Benim duyduğum kadarı ile resmi bir girişim yok sadece twit atmışlar.Gelişme olursa buradan paylaşalım arkadaşlar.
Sadece sendika başkanları sözlü veya twit olarak açıklama mi yapmış yoksa resmi ve ısrarcı bir başvuru olmuş mu
Benim duyduğum kadarı ile resmi bir girişim yok sadece twit atmışlar.Gelişme olursa buradan paylaşalım arkadaşlar.
Sadece sendika başkanları sözlü veya twit olarak açıklama mi yapmış yoksa resmi ve ısrarcı bir başvuru olmuş mu
Sadece twit atılmış fiilen bir girişim olmamış heralde anlayabildiğim kadarıyla.
Umarız bir sonuç çıkar, hava da kalmaz.Talip Geylan MEB bürokratları ile görüşme yaptım diye yazmıştı.
Hocam haklısınız ve sorununuzun bir an önce çözülmesini diliyorum. Ancak btr çalışmıyor demişsiniz, BTR olarak normalden daha uzun süreli çalıştığımı da belirtmek isterim. Gece 1'de bile sorun yaşayan yardım isteyen arkadaşlar oluyor. Akademik destek eğitimi ve uzaktan eğitim kursu alıyor arkadaşlar. Bulunduğum bölgede lise öğretmeni BTRlerin çoğu da aynı durunda. Bize de ekdersin ödenmeme söylentisi varken sorunu dile getirdiğimde paragözlülükle suçlayan oldu. İdare ederiz ne olacak diyen tuzu kuru arkadaşlar. Maalesef sorunu yaşayanlar bile fikir birliği yapamıyor. Başkalarının anlaması çok zor.Rutin dersten dolayı ücret verecekler. Ama ders yapılmıyor. Btr ye ücret ödenecek btr görevi yapılmıyor. Işletme ve şeflik verilmeyecek. O da yapılmıyor. Hepsi de yapılmayan görevin bir kismina ücret ödenip diğerine ödenmemesi saçma bir olay.
Hocam arkadaşın bahsettiği yapıyorsunuz veya yapmıyorsunuz değil şu an bizlerde hala işletmelerle uğraşıyoruz işletmeleri arıyoruz maaşlar yattı yatmadı önümüzdeki yılın planlamaları yapılacak vs btr ek dersi şu an hakkınız alacaksınız tabiki de ama şu an okulda faal olarak çalışmıyorsunuz bundan bahsediyor arkadaş bizlerin derdi kim ne alıyordan ziyade işletmelerde beceri eğitimini müfredat dersi olarak görmemesindeki yanlış işletmeler 24 saatlik ders olarak geçiyor şeflikle beraber norma etki ediyor burda sorun var.Hocam haklısınız ve sorununuzun bir an önce çözülmesini diliyorum. Ancak btr çalışmıyor demişsiniz, BTR olarak normalden daha uzun süreli çalıştığımı da belirtmek isterim. Gece 1'de bile sorun yaşayan yardım isteyen arkadaşlar oluyor. Akademik destek eğitimi ve uzaktan eğitim kursu alıyor arkadaşlar. Bulunduğum bölgede lise öğretmeni BTRlerin çoğu da aynı durunda. Bize de ekdersin ödenmeme söylentisi varken sorunu dile getirdiğimde paragözlülükle suçlayan oldu. İdare ederiz ne olacak diyen tuzu kuru arkadaşlar. Maalesef sorunu yaşayanlar bile fikir birliği yapamıyor. Başkalarının anlaması çok zor.
Hocam yazımın tümüne bakarsanız ortada bir haksızlık olduğunu ve düzeltilmesini istediğimi ayrıca ekders hususunda serzenişte bulunmanın bile bazı tuzu kuru arkadaşlarca suç görüldüğünü yazmaya çalıştığımı görürsünüz. Eğer görüş yazısı gelmemiş olsaydı şu an kendi sınıfımızdaki okul türü içinde en çok çalışan öğretmenler olduğumuz halde ders saatimiz az olduğu için kursumu sen tamamlar mısın ben bilgisayar bilmem diyen beden eğitimi öğretmeni arkadaştan çok az ekders alacaktım. Aktif olarak çalışan meslek lisesi öğretmeni arkadaşların ekderslerini daha da artırımlı alması gerektiği görüşündeyim. Evden çalışmaya göre daha zor ve şu ortamda çok da riskli olduğunu biliyorum. Diliyorum bir an önce sıkıntınız giderilsin.Hocam arkadaşın bahsettiği yapıyorsunuz veya yapmıyorsunuz değil şu an bizlerde hala işletmelerle uğraşıyoruz işletmeleri arıyoruz maaşlar yattı yatmadı önümüzdeki yılın planlamaları yapılacak vs btr ek dersi şu an hakkınız alacaksınız tabiki de ama şu an okulda faal olarak çalışmıyorsunuz bundan bahsediyor arkadaş bizlerin derdi kim ne alıyordan ziyade işletmelerde beceri eğitimini müfredat dersi olarak görmemesindeki yanlış işletmeler 24 saatlik ders olarak geçiyor şeflikle beraber norma etki ediyor burda sorun var.
