:++:eyolcu' Alıntı:Fark dersi vererek mühendis değil Nasa'da Astronot olmalılar!!!
Hocam ne kadar abartıyorsunuz her şeyi özellikle doğuda böte tef ayrımı gibi bir şey pek mümkün olmuyor.Öğretmen sıkıntısından dolayı doğuda görev yapan çoğu böteli meslek liselerinde derse girmiştir.Ayrıca benim gibi çoğu böteli stajlarını meslek lisesinde yaptı.26 dan atanan pek çok kişi de meslek liselerinde halen görev yapıyor.Yani meslek lisesini de öğrencilerini de öcü gibi göstermenize gerek yok herkes her kurumu az çok biliyor zaten.pasific' Alıntı:TEF'liyim. BÖTEli arkadaşları meslek lisesine bekliyorum.Bunu canıgönülden söylüyorum. Burası kimsenin babasının malı değil sonuçta.
Yalnız nasıl bir hata yaptığınızı gelince anlayacaksınız. Bence %80 i dayanamayacak.
ilkokul öğrencisi=kuzu
eml=................ çok varlık aklıma geliyo bilmem ki ne yazsam
Hocam madem öyle gelin birlik olalım branş isimleri ayrılsın.Ayrıca böte eğitim fakültesinde.Eğitim fakültelerini teknoloji fakültelerine dönüştürmek ne kadar mantıklı bilemedimmygold' Alıntı:hocam teknik eğitim fakülteleri kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürüldü. Böte teknik eğitime denk olsaydı onun da kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürülmesi gerekirdi. dolayısı ile iki bölüm arasında adındaki bilgisayar dışında ortak bir yön yok.
ayrıca bilgisayarı çok iyi bilmekse mesele çok iyi bilgisayar bilen herkes teknik öğretmen olabilir anlamına gelir ki bu çok saçma.
hocam böyle bir başvuru yapalım. böteliler : tef'liler ortaokul ve düz (anadolu) liselere atanmasın biz de meslek lisesine atanmayalım diye başvursunkoki777' Alıntı:Hocam madem öyle gelin birlik olalım branş isimleri ayrılsın.Ayrıca böte eğitim fakültesinde.Eğitim fakültelerini teknoloji fakültelerine dönüştürmek ne kadar mantıklı bilemedimmygold' Alıntı:hocam teknik eğitim fakülteleri kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürüldü. Böte teknik eğitime denk olsaydı onun da kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürülmesi gerekirdi. dolayısı ile iki bölüm arasında adındaki bilgisayar dışında ortak bir yön yok.
ayrıca bilgisayarı çok iyi bilmekse mesele çok iyi bilgisayar bilen herkes teknik öğretmen olabilir anlamına gelir ki bu çok saçma.
Ben bunun başvurusunu zaten yaptım hocam yine de yaparım.Bu işe varım en azından adalet biraz yerini bulur.Sen bunu kabul ediyorsun ama çoğu tefli buna yanaşmaz çünkü ortaokul ve liseler onlar için il içi il dışı atanmanın tek yolu.Herkes meslek liselerinde açık olmadığını biliyor.mygold' Alıntı:hocam böyle bir başvuru yapalım. böteliler : tef'liler ortaokul ve düz (anadolu) liselere atanmasın biz de meslek lisesine atanmayalım diye başvursunkoki777' Alıntı:Hocam madem öyle gelin birlik olalım branş isimleri ayrılsın.Ayrıca böte eğitim fakültesinde.Eğitim fakültelerini teknoloji fakültelerine dönüştürmek ne kadar mantıklı bilemedimmygold' Alıntı:hocam teknik eğitim fakülteleri kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürüldü. Böte teknik eğitime denk olsaydı onun da kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürülmesi gerekirdi. dolayısı ile iki bölüm arasında adındaki bilgisayar dışında ortak bir yön yok.
tefliler de böteliler meslek lisesine atanmasın biz de ortaokul ve düz (anadolu) liselere atanmayalım diye başvursun.
buna varım.
