Sanırım AccesDatabaseEngine kurulumundan bahsediyorsunuz. Google drive linkinden (https://drive.google.com/drive/folders/1ee3C_MqZLjuq7xnv_Qm1dkMAi1Xr4BLe) indirdiyseniz gerekmiyor. Pc, niz için uygun olanı indirmiş olduğunuza dikkat ediniz.Bu kurulumları yaparken bilgisayarın internet e bağlı olması gerekiyor mu?
Merhaba Hocampeki hocam şöyle birşey yapamaz mıyız; müdürün bilgisayarına kurmayı düşünüyorum koridordaki ekranda pano çıksın, müdür kendi ekranında da işlemlerini halletsin. aksi halde pano için bir tane bilgisayar ayırmak mı lazım ?
Sanırım AccesDatabaseEngine kurulumundan bahsediyorsunuz. Google drive linkinden (https://drive.google.com/drive/folders/0B69z4-56XcbGVHJVZnU5cTYzbFU) indirdiyseniz gerekmiyor. Pc, niz için uygun olanı indirmiş olduğunuza dikkat ediniz.
Bir bilgisayari sadece panoya ayırmak hele ki okulda bilgisayar sıkıntısı varsa ki bunu çok yaşıyoruz bana pek maliyetli geldi gibi.
Müdür hem kendi bilgisayarını kullansa hemde pano çalışsa süper olur
Hocam pcde office 2007 vardı. access database engine 2007i indirip calistirdim olmadı. Hatta daha sonra office 2013 kurup 64 bit access database engine yi kurdum yine olmadı. Aklıma bi şey geldi. Ben okul pano 2.0'ı masaüstüne indirdim. Oradan exeyi çalıştırmayı deniyorum.olmuyor. Yoksa okulpano 2.0 'ın kök klasörünü başka yere mi koymak gerek?
Genisletilmis ekran kismi cozum olabilirPc nin Ekran görüntüsüne lcd yayınlıyoruz. Sizin istediğiniz işlem nasıl olabilir. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama bu mümkün değil.
Makroların şifresi nedir?
Genisletilmis ekran kismi cozum olabilir
Hocam yarın okulda deneyeyim. Dediğiniz gibi gözden kaçırmışım.C:\OkulPano dizini ve içindeki dosya ve dizinlerin hepsi olmalı. Masa üstünde çalışmaz. Çünkü Excele bağlı tablolar var. C: Sürücüsüne OkulPano klasörünü kopyalayıp çalıştırın.
Çalışacaktır. Programın linkinde M.Ali hocam C: sürücüsüne kopyalanması gerektiğini yazmış. gözden kaçırmışınız. C: de çalışacaktır.
Çalışmazsa :Windows sürümünü ve kaç bit olduğunu yazarmısınız.
MerhabaWindows 10 64 Bit bilgisayara Office 2010 32 Bit kurulu. .net framework 4.0 ve AccesDatabaseEngine 32 Bit kurdum. Ancak hata mesajı alıyorum. Program düzgün başlatılmıyor. Sebebi ne olabilir?
Ben de calistirdim bugün ama direk başlamıyor. 2 tane DB eve eXE uyarısı veriyor. Devam et deyince bu sefer günlerin secilmesi gereken ekran geliyor.
Diğer arkadaşlara faydası olacağını düşünerekHocam okulda Windows 7 32 bit pc ye office 2010 32 bit kurarak.programı sorunsuz calistı. Netframework 4.5 kurulu olmasına rağmen arada netframework hatası verdi. Ayrıca programi tv ye tam sığacak şekilde en boy ayarlaması yapabiliyor muyuz?
Hocam bilgisayarın çözünürlügünü 1280×800 e ayarlarım. Tv de enlemesine tam oturdu ancak boydan altta ve üstte boşluklar kaldı. Bu da tvnin çözünürlügünün yüksek olmasından kaynaklanıyor sanırım. Artık olduğu kadar. Ama Program tam istediğim gibi. Kolay ve kullanışlı. Okuldaki amaçladığım işlevi fazlasıyla görüyor. Elinize emeğinize sağlık.Diğer arkadaşlara faydası olacağını düşünerek
1- Windows ve office 32 bit se AccesDatabeEngine kurmadan (OkulPano 32Bi) direk çalışıyor.
2 - Ofice 64 bitse işletim sistemide 64 bit olmak zorunda AccesDatabase-x64 kurarak (okulpanoo 64 bit çalışıyor)
diğer durumlarda işletim sistemi 64 bit olsa bile (oofice32 bitse) OkulPano 64 bit çalışmaz. Bunun nedeni Windos 32 bit ve 64 bit acces driverı bir arada kullandırmıyor.
3- Burada belirleyici olan office in kaç bit olduğudur. Office32 bitse kesinlikle OkulPano 32 bit kullanılmalı.
NET Framework 4.o gerekir :
4.0 genelde Win7, win8 ve win10 da yüklü oluyor. Bu konuda sorun olamaması gerekir. framework 4.0 yüklümü bir kontrol edin.
Ekran Çözünürlüğü ile ilgili durum:
Program 1280 x 800 cözünürlüğe ayarlıdır. LCD ye tam oturuyor. Daha önce OkulBorsa programı içinde aynı çözünürlüğü kullanmıştım. Sorun olamamıştı.
Pc bu çözünürlüğü destekliyorsa, LCD sorun olmaz. Tam ekran fonksiyonu ekleyebilirim. Çözünürlük programın çözünürlüğün den çok farklı ise nesneler kötü görünebilir.
Kullandığınız çözünürlük hakkında bilgi verirseniz. Bu duruma bir çözüm geliştirebilirim.
Önerileriniz ya da sorunlar için için beni cepten arayabilirsiniz. Hiç sorun olmaz.
Hocam bilgisayarın çözünürlügünü 1280×800 e ayarlarım. Tv de enlemesine tam oturdu ancak boydan altta ve üstte boşluklar kaldı. Bu da tvnin çözünürlügünün yüksek olmasından kaynaklanıyor sanırım. Artık olduğu kadar. Ama Program tam istediğim gibi. Kolay ve kullanışlı. Okuldaki amaçladığım işlevi fazlasıyla görüyor. Elinize emeğinize sağlık.