Arkadaşlar bir hak ararken diğerlerinin( BTR vb) hakları ile kıyaslama yapmayalım lütfen...
Eğer o pencereden bakacak olursa haftada 40 saat okulda bulunup derse de girip karşılığında 18 saat ücret almakta olan BTR meslekçilerin bir çoğu ise, koordinatörlük ile en az 12 saat ücret almakta sizce Buda haksızlık değil mi
Şu an hiç ekders alamıyorum diyen meslekçilerimiz her ay maaşlarda aldıkları tazminatlarla haftada en az 5 saat ücret karşılığını almaktalar.
şu dönemde halimize şükredip kimsenin çöplüğüyle uğraşmayalım arkadaşlar.
Tef ve meslekçi olarak yazıyorum bunları
Sonuna kadar haklısınız ama hocam bilişimcilerin bilişimciden başka kimseyi yok burda biz birbirimizle uğraşırsak dışardakilere ne diyeceğiz.hocam ona bakarsan bacak bacak ustune atip maas ekders alan ogretmen de var bence herkese esit seminer donemi gibi ucret odenmeli idi
Şu an kimin ne ek ders aldığı bizi ilgilendirmez biz kendimize bakmalıyız.
Bir şey soracağım bizim ek dersleri ek ders yönetmeliğinin 8.maddesine göre kestik demişler ben o maddeyi okudum
Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları ile alakalı yazıyor bizimle hiç alakası yok gibi ya da ben mi yanlış anladım ibe veya şeflikle alakası var mı?
Bir de dilekçe vs hazırlayan varsa cimer üzerinden başvuru yapmayı düşünüyorum ama ondan önce biraz daha (hiç beklemek istemiyorum) bekleyelim mi sendikalar bir şey yapacak mı?
Arkadaşlar bir hak ararken diğerlerinin( BTR vb) hakları ile kıyaslama yapmayalım lütfen...
Eğer o pencereden bakacak olursa haftada 40 saat okulda bulunup derse de girip karşılığında 18 saat ücret almakta olan BTR meslekçilerin bir çoğu ise, koordinatörlük ile en az 12 saat ücret almakta sizce Buda haksızlık değil mi
Şu an hiç ekders alamıyorum diyen meslekçilerimiz her ay maaşlarda aldıkları tazminatlarla haftada en az 5 saat ücret karşılığını almaktalar.
Hocam bu düşünceniz de yanlış. Şu an bir idari izin söz konusu ise ona göre davranmak gerekir. İdari izinlerde de ders programında yazan ücretler ödenir. Nöbet ödenmez egzersiz ödenmez diğer ilave ekdersler ödenmez bu kadarhocam ona bakarsan bacak bacak ustune atip maas ekders alan ogretmen de var bence herkese esit seminer donemi gibi ucret odenmeli idi
Hocam ben kimseyi kıyaslamadım. Fiili olarak okul kapalı iken kimse işe gitmiyor. Dolayısı ile btr ücreti alınmalıdır. Ben zaten bunu söylüyorum. Benim dile getirmek istediğim nokta doğrudan norma tabi ve ders çizelgesinde 24 saatlik bir ders olan işletmelerin ve yine norma direk katılan şeflik ücretlerinin odenmemesinin yanlış olduğu.Arkadaşlar bir hak ararken diğerlerinin( BTR vb) hakları ile kıyaslama yapmayalım lütfen...
Hocam size teşekkür ederim. Beni tam olarak anlamışsınız.Hocam arkadaşın bahsettiği yapıyorsunuz veya yapmıyorsunuz değil şu an bizlerde hala işletmelerle uğraşıyoruz işletmeleri arıyoruz maaşlar yattı yatmadı önümüzdeki yılın planlamaları yapılacak vs btr ek dersi şu an hakkınız alacaksınız tabiki de ama şu an okulda faal olarak çalışmıyorsunuz bundan bahsediyor arkadaş bizlerin derdi kim ne alıyordan ziyade işletmelerde beceri eğitimini müfredat dersi olarak görmemesindeki yanlış işletmeler 24 saatlik ders olarak geçiyor şeflikle beraber norma etki ediyor burda sorun var.