hocam aynı düşünmemiz güzel. bizler zaten meslektaşız ve birbirimize saygıda kusur etmemeliyiz. sadece tartışıp hak arıyoruz. ama bazı arkadaşlar maalesef "yusuf yusuf" falan ayıp ediyor.koki777' Alıntı:Ben bunun başvurusunu zaten yaptım hocam yine de yaparım.Bu işe varım en azından adalet biraz yerini bulur.Sen bunu kabul ediyorsun ama çoğu tefli buna yanaşmaz çünkü ortaokul ve liseler onlar için il içi il dışı atanmanın tek yolu.Herkes meslek liselerinde açık olmadığını biliyor.mygold' Alıntı:hocam böyle bir başvuru yapalım. böteliler : tef'liler ortaokul ve düz (anadolu) liselere atanmasın biz de meslek lisesine atanmayalım diye başvursunkoki777' Alıntı:Hocam madem öyle gelin birlik olalım branş isimleri ayrılsın.Ayrıca böte eğitim fakültesinde.Eğitim fakültelerini teknoloji fakültelerine dönüştürmek ne kadar mantıklı bilemedimmygold' Alıntı:hocam teknik eğitim fakülteleri kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürüldü. Böte teknik eğitime denk olsaydı onun da kapatılıp teknoloji fakültesine dönüştürülmesi gerekirdi. dolayısı ile iki bölüm arasında adındaki bilgisayar dışında ortak bir yön yok.
tefliler de böteliler meslek lisesine atanmasın biz de ortaokul ve düz (anadolu) liselere atanmayalım diye başvursun.
buna varım.
egunay' Alıntı:YÖK BÖTE hakkında bir karar vermiş. "Teknik Öğretmen sayılmasına" karar verilmiş diye. Bu karar BÖTE mezunlarının mesleki ve teknik eğitim kurumlarına atanması konusunda hiçbir şekilde dayanak olamaz. Ayrıca YÖK bu kararı alırken MEBe danışmalıydı. Danışsaydı bu kararı almazdı. Kararın tekrar gözden geçirilmesi için gerekli başvurular YÖKe yapılabilir.
Hangi öğretmenin hangi alana atanacağına YÖK karar veremez.
Meslek Liselerine atanan öğretmenler Teknik öğretmen oldukları için atanmıyorlar. Mühendisler de(bilişim elektronik gıda vs.) meslek liselerine atanabiliyor. Teknoloji fakülteleri ile birlikte TEF mezunu kalmayınca meslek liseleri sadece mühendislerin atanabileceği kurumlar haline gelecek. Teknik Öğretmenlik ilgili kanun ile verilen bir ünvandır. Ve teknik öğretmen ünvanın şu anda biz teknik öğretmenlere hiçbir katkısı yoktur. Dünyada da eşi benzeri yoktur. Meslek lisesinde birçok alanda da teknik öğretmen çalışmamaktadır. Çocuk gelişimi, el sanatları, yiyecek içecek, konaklama vs.
Dolayısıyla bu karar BÖTE mezunlarına meslek lisesine atanma hakkı tanımaz. Zaten MEBde teknik Öğretmen diye bir kadro da yoktur. Bu karar ile dilekçe veren BÖTE lilere de MEB bu şekilde MEBde teknik Öğretmen diye bir kadro yoktur diye cevap vermiştir.Bundan sonraki cevaplarda aynı şekilde olacaktır.
Yusuf yazan afiş gönderen arkadaşlara da elbet cevabımız vardır. Ancak o seviyelerde işimiz yok.
botebocuu' Alıntı:egunay' Alıntı:YÖK BÖTE hakkında bir karar vermiş. "Teknik Öğretmen sayılmasına" karar verilmiş diye. Bu karar BÖTE mezunlarının mesleki ve teknik eğitim kurumlarına atanması konusunda hiçbir şekilde dayanak olamaz. Ayrıca YÖK bu kararı alırken MEBe danışmalıydı. Danışsaydı bu kararı almazdı. Kararın tekrar gözden geçirilmesi için gerekli başvurular YÖKe yapılabilir.
Meslek Liselerine atanan öğretmenler Teknik öğretmen oldukları için atanmıyorlar. Mühendisler de(bilişim elektronik gıda vs.) meslek liselerine atanabiliyor. Teknoloji fakülteleri ile birlikte TEF mezunu kalmayınca meslek liseleri sadece mühendislerin atanabileceği kurumlar haline gelecek. Teknik Öğretmenlik ilgili kanun ile verilen bir ünvandır. Ve teknik öğretmen ünvanın şu anda biz teknik öğretmenlere hiçbir katkısı yoktur. Dünyada da eşi benzeri yoktur. Meslek lisesinde birçok alanda da teknik öğretmen çalışmamaktadır. Çocuk gelişimi, el sanatları, yiyecek içecek, konaklama vs.
Dolayısıyla bu karar BÖTE mezunlarına meslek lisesine atanma hakkı tanımaz. Zaten MEBde teknik Öğretmen diye bir kadro da yoktur. Bu karar ile dilekçe veren BÖTE lilere de MEB bu şekilde MEBde teknik Öğretmen diye bir kadro yoktur diye cevap vermiştir.Bundan sonraki cevaplarda aynı şekilde olacaktır.
