Buralar değerlenir. takip uhaha:
webtiger' Alıntı:Kamu Denetçiliği Kurumuna TEF'liler olarak şikayetimi E-Başvuru ile ilettim arkadaşlar.
Öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekiyor.
http://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/
ZATEN İŞ İMKANI KISITLI OLAN TEKNİK ÖĞRETMENLER İÇİN HER ÜNİVERSİTEDE HEMEN HEMEN BÖLÜMÜ OLAN BÖTE LİLERİ AYNI KEFEYE KOYARAK İŞ İMKANINI KISITLIYORSUNUZ.
10 yıllık öğretmenim bunun 9 yılını ilköğretimde çalıştım hemde o ilin sayılı okullarında. Şimdi meslek lisesinde görev yapıyorum.
burhaneren' Alıntı:Yusuf yusuf yazıp ardından da bunu hoş bir resimle süsleyen arkadaşların seviyesi bellidir. Yerleri kesinlikle meslek lisesi olmalı zaten.Dilekçe yazıp sabahlara kadar diferansiyel denklemler,devre analizi,görüntü işleme,meslek matematiği (matlab),yapay zeka,veri yapıları,robotik,yazılım mühendisliği çalıştığım geceleri geri isteyip onun yerine topluma hizmet,uzaktan eğitim vs. gibi güzel dersleri isteyecem. Staj yapıcam diye yırtındığım 2 koca yaz tatilimi isteyecem. Birçok Böte mezunu dostum var,aralarında çok donanımlı olanlar var. Benim anlattığım dersi havada karada anlatabilir lafım yok. Ancak 2 yaz stajı ve transkriptte benim almadığım dersleri alıp tamamladıktan sonra. Bi yanlışı herkes yapınca o yanlış doğruya dönüşmüyor malesef,sınıfçıları branşçı yaptıklarında da fikrim aynıydı,bunda da aynı.
fantasio' Alıntı:burhaneren' Alıntı:Yusuf yusuf yazıp ardından da bunu hoş bir resimle süsleyen arkadaşların seviyesi bellidir. Yerleri kesinlikle meslek lisesi olmalı zaten.Dilekçe yazıp sabahlara kadar diferansiyel denklemler,devre analizi,görüntü işleme,meslek matematiği (matlab),yapay zeka,veri yapıları,robotik,yazılım mühendisliği çalıştığım geceleri geri isteyip onun yerine topluma hizmet,uzaktan eğitim vs. gibi güzel dersleri isteyecem. Staj yapıcam diye yırtındığım 2 koca yaz tatilimi isteyecem. Birçok Böte mezunu dostum var,aralarında çok donanımlı olanlar var. Benim anlattığım dersi havada karada anlatabilir lafım yok. Ancak 2 yaz stajı ve transkriptte benim almadığım dersleri alıp tamamladıktan sonra. Bi yanlışı herkes yapınca o yanlış doğruya dönüşmüyor malesef,sınıfçıları branşçı yaptıklarında da fikrim aynıydı,bunda da aynı.
Resime bu kadar takılmanıza gerek yok bence hoş bir mizansen olmuştur, görenlerin yüzünde tebessüm belirmiştir. Seviyem de sıkıntı yok hocam hakkınızı her türlü savunabilirsiniz ama şikayet konularınıza ortaokul ve liselerde çalışmak istemiyoruz diye de belirtin lütfen.
Hem kel hem fodul olmayın. Tayin döneminde kolayca yer değiştirmek için tüm okulları seçme imkanına sahip olmanızı ben istemiyorum. Doğudan tayin isteyecek BÖTE li arkadaşların hakkını da yediğinizi unutmayın.
tamam işte siz de TEKNİK geçiyor tekniğe atanıninikat' Alıntı:koki777' Alıntı:inikat' Alıntı:missilver' Alıntı:arkadaşım o zaman siz de ilk öğretime ya da normal liselere atanamayın sadece meslek liselerine atanın.
not: BÖTE mezunuyum ama asla meslek lisesinde çalışmak istemiyorum
ben hak konusuna önem veririm. böte li olan arkadaşlar yeter seviyede eksiklerini tamamlayıp çalışsın tabi heryerde de şu ilköğretimde normal liselerde tef mezununun çalışmasını istememenizi anlayamıyorum hocam. ilköğretimde çalışma yeterliliğimiz mi yok ki böyle birşey istiyorsunuz. Biz üniversite tercihi yaparken tüm okul türlerinde çalışma hakkımız vardı zaten şuanda da olduğu gibi. Şuan çalıştığım okulda bir böte mezunu bayan arkadaşımız vardı ve temel birkaç ders dışı ders istemiyordu çünkü bilmiyorum yapamıyorum diyordu. Temel elektronik ve teknik resim en basit derslerdir ama onlarda bile zorlandığını söyledi ve geçen sene ilköğretime tayin isteyip gitti( ÇPL de bilişim teknolojileri alanı öğretmeni olarak çalışmaktaydı ). Şuan çok daha mutlu.
