OkulPano 4.0
Yenilikler şunlar olacak
1- Bilgisayar açıldığında istenirse otomatik çalıştırma
2- 16 x 9 Video boyutuna uygun çerçeve
1280 x 720 / 1280-800 / 1368 x 768 çözünürlüklerde 16 x 9 videolar çerçeveye tam oturuyor.
3- Video çerçevesi boyutlarını 16 x 9 videolara uyumlu hale getirince aşağıda tek satırlık yeni bir yer kaldı. mecburen buraya yeni bir metin yayın bölümü ekledim.
Video çerçevesini 16 x 9 ayarlayınca başka çözüm bulamadım. (Diğer nesneleri bozmamak için)
4 - İstenirse Ders başlayınca video sesini Otomatik kapatma, Teneffüs ve öğle tatilin de otomatik açma ayarı.
5 - Ana Menü pencereni sağ üstüne alındı. Kayan haber pencerenin altı boyunca uzatıldı. Yazı fontu biraz büyütüldü
6- Nöbetçi öğretmen listesi ve ders programı listesinine ayarlar eklendi.
- Yazı fontu puntosu değiştirebilme
- yaz rengi değiştirebilme
- Satır yüksekliği değiştirebilme
7- Metin ve resimli yayında değişiklik yapıldı.
- Tarih alnı ekledi. Eğer tarih belirtirseniz o satırdaki bilgi tarihe göre yayınlanıyor. -( Tari h =1 - Yayınla= 1 yazıyorsunuz)
- Tarih yazılmazsa (boş bırakılırsa) ve yayın 1 yazılırsa o satır tarihe bakılmaksızın yayınlanıyor . (Tarihi boş bırakıp - Yayınla= 1)
8-- Son olarak değişen verilere animasyonlu gösterim eklendi. Her bölüme 7 çeşit animasyonlu gösterim ekleyebilirsiniz. Bu ayarları istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.
Not:
- Excel dosyasını yeniden doldurmanız gerekecek. Ancak bir çok bilgi tutuyor. Kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
- Resim ve video klasörünü yedeğini alamnız gerekiyor ve sonra kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
- Yeterince test edemedim Şu an yayınlama konusunda kararsızım. Ama ikinci dönemde kullanmak isteyen olabilir diye düşünüyorum. Bu haliyle belki yayınlarım.
Kendi Bilgisayarım da yaptığım testlerde bir sorun yok. Yarın duruma biraz bakacak. Belki Pazartesi yayınlarım.
Güncelleme ve diğer durumlar da programın kontrolü zor oluyor. Bu nedenle Programı yine Çanakale MEM de yayınlayacağım.
https://canakkale.meb.gov.tr/www/dijital-okul-pano/icerik/2710