Norm Kadro Fazlası Tayinler (Nisan 2025)

Kodla Büyü
Branşın kurtuluşu BTR normundadır. Biz çoktan buraya yüklenmeliydik. Bakanın danışmanı Ersin Karaman BÖTEcidir. Hal böyleyken durumumuzu en iyi o biliyor.
Katılmıyorum sayın hocam. Şu haliyle bile görev tanımı bu kadar belirsiz ve angarya iş yapılıyorken, norm verildiğinde hele ki ders görevi verilmezse sırtımıza binecek yükü hayal bile edemiyorum.

9 sayılı çizelgeye bakılırsa, Lise Mat-İlk Mat veya Türkçe-Edebiyat gibi bir ayrıma gidilmişe benziyor. Bu durumda, Tefliler sadece meslek lisesi atanırsa norm fazlası, Böteler de ortaokul-düz liseye atanırsa norm açığı oluşacaktır.

Süreç bu nedenle durdurulmuş olabilir.

Ya da Tefliler çok fazla norm fazlası olmasın diye, tüm liselere Tefliler, tüm ortaokullara da bötelerin ataması sağlanacak olabilir.

Hocam bu işi formator ve geçici ortaokul öğretmeni olarak görev yaparken gördüm.
En rahat branş.Idareciler istemez, önemli bir ders değil, boş günlerinde ister 30 dk ister 3 günde okuldaki teknik sorunları çözersin.Kitabi yok, ödevi yok, fotokopisi yok, 2 saatlik bir ders, sınavda soru çıkan bir ders değil.
hocam bu dedikleriniz yukarda saydığım teknoloji tasarım , müzik , resim vs branşları için de geçerli .Hatta bu branşlarda yer değişikliği bilişime göre daha iyi.BEn tek tas dan geçtim bilişime yer değişikliği sıkıntı açıkcası.Tek tas daha iyiydi.Sınıf öğretmenliğinde bile yer değişikliği şansınız var ama bilişimde değiştirecek yer bile kalmadı o kadar kötü yani.

Re’sen atamalar iptal:

IMG_1429.webp

Katılmıyorum sayın hocam. Şu haliyle bile görev tanımı bu kadar belirsiz ve angarya iş yapılıyorken, norm verildiğinde hele ki ders görevi verilmezse sırtımıza binecek yükü hayal bile edemiyorum.
Size katılmıyorum hocam . Bakın ders saatleri sıkıntılı . okulda derse de girdim Btr de yaptım . İlçe fatih eğitmenliği de yaptım , Mebbis yöneticiliği de yaptım .Sonuç olarak demek istediğim aynı Pdr öğretmenler gibi Bilişim öğretmenlerine ders olsun olmasın sabit Btr kadrosu verilmeli .Emin olun bu verilirse ciddi anlamda rahatlarız hem tayin açısından hem noram fazlası olmama açısından . Okullarda Btr öğretmenlerinin dediğiniz gibi ciddi bir iş yükü yok . Altı üstü tahta ve alt yapılarda arıza olursa fatih pys sistemine işliyorlar ve servisi bekliyorlar onun dışında ciddi bir iş yükü yok dediğim gibi.

Eş durumu ile geldim kadrom ilçede kaldı tam bir okul buldum derken atamalar durduruldu resmen mahsur kaldım ilçede. İdareciliğe zorluyorlar resmen yıllardan beri öğretmenliğe dönmek istiyorum derken.

Her okula Btr normu verilmeli(rehber öğretmen gibi) ve o arkadaş okulda formatorluk yapmalı. Bir başka bilişim öğretmeni de derslere girmeli teknik işlere karismamali. Her dönem formator görevlendirme saçmalığı son bulmalı. Böylece norm fazlası sıkıntısı da çözülmüş olur. Btr normu tef mezunları ve eğitim mezunlarına açılmalı ve normal öğretmenliğe dönüşun önu kapatilmali. Teknik uzman statüsü verilmelidir.
Emin olun bir günde tüm sorunlar çözülür. Teknik eleman olmak isteyen olur , derse girmek isteyen derse girer.