Ama böte mezunu olup meslek lisesi ders içeriklerinde yeterli düzeyde olan arkadaşlarım da var.
Sorun burada zaten.
BÖTE 'nin açılımını yazar ve açıklarsa böteli arkadaşlar zaten anlaşılıyor durum.
TEF = Teknik Eğitim Fakültesi.
Meslek liselerinde sadece yazılım dersi yok. Ben mikro denetleyici programlattım endüstri meslek lisesinde çalışırken. Mikro işlemci mikro denetleyici dersleri var Hele ağ olaylarına girmiyorum bile.
TEF mezunu olup bu yeterlilikte olmayan çok az kişi biliyorum ki onlar da özellikle donanım ağırlıklı eğitim programı olan yerlerde çalışmıyorlar.
Başka bir konuda da görüş yazmıştım merak edenler geçmişe yönelik düşüncelerime de bakabilir, hak hukuk diyerek ortalarda dolanmakla olmuyor önce vicdani hakkı vermeliyiz.
Hocam ben de sana şu soruyu sorayım o zaman lise matematik öğretmenlerinin ilköğretim matematiğini anlatma yeterlilikleri yok mu da ilköğretime atanamıyorlar.Herkes işine geldiği gibi olaya bakıyor maşallah.
hocam sen kendin yazmışsın zaten cevabı oradaki durum yeterlilik değil, ilköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği şeklinde diploları. bu matematik ortak kelimesi geçmesiyle alakalı değil doğrudan mezuniyetleri ve diplomalarıyla ilgili.
Resime bu kadar takılmanıza gerek yok bence hoş bir mizansen olmuştur, görenlerin yüzünde tebessüm belirmiştir. Seviyem de sıkıntı yok hocam hakkınızı her türlü savunabilirsiniz ama şikayet konularınıza ortaokul ve liselerde çalışmak istemiyoruz diye de belirtin lütfen.
Hem kel hem fodul olmayın. Tayin döneminde kolayca yer değiştirmek için tüm okulları seçme imkanına sahip olmanızı ben istemiyorum. Doğudan tayin isteyecek BÖTE li arkadaşların hakkını da yediğinizi unutmayın.
:++:burhaneren' Alıntı:Resime bu kadar takılmanıza gerek yok bence hoş bir mizansen olmuştur, görenlerin yüzünde tebessüm belirmiştir. Seviyem de sıkıntı yok hocam hakkınızı her türlü savunabilirsiniz ama şikayet konularınıza ortaokul ve liselerde çalışmak istemiyoruz diye de belirtin lütfen.
Sayın hocam tebessüm etmeyi çok severim ancak oradaki el işaretine malesef tebessüm etmedim. Dikkat ettiyseniz ben böteliler meslek lisesine atanmasın demedim. Fark derslerini aldıktan ve stajlarını yaptıktan sonra (ben yaz stajlarımı yaparken muadil bölüm mezunu arkadaşlarım şezlongda güneşleniyordu. Haktan bahsettiyseniz eğer bu saydıklarımı yapmadan hak istemeniz pek tutarlı gelmedi malesef. Bu durumda hem kem hem fodul durumuna malesef siz düşüyorsunuz.) dileyen bütün dostlarımız teknik öğretmen ünvanını alıp meslek liselerine atansınlar. Sınıf öğretmeninin biyoloji öğretmeni olmasının yanında,bilgisayar öğretmeninin,teknik öğretmen olabilmesi şaşırılacak bir durum değildir. Doğaldırda. Sonuçta bizim TEF'li arkadaşlarımızda Mühendis olmak istediler,buna da mühendis arkadaşlar itiraz etti. Yök bir sınav koydu,sınavı geçen gitti fark derslerini verdi ve mühendis ünvanını aldı.Hak yeme meselesine gelince,TEF mezununun ilköğretime atanabilmesi sonradan verilmiş bir hak ve lütuf değildir. O yüzden benim zaten baştan beri hakkım olan birşey için başkasının hakkını yediğimi düşünmüyorum.
rguneri' Alıntı:Öncelikle TEF liyim..ilk atamam ilköğretime oldu,4 yıl çalıştıktan sonra meslek lisesine geçebildim..BÖTE ciler meslek lisesine atanmasın diyenlere o zaman da TEF ciler ilköğretim ve düz liselere atanmasına dönüşseydi belki ben şu an atanamayan birisi olurdum...Benim gibi birçok TEF li arkadaşım önce ilköğretim veya düz liseye atandıktan sonra meslek lisesine geçiş yapmıştır...Bu konuyu açanlara sormak lazım ben ilköğretime atandığımda bir BÖTE cinin hakkını yemiş oldum mu olmadım mı?
