliğinde bilgi teknoloji sınıfında görevli olanların normu bakanlıkça belirlenir diyor...Ama mebbisteki açıklamada norm yönetmeliğindeki(Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) bu maddenin 1,3,4, maddesi uygulanısın diyor da neden 2. madde Bilgi tekn sınıfı olan okullarda görevli öğretmenlerin normu bakanlıkça belirlenir ibaresi uygulanmıyor???
pinarsan83' Alıntı:Cemal TANER' Alıntı:Norm fazlası bilişimcileri çoğu il başka okula atamıyor çünkü gidecekleri okul yok. Başka ilçeye de vermiyor çünkü dava açanların % 90 nı davayı kazanıp geri dönüyor. Hem de çift yolluk alarak
peki norm fazlası olup resen atamayla başka okula gidenler ve dava açıp geri dönenler kimler arkadaşlar ..DAvayı kazanıp geri dönenler varsa lütfen dava hakkında bilgi verebilirler mi? dava numaralarını emsal teşkil etmesi için bana gönderebilirler mi??
yarın kontenjan norm modülü okul müdürlüklerine kapanacak...Ve biz yine norm fazlasıyız....Madem Norm kadro yönetmeliğinde bilgi teknoloji sınıfında görevli olanların normu bakanlıkça belirlenir diyor...Ama mebbisteki açıklamada norm yönetmeliğindeki(Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) bu maddenin 1,3,4, maddesi uygulanısın diyor da neden 2. madde Bilgi tekn sınıfı olan okullarda görevli öğretmenlerin normu bakanlıkça belirlenir ibaresi uygulanmıyor???
hocam ilköğretimlerde normları belirlemede yarın son gün mü? nerden duydunuz?pinarsan83' Alıntı:Cemal TANER' Alıntı:Norm fazlası bilişimcileri çoğu il başka okula atamıyor çünkü gidecekleri okul yok. Başka ilçeye de vermiyor çünkü dava açanların % 90 nı davayı kazanıp geri dönüyor. Hem de çift yolluk alarak
Rüzgara Karşı'' Alıntı:hocam ilköğretimlerde normları belirlemede yarın son gün mü? nerden duydunuz?pinarsan83' Alıntı:Cemal TANER' Alıntı:Norm fazlası bilişimcileri çoğu il başka okula atamıyor çünkü gidecekleri okul yok. Başka ilçeye de vermiyor çünkü dava açanların % 90 nı davayı kazanıp geri dönüyor. Hem de çift yolluk alarak