Yahu arkadaşlar imzalanan protokolü okumadan yorum yapmayın..
Niyet güzel ama uygulama nasıl olacak onu da MEB'in genelgeleri ile göreceğiz. Protokolde "görevlendirilecek ücretli öğretmenler" ifadesi yanında "belediyenin insan kaynağı sağlamasından" bahsediyor. Belediye kütüphanelerinde bilgisayar ve internet olayı var zaten. Her belediye kütüphane açacak yer bulamayabiliyor. Burada bu amaçlanmış. Mekan bakanlıktan, eleman belediye ya da ücretli öğretmen.
Bulunduğum yerde ilçe belediye kütüphanesi merkezde bir park içinde, sanırım 7-8 taneydi bilgisayar var. Doluyor, taşıyor maşallah. Ödevi olan geliyor. Keşke amacına ulaşsa. Ha evet oradaki bilgisayarların hemen hepsi virüslü. Yani bize yine kesinlikle iş düşecek özellikle mesai saatlerinde.
Ben özellikle gece kadrolu öğretmeni tutabileceklerine ihtimal vermiyorum. Ya belediye sözleşmeli personel alır ya ilçe MEM ücretli öğretmenle bu işi halleder... Nasılsa açıkta bir sürü öğretmen de var değil mi...
Bakanı yetiştiren öğretmenimizi görmek isterdim. Hakkında bilgi sahibi olmadığı konuda yorum yapmaması gerektiğini öğretmeyi unutmuş sanırım. Bakanlığı 3 ayda öğrenip her şeyi değiştirmeye kalktı adam. Ben 3 senedir öğretmenken çözemedim bakanlığı. Öğretmenler 3 ay tatil yapmayacak büyük bir gaftı... Ben bunu öğretmenlik mesleğini tercih etmeden önce öğrendim.