genel olarak kimsede çımamış, bende de yokzeres' Alıntı:arkadaşlar benim torbadan 19 nolu form çıkmadı. elinde olan varsa taratıp gönderebilirmi.
gulftown' Alıntı:sitelerde' Alıntı:gulftown' Alıntı:kabacalı' Alıntı:Sandıktaki Zarf boş çıkarsa ne yapacağız.Bunu örnek 86 da nasıl göstereceğiz.Tutanakta boş zarf diye bir yer var ama seçmen sayısı ile çıkan oy pusulası sayısı birbirini tutmayacak.Nasıl yapabiliriz.Teşekkürler :?
aynen katılıyorum. bu ülkede hiçbişey doğru değil. boş zarf çıkarsa, koyu puntoyla yazılan eşitlik sağlanmayacak. yani oy kullanan seçmen sayısı(imza sirgüsü sayısı) geçerli ve geçersiz oy sayısından az çıkacak. nasıl sağlanacaksa eşitlik.
Benim bildiğim çıkan oy pusulası sayısı değil, çıkan zarf sayısı yazılıyor. Boş zarf çıkarsa onu da geçersiz oy olarak kabul ediyoruz. Böyle olunca sorun çıkmıyor sanırım.
olmayan oy pusulasını nasıl geçersiz sayacağız. genelgede geçersiz oy pusulası niteliklerinde boş zarf diye bişey de yok. ne yapacağız?
Yalnız_Kurt' Alıntı:VuuDuuu' Alıntı:Yalnız_Kurt' Alıntı:hayır hayır zarflar ve pusulaları ayrı ayrı paketleyip mühürleyeceksiniz.Paketlemekten kasıt ipler bağlayıp mühür yapacaksınız....VuuDuuu' Alıntı:bir de şunu merak ediyorum arkadaşlar. sandığı açtık, zarfları tek tek aldık, yırttık(kabinde seçmenin zarfı yapıştırması gerek) ve içindeki pusulayı saydık. saydığımız bu pusulayı tekrar yırtık zarfa mı koyacaz?
kırmızı mumla mühürleme işlemi yapacağız o zaman değil mi?
evet doğrudur...Başarıo ve kolaylıklar dilerim....
sitelerde' Alıntı:gulftown' Alıntı:sitelerde' Alıntı:gulftown' Alıntı:kabacalı' Alıntı:Sandıktaki Zarf boş çıkarsa ne yapacağız.Bunu örnek 86 da nasıl göstereceğiz.Tutanakta boş zarf diye bir yer var ama seçmen sayısı ile çıkan oy pusulası sayısı birbirini tutmayacak.Nasıl yapabiliriz.Teşekkürler :?
aynen katılıyorum. bu ülkede hiçbişey doğru değil. boş zarf çıkarsa, koyu puntoyla yazılan eşitlik sağlanmayacak. yani oy kullanan seçmen sayısı(imza sirgüsü sayısı) geçerli ve geçersiz oy sayısından az çıkacak. nasıl sağlanacaksa eşitlik.
Benim bildiğim çıkan oy pusulası sayısı değil, çıkan zarf sayısı yazılıyor. Boş zarf çıkarsa onu da geçersiz oy olarak kabul ediyoruz. Böyle olunca sorun çıkmıyor sanırım.
olmayan oy pusulasını nasıl geçersiz sayacağız. genelgede geçersiz oy pusulası niteliklerinde boş zarf diye bişey de yok. ne yapacağız?
Olmayan oy pusulası geçersiz kullanılmış oydur hocam. Böyle kabul edersen sorun olmaz.
sitelerde' Alıntı:Yok hocam neden sıkıntı çıksın. Zaten sizin de belirttiğiniz gibi asıl böyle kabul etmez isek sıkıntı çıkıyor.
Boş zarf çıkarsa onu, geçersiz olarak ayıracaksınız, geçersiz oyların hanesine yazacaksınız. Her zarf bir oyu temsil eder. Her pusula bir oyu temsil etmiyor. Bakın imza sayısı ile zarf sayısı kıyas ediliyor. Pusula sayısı değil. E, zarftan pusula çıkmaz ise o geçersiz bir oydur.
mvmv' Alıntı:bizde ip çıkmadı. zarfların sarılı olduğu ipi kullanıcaz artık.
peki ben başka birşey sorucam. diyelim ki oy kullanan sayısı 200. 3 tane geçersiz zarf çıktı. o yüzden sadece 197 tane zarf açıldı. yani geçerli ve geçersiz oy toplamı 197 çıkacak. o zaman nasıl eşit olucak oy kullanan seçmen sayısı ile geçerli ve geçersiz oy sayısı toplamı? yoksa geçersiz olan zarflarıda mı açıcaz?
mvmv' Alıntı:bir de anlamadığım birşey daha var. torbanın ağzı mühürlenicek tamam. ama bize verilen büyük zarfın üzerindeki yazıda, sandık kurulu mühürünün iki tane evet mührü ile birlikte zarfa konulacağı yazıyor.. ama bu zarf torbaya konuktan sonra torba mühürleniyor. o zaman ya torbayı mühürlemiycez ya da mührü torbanın içine koyamayacağız. nasıl bir çelişki bu?
mvmv' Alıntı:hocam o büyük zarfıın üzerinde yazılı olnalar şunlar.
zarfın içine konulacaklar;
1. 1 adet sandık kurullarınca düzenlenecek tutanak ( örnek:86)
2. içerisinde sandık kurulu mührü ve 2 adet evet mühürü bulunan mühür torbası
3. dört örnek numaralı VERİLE EMRİ gider tertibinden ödenenler için sandıkta görev alanların T.C. Kimlik nnumaraları yazılı ve imzalı bordro ve tahakkuk müzekkeresi ile tutanak defteri
hocam üzerinde yazılanların aynısını yazdım. yani sandık kurulu mührü de konuyor. 86 nın bir tanesi de konuyor. bir tanesi asılıyor. diğerleride isteyen partililere veirliyor.
Sayıma İlişkin Kağıt ve Belgelerin Paketlenerek
Torbaya Konulması
Madde 39- Sandık kurulları, kağıt ve belgeleri ayrı ayrı olmak
kuruluna teslim etmek için aşağıda yazılı şekilde hazırlar;
a) Hesaba katılan ve geçerli oy pusulalarını,
b) Sandık kurulunca düzenlenen tutanakları,
c) Alt tarafı imzalı sayım ve döküm cetvellerini,
d) Geçersiz oy pusulalarını (kendi zarfları içinde olmak üzere),
e) İtiraza uğrayan oy pusulalarını (kendi zarfları içinde olmak
üzere),
f) Hesaba katılmayan zarfları (açılmadan önce geçerli olmadığı
anlaşılan zarflar- saklanan zarflar - ile içine oy pusulası konulmamış
olan zarflar),
g) Kullanılmamış olan oy zarfları ve birleşik oy pusulalarını,
h) Tutanak defterini,
Ayrı ayrı paketler halinde sararak, sayılarını üzerlerine yazar ve
üzerlerini sandık kurulunun mührü ile mühürleyip imzalandıktan
sonra hepsini birden torbaya koyup ağzını yine kurul mührüyle
mühürler ve imzalar. Sandık kurulu başkanı sandık alanında seçimle
ilgili hiçbir seçim evrakının unutulmamasına özen gösterir.
egunay' Alıntı:Benim yorumum: Boş zarf sayısı + geçersiz zarf sayısı + açıldıktan sonra gerersiz olan oy pusula sayısı = geçersiz oy sayısı olarak kabul edilir.