gulftown' Alıntı:
sitelerde' Alıntı:
Yok hocam neden sıkıntı çıksın. Zaten sizin de belirttiğiniz gibi asıl böyle kabul etmez isek sıkıntı çıkıyor.
Boş zarf çıkarsa onu, geçersiz olarak ayıracaksınız, geçersiz oyların hanesine yazacaksınız. Her zarf bir oyu temsil eder. Her pusula bir oyu temsil etmiyor. Bakın imza sayısı ile zarf sayısı kıyas ediliyor. Pusula sayısı değil. E, zarftan pusula çıkmaz ise o geçersiz bir oydur.
peki neden bu genelgede belirtmemişler, sizin söylediğinizi bilmeyen(genelgede yazmadığı için) ve boş zarfı olanlar yarın hesabı tutturamayacaklar
eğitim videosunda da geçmiyor bu durum.birde imza sayısı ile zarf sayısı değil, geçerli ve geçersiz oy pusula toplamı kıyas ediliyor
Haklısınız hocam.
İFADE YANLIŞLIĞI VAR.
Kabul. Ama benim dediğim gibi kabul etmek zorundayız, yoksa sizin de belirttiğiniz üzere hesap tutmayacaktı.
Neyseki sandıktan boş ve geçersiz zarf çıkmadı.
Aslında geçersiz OY PUSULASI diyeceğine GEÇERSİZ OY DESE sorun kalmayacak.
Yani oy ile pusula arasındaki farkı bilmeyen adamların hazırladığı formları kullanıyoruz.
İşin garibi, ilçe seçim kurulunda görevli hiç mi bu FARKI GÖRECEK ADAM YOK,
Haydi memurları falan geçtik,
YAHU KOCA KOCA HAKİMLER DE Mİ BU İFADE YANLIŞLIĞININ FARKINA VARAMIYORLAR?
Gerçekten haklısınız, ama benim dediğim gibi yapmazsa boş ve geçersiz zarfı çıkan, evet hesabı tutturamaz.
Veya de ki Geçerli oy pusulası + Geçersiz oy pusulası = oy kullanan seçmen sayısı - boş zarf sayısı - geçersiz zarf sayısı
Veya sizin dediğiniz gibi sayıma ilişkin kanun, yönetmelik her neyse, orada belirt boş ve geçersiz zarf geçersiz oy olarak sayılır diye.