Size katılmıyorum hocam . Bakın ders saatleri sıkıntılı . okulda derse de girdim Btr de yaptım . İlçe fatih eğitmenliği de yaptım , Mebbis yöneticiliği de yaptım .Sonuç olarak demek istediğim aynı Pdr öğretmenler gibi Bilişim öğretmenlerine ders olsun olmasın sabit Btr kadrosu verilmeli .Emin olun bu verilirse ciddi anlamda rahatlarız hem tayin açısından hem noram fazlası olmama açısından . Okullarda Btr öğretmenlerinin dediğiniz gibi ciddi bir iş yükü yok . Altı üstü tahta ve alt yapılarda arıza olursa fatih pys sistemine işliyorlar ve servisi bekliyorlar onun dışında ciddi bir iş yükü yok dediğim gibi.
Hocam pdr lobisi ve birliği bizde yok. Onların çeyreği kadar olsaydık her şey farklı olurdu.

Hiç bilmeyen bile idareci, öğretmen vs. Teknik öğretmen ve böte ayrımını öğrenmiş. Biz kendi içimizde birbirimizi ayrıştırdığımız için.

O yüzden dediğiniz gibi bir norm olmaz, diyelim yanıldım ki oldu. Rehber öğretmenler gibi 9 3 çalışıp bir oda sahibi olmayı, randevu usülü falan çalışmayı beklemeyin.

Her okula Btr normu verilmeli(rehber öğretmen gibi) ve o arkadaş okulda formatorluk yapmalı. Bir başka bilişim öğretmeni de derslere girmeli teknik işlere karismamali. Her dönem formator görevlendirme saçmalığı son bulmalı. Böylece norm fazlası sıkıntısı da çözülmüş olur. Btr normu tef mezunları ve eğitim mezunlarına açılmalı ve normal öğretmenliğe dönüşun önu kapatilmali. Teknik uzman statüsü verilmelidir.
Emin olun bir günde tüm sorunlar çözülür. Teknik eleman olmak isteyen olur , derse girmek isteyen derse girer.
Kesinlikle tek çözüm BTR kadrosu

Hocam pdr lobisi ve birliği bizde yok. Onların çeyreği kadar olsaydık her şey farklı olurdu.

Hiç bilmeyen bile idareci, öğretmen vs. Teknik öğretmen ve böte ayrımını öğrenmiş. Biz kendi içimizde birbirimizi ayrıştırdığımız için.

O yüzden dediğiniz gibi bir norm olmaz, diyelim yanıldım ki oldu. Rehber öğretmenler gibi 9 3 çalışıp bir oda sahibi olmayı, randevu usülü falan çalışmayı beklemeyin.

PDR derneğinin eski başkanı, Ziya Selçuk zamanındaki kazanımlarından aldığı hızla sendika da kurdu …

*Norm kadro fazlası öğretmenlere yönelik talebimiz Bakanlıkta karşılık buldu*

Eğitim-Bir-Sen olarak 15 Nisan 2025 tarihli Kurum İdari Kurulu toplantısında, norm kadro fazlası sayılan öğretmenlerin tercihte bulunmaya zorlanmamasını, res’en atamaya tabi tutulmamasını talep… pic.twitter.com/NZG7yzyB3X— Ali YALÇIN (@_aliyalcin_) April 16, 2025

Proje okullarından, hiç bir kritere dayanmadan, birilerinin (genelde Okul Müdürleri) keyfine göre İl/İlçe emrine gönderilenler ne olacak peki...?
Ki bunlardan bazılarının, İldeki başka hiç bir okulda; Branşları bile yok... (Örneğin: Uçak Bakım Alanı gibi)

Proje okullarından, hiç bir kritere dayanmadan, birilerinin (genelde Okul Müdürleri) keyfine göre İl/İlçe emrine gönderilenler ne olacak peki...?
Ki bunlardan bazılarının, İldeki başka hiç bir okulda; Branşları bile yok...
Hocam Proje okullarında bi mağduriyet göremiyorum. Sistem zaten hep bu şekildeydi. Şu an mağdurum diyenlerde daha önce böyle atanmışlardı.

Ki bunlardan bazılarının, İldeki başka hiç bir okulda; Branşları bile yok... (Örneğin: Uçak Bakım Alanı gibi)

Bazı sendikalar dava açtı diye biliyorum.

Kritersiz atama nasıl olabiliyor ben zaten anlamıyorum. 39Bin öğretmeni direkt, tercih eden olan/olmayan vs. min 50Bin'i etkileyen bir olay var ama ortada görebileceğin objektif bir kıstas yok. Akla mantığa aykırı.

Keyfi uygulamaların olduğu / olabileceği gri alan neden bırakıyorlar çok enteresan yani.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarının atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrolarının güncellenmesi yapılacakmış:

IMG_1442.webp

BBNET
Geri