Eylüldeki seminer dönemi bunun için zaten. Okulca yarışmalara katılım sağlanacaksa söylenir hangileri olduğu sizde plan oluşturursunuz. Ben teknofest, tübitak için başvurular yapılacak, öğrenciler yönlendirilecek diye zümreme yazarım. Zamanı gelince de rehberlik ederim.
Patent, faydalı model için çalışma isterler onda da derste çocuklara anlatırım olayı. Örnekler veririm neler olabilir diye. Çocuklar gelip derse ki söyle bir tasarım fikrim var onu kağıda dökeriz, metnini yazarız başvurusunu idare ile yaparız. Hatta ben şöyle bir fikir verdim. Resim öğretmeni derste model çizme, figür oluşturma, logo gibi çalışmalar yapsın, onların başvurusu daha kolay ve hızlı sonuçlanıyor. Oradan başvurup patentini alalım dedim. Okulun logosunu ve armasının patentlerini aldık.
Yaz içinde de derste neler yapsam, neyi nasıl işlesem gibisinden örnekler hazırlarım yıl boyu onu kullanırım. Dokümanımı ders sırasında yıl içinde öğrencilerin durumuna göre geliştiririm. Öyle geçer. SInav zamanı pdf olarak ister çocuklar bende vermem defterde var yazdınız diye. Yoksa yazmıyorlar.
Rehberlik ettiğim yarışmalar: Teknofest, Tübitak. Öğrencilerden başka yarışmalar için teklif gelirse ona da katkı sağlarım. Mesela yerelde yarışmalar oldu model tasarımı, basma gibi işler yaptık. İl birinciliği aldık. Sistem güvenliği ile ilgili bir lisenin yarışması vardı çocuklar katıldı. Danışman oldum vs. İlk turu geçtiler ikinci turda elendiler. Nasip her şey.
Ben derse girer işimi yapar gerisine karışmam demedim hiçbir zaman. Çocuklardan talep gelirse elimden geldiğince rehberliğimi yaptım. Mükafatlarını da aldık çok şükür.
Meb robota girecektim idareye çıtlattım pist ve pisiti koyacak koruyacak derslik lazım diye. Bana bodrumda yer var orada çalışabilirsiniz hocam dediler. Ben bodrumda öğrenci ile çalışmam. Ne olur ne olmaz zaten arada su da basıyor çok yağmur olursa. Pist ölür yukardan sınıf ve para lazım dedim. Onu yapamayız deyince o zaman bildiğimi yapayım o bana yeter dedim.