BENCE TEF ve BÖTE AYRIMI KALKMALI...BİRLİK OLMALI
burhaneren' Alıntı:Resime bu kadar takılmanıza gerek yok bence hoş bir mizansen olmuştur, görenlerin yüzünde tebessüm belirmiştir. Seviyem de sıkıntı yok hocam hakkınızı her türlü savunabilirsiniz ama şikayet konularınıza ortaokul ve liselerde çalışmak istemiyoruz diye de belirtin lütfen.
Sayın hocam tebessüm etmeyi çok severim ancak oradaki el işaretine malesef tebessüm etmedim. Dikkat ettiyseniz ben böteliler meslek lisesine atanmasın demedim. Fark derslerini aldıktan ve stajlarını yaptıktan sonra (ben yaz stajlarımı yaparken muadil bölüm mezunu arkadaşlarım şezlongda güneşleniyordu. Haktan bahsettiyseniz eğer bu saydıklarımı yapmadan hak istemeniz pek tutarlı gelmedi malesef. Bu durumda hem kem hem fodul durumuna malesef siz düşüyorsunuz.) dileyen bütün dostlarımız teknik öğretmen ünvanını alıp meslek liselerine atansınlar. Sınıf öğretmeninin biyoloji öğretmeni olmasının yanında,bilgisayar öğretmeninin,teknik öğretmen olabilmesi şaşırılacak bir durum değildir. Doğaldırda. Sonuçta bizim TEF'li arkadaşlarımızda Mühendis olmak istediler,buna da mühendis arkadaşlar itiraz etti. Yök bir sınav koydu,sınavı geçen gitti fark derslerini verdi ve mühendis ünvanını aldı.Hak yeme meselesine gelince,TEF mezununun ilköğretime atanabilmesi sonradan verilmiş bir hak ve lütuf değildir. O yüzden benim zaten baştan beri hakkım olan birşey için başkasının hakkını yediğimi düşünmüyorum.
ommer' Alıntı:Öncelikle TEF liyim..ilk atamam ilköğretime oldu,4 yıl çalıştıktan sonra meslek lisesine geçebildim..BÖTE ciler meslek lisesine atanmasın diyenlere o zaman da TEF ciler ilköğretim ve düz liselere atanmasına dönüşseydi belki ben şu an atanamayan birisi olurdum...Benim gibi birçok TEF li arkadaşım önce ilköğretim veya düz liseye atandıktan sonra meslek lisesine geçiş yapmıştır...Bu konuyu açanlara sormak lazım ben ilköğretime atandığımda bir BÖTE cinin hakkını yemiş oldum mu olmadım mı?
Tamam aynı YÖK şimdi de farklı düşünüyor hocam
rguneri' Alıntı:Öncelikle TEF liyim..ilk atamam ilköğretime oldu,4 yıl çalıştıktan sonra meslek lisesine geçebildim..BÖTE ciler meslek lisesine atanmasın diyenlere o zaman da TEF ciler ilköğretim ve düz liselere atanmasına dönüşseydi belki ben şu an atanamayan birisi olurdum...Benim gibi birçok TEF li arkadaşım önce ilköğretim veya düz liseye atandıktan sonra meslek lisesine geçiş yapmıştır...Bu konuyu açanlara sormak lazım ben ilköğretime atandığımda bir BÖTE cinin hakkını yemiş oldum mu olmadım mı?
esila63' Alıntı:Arkadaşlar böte mezunuyum meslek lisesinde çalışmayı hiç düşünmüyorum Anadolu Teknik Lisesini iyi bir puanla kazandım o bölümde okudum basit bir programlama dili ve word öğrenerek 4 yıllık eğitimimi tamamladım sizin bahsettiğiniz kadar iyi ve kaliteli bir eğitim görmedik yani excel bile anlatmadılar pardon bir de powerpoint öğrenmiştik Öss ye girdiğim zaman Tef le Böte arasında ucuk bir puan farkı yoktu birçok böte nin bölümü tef puanından yüksekti ama o dönemde atamalarda arada fark yok diyorlardı yani bote mezunlarından cok da hatta hiç de yüksek puanlar almadınız lütfen kendinize dev aynasından bakmaktan vazgecin