Evde oturanla evde çalışan da mı aynı ekdersi alacak? Alması gereken kursu her duyuruma, çabama rağmen almaya yanaşmayan öğretmenler var. Aynı zamanda zoomla benden hiç yardım almadan öğrencileriyle ders işleyen de var. Burda zorunlu bir uzaktan eğitim çalışması yapılmadığı sürece bazıları bedavadan ekders alacak. Öğrencilerin de uzaktan eğitime mecburi dahil edilmesi gerekir. Çünkü yaptığımız çalışmalara üç beş tanesinden fazlası bakmıyor maalesef. Kazanılmış hak var. Doğru bulmuyorum emek vermeden ekders almayı. Ama bu herkesin kendi vicdanına kalmış vaziyette şu durumda. Sahada çalışmaya devam eden öğretmen arkadaşlarımızın da haklarını mutlaka alması gerekir.dogrusu ne alkış tutmak mı?ben yapılan işe bakarım ister btr olsun ister teknik öğretmen ister kultur ogretmeni....fiili yapılan bir şey var mı?idari izin sozkonusu belirttiğiniz gibi....idareciler fiili yapmaktalar hakları diğerleri?hangi vicdan akılla diğerleri oturduğu yerden alıyor bunu kurumlar açıkken de?bence herkese EŞİT seminer doneminde olduğu gibi verilmeli...
Hocam ben şef olarak okul ilaclanacak gel bölümü aç, elektrik tesisat kontrolü var gel bölümü aç, öğrenci işletmeye gidecek gitmeyecek dilekçe al işleri ile uğraşıyorum.Evde oturanla evde çalışan da mı aynı ekdersi alacak? Alması gereken kursu her duyuruma, çabama rağmen almaya yanaşmayan öğretmenler var. Aynı zamanda zoomla benden hiç yardım almadan öğrencileriyle ders işleyen de var. Burda zorunlu bir uzaktan eğitim çalışması yapılmadığı sürece bazıları bedavadan ekders alacak. Öğrencilerin de uzaktan eğitime mecburi dahil edilmesi gerekir. Çünkü yaptığımız çalışmalara üç beş tanesinden fazlası bakmıyor maalesef. Kazanılmış hak var. Doğru bulmuyorum emek vermeden ekders almayı. Ama bu herkesin kendi vicdanına kalmış vaziyette şu durumda. Sahada çalışmaya devam eden öğretmen arkadaşlarımızın da haklarını mutlaka alması gerekir.
Hocam yanlışın var. Idareciler yapıyor demissin. Her gün sadece 1 idareci gelip okulu açık tutuyor. Digerleri okula gelmiyor. Tüm kurumlar aynı. Devlet dairelerine nöbetçi olarak 2-3 kişi geliyor diğerleri evde. Ama hiç birinin ek ödemelerinden bir kesinti yok.dogrusu ne alkış tutmak mı?ben yapılan işe bakarım ister btr olsun ister teknik öğretmen ister kultur ogretmeni....fiili yapılan bir şey var mı?idari izin sozkonusu belirttiğiniz gibi....idareciler fiili yapmaktalar hakları diğerleri?hangi vicdan akılla diğerleri oturduğu yerden alıyor bunu kurumlar açıkken de?bence herkese EŞİT seminer doneminde olduğu gibi verilmeli...
Hocam benim cevabım size değildi. Herkes aynı ücreti alsın diyen arkadaştan alıntı yaptım. Ücretinizi fazlasıyla almanız gerektiğini düşündüğümü de yazdım. Çalışan herkes ücretini alsın diyorum zaten. Artık bu başlıktan birşey paylaşmayacağım. Hepinize sağlık diliyorum.Hocam ben şef olarak okul ilaclanacak gel bölümü aç, elektrik tesisat kontrolü var gel bölümü aç, öğrenci işletmeye gidecek gitmeyecek dilekçe al işleri ile uğraşıyorum.
Sizin sozunu ettiginiz tum işleri de yapıyoruz ayrıca eba da takilan teknolojiyi kullanamayan beni ariyor. Bunları söylemek zor geliyor bana ama mecbur kalıyorum anlatmaya
Daha da burdan paylaşmam olur biter hocam. Kendi başımızın çaresine bakarız