Yusuf yazan afiş gönderen arkadaşlara da elbet cevabımız vardır. Ancak o seviyelerde işimiz yok.
sayın meslektaşım yök danışmaz çünkü verilen eğitim müfredatını düzenleyen yök. tam aksine meb, yök e danışacak. senin bu bölümden mezun ettiğin adamlar meslek lisesinin felan filan derslerini verebilir mi diye.
meb gibi pörsümüş ve hantallaşmış bir kurum bu tür bir soruna el atmayacağı için size verilen imtiyaz aynen kalacaktır.
bunun yanı sıra meslek lisesinde bilgisayar bölümünden mezun olmanında cazibesi getirisi yok açıkçası ben çocuğumu meslek lisesinde bilişim bölümüne göndermem (bana bilişim bölümünü soran bir akrabama çocuğun geleceği için imam hatibe gönder dedim) bu da meslek liselerinde norm durumunu ileriye dönük daha da düşürecektir diye düşürüyorum.
blgsyr80' Alıntı:yani hakkınız olmayanı istemede enerjiniz sonsuz
niye ilköğretimdeki bt yazılım dersinin tüm şubelerde zorunlu olaması için
yada bt rehberliğinin kadrolu olması için uğraşmıyorsunuz
gidin onla uğrasınsana hakkınız olanla bende sonuna kadar destek olurum ama yok ...
blgsyr80' Alıntı:istedikleri yere başvursunlar aklın yolu birdir sadece bir teknik eğitim fakültesinden mezun olan bir kişin transkript baksınlar birde bötenin zaten o zaman farkı anlar ve kabul etmezler ve bunu böte de okuyan herkes en az benim kadar biliyor (bu arada bötecileri küçümsemek için yazmadım) ama ortada dağlar kadar fark var...
yalnız daha HAKLARI olan ilköğretim deki bilişim tek ve yazılım dersini tüm şubelerde zorunlu hale getirtemediler
bt rehberliğini kadrolu hale getirtemediler ama hakları olmayan Meslek liseleri için inanılmaz enerji sarf ediyolar..
ve inanın elinize bir ey geçmeyecek bence yukarıdaki yazdıklarım için bu enerjiyi harcasanız sizler ve tüm bilişimciler için daha hayırlı oluır...
(4 sene ilköğretimde bilişim teknolojileri öğretmenliği ve bt formatörlüğü - 6 senelik Bilişim Teknolojileri Alan Şefi olarak görev yapmış bir Teknik Öğretmen... Bir dost.. olarak yazdım.)
katafalk' Alıntı:hocam ayrıcalığımız falan kalmadı ki artık ne ayrıcalığından bahsediyorsunuz?
botebocuu' Alıntı:egunay' Alıntı:YÖK BÖTE hakkında bir karar vermiş. "Teknik Öğretmen sayılmasına" karar verilmiş diye. Bu karar BÖTE mezunlarının mesleki ve teknik eğitim kurumlarına atanması konusunda hiçbir şekilde dayanak olamaz. Ayrıca YÖK bu kararı alırken MEBe danışmalıydı. Danışsaydı bu kararı almazdı. Kararın tekrar gözden geçirilmesi için gerekli başvurular YÖKe yapılabilir.
sayın meslektaşım yök danışmaz çünkü verilen eğitim müfredatını düzenleyen yök. tam aksine meb, yök e danışacak. senin bu bölümden mezun ettiğin adamlar meslek lisesinin felan filan derslerini verebilir mi diye.
meb gibi pörsümüş ve hantallaşmış bir kurum bu tür bir soruna el atmayacağı için size verilen imtiyaz aynen kalacaktır.
bunun yanı sıra meslek lisesinde bilgisayar bölümünden mezun olmanında cazibesi getirisi yok açıkçası ben çocuğumu meslek lisesinde bilişim bölümüne göndermem (bana bilişim bölümünü soran bir akrabama çocuğun geleceği için imam hatibe gönder dedim) bu da meslek liselerinde norm durumunu ileriye dönük daha da düşürecektir diye düşürüyorum.
buradan bunu mu çıkardın hocam :alkis:blgsyr80' Alıntı:evet bir konuda haklısın meb 'salak deil' tabiki haşa olamaz çünkü sizi "Mesleki veTeknik Eğitim kurumlarına atanamazlar" diye nitelendiriyor.. :alkis: