KarabükHangi il Hocam
KarabükHangi il Hocam
tercih ederek gidersen yıl sıfırdan başlar sayın hocam. Resen yani tercih etmeden idare tasarrufu ile yerin değişirse hakkın kalır.Norm fazlasıyız ama okullardan birini yazdık ve yazdığımız okula gittik. Bu okula norm fazlası ataması ile gittiysek eğer il ici tercih hakkımız oluyor mu ?yoksa 3 yıl kalma şartı mi var .
Hocam sıfırdan basladigima emin misin? Son norm kadro yonetmeliginde nerede yazıyor bilgi verebilir misin? Norm kadrosu olup tercihle veya resen gidersek her ikisinde de eski kurumundaki görev sürenin üzerine sayılır diye okumustim.tercih ederek gidersen yıl sıfırdan başlar sayın hocam. Resen yani tercih etmeden idare tasarrufu ile yerin değişirse hakkın kalır.
Daha önce yaşadım, norm fazlası olarak atandıktan sonra 3 yıl şartı aranmaksızın il içi ve il dışı tercih yapılabiliyor. Norm fazlası ataması tercih yapılsa bile isteğe bağlı değişiklik olarak geçmiyor.Norm fazlasıyız ama okullardan birini yazdık ve yazdığımız okula gittik. Bu okula norm fazlası ataması ile gittiysek eğer il ici tercih hakkımız oluyor mu ?yoksa 3 yıl kalma şartı mi var .
gaziemirde 3 kişiyiz.. 10 saat dersi olup da norm fazlası olan..İzmir norm fazlası olanlar????
Bu yabancı dil eğitimi suan pilot uygulama mi bizim okulda oyle bir şey yokBu normların herkes tarafından tekrardan cimere yada bakanlığa yazması ,yoksa tekrardan hepimiz norm fazlası olacağız. Bizim okulda ingilizce yabancı dil eğitimine geçildi . 5. sınıf ve 6. sınıflardan derslerimiz gitti. ders yok. bu gidişle hiç ders kalmayacak. sadece bizim ilçede 8 kişi norm fazlası. ve açık okul yok....
Meslek liseleri de buna dahil. Çünkü bu sene velilerden tepki görmek istemeyen bakanlık Anadolu Liselerinin 9. sınıf kontenjanlarını fazlasıyla arttırdı. Kimileri şunu diyor: "seneye düzelecek, anadolu lisesinde sınıfta kalanlar meslek lisesine gidecek." Ben böyle tahmin etmiyorum. Anadolu lisesinde kalanların bence %30 civarı meslek lisesine geçecek, bu da yeterli değil elbette.Tüm Bilgisayar Öğretmenleri bir güç olup bu sorunlara eğilmez isek bir gün ben değilim diyenlerde norm fazlası olacaktır. Site yönetimi bir organizasyon yapar ise bu duruma bir çözüm bulabiliriz sanırım. Sabit bir başlık atılarak bu konuda bakanlık ile görüşecek, iş yapacak bir ekip oluşturulabilir.
Ben de Kayseri de norm fazlasıyım. Puanım 114. Arkadaşlar Kayseri'den başka norm fazlası olan varsa puanıyla birlikte yazabilir mi