Secim görevleri geldimi. Nedir durum.
Bizde zorunlu liste isteniyor hocam. Kanun gereği. İsteğe bağlı diye bir durum yok ama ilçe seçim kurulu insiyatif kullanmış olabilirBizim okulda memur, isteyen odama gelip isim yazdırın dedi.Gecen sene zorunlu alıyorlardı bu sene isteyene veriyorlar.Malum money durumları.
Güzel uygulama ama yerel seçim müdürlükleri kağnı gibi. Onlar sisteme girene kadar okullara yazı gelir zatenYSK e-devlete “Yurt İçi Seçim Görevlendirme Bilgisi Sorgulama” sayfası koymuş. Görevler seçim takvimine göre 23 Şubat’ta açıklanacak. Ama daha önce belli olan yerler de olabilir:
Yurt İçi Seçim Görevlendirme Bilgisi Sorgulama
Bu hizmeti kullanarak, Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı seçimlerde sandık kurulu görevlendirmelere ve diğer görevlendirmelere (Şoför, Güvenlik Görevlisi, Bina sorumlusu vb) ilişkin görevli bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.www.turkiye.gov.tr
İhtiyaç varsa kacari yok hocam. Bulunduğum ilçe küçük ve bütün memurlar-hemen hemen- yakındaki büyük ilçede ikamet ediyor. Böyle olunca ikamete bakmıyor haliyle.Seçim görevi istemiyorsanız ve imkanınız varsa büyükşehirde de çalışmıyorsanız okulunuzun bulunduğu ilçeden başka bir ilçeye ikametinizi aldırın. Öyle olunca genelde görev vermiyorlar
Bizim ilçede çoğunluk yerli yada yerleşik. O yüzden bizde çoğu zaman dışarıdaki arkadaşlara görev gelmiyor hocam ama dediğiniz doğru. İhtiyaç olursa kaçarı yok zaten görevinİhtiyaç varsa kacari yok hocam. Bulunduğum ilçe küçük ve bütün memurlar-hemen hemen- yakındaki büyük ilçede ikamet ediyor. Böyle olunca ikamete bakmıyor haliyle.
Keşke dediğin gibi olsa 2012 den beri ben de hiç başarı yok görev almadımbizim ilde istiyormusun diye sordular tüm öğretmenlere , istemiyorum işaretledim ve ilçe seçime dilekçe de verdim istemediğime dair . Fakat sağolsunlar istemememe rağmen görev verdiler... ikametgahı sistemden görüyor onlar , ve galiba sistemlerinde daha önceki seçimlerde görev alan başkan ve üyelerin istatistiği filan var sanki. çünkü eski seçim müdürü siz başarılı başkanlarımızdansınız demişti bir kere. büyük olasılık bir puanlama sistemleri var kesin veya geriye dönük yapılan görevlere bakabiliyorlar.
gene istemeyeceğiz gene verecekler..
Yönetmeliği uygulayan sen ben o. Hiç mi usulsüzlük yok. Onu geçtim hocam adamlar o kadar beceriksiz ki bir çuval teslim etmek için gece 4 e kadar beklenir mi. Onu geç bulunduğum yer dağlık; dalga geçer gibi birgün önceden git muhtarda yat vs vsİlgili kanunda istek sorulacak diye bir ifade yok maalesef. Sadece görev yapmasına mani hali olan kişiler bildirebiliyor. Soran yerler kendi insiyatifi ile bunu yapıyor:
Sandık kurulu başkanının belirlenmesi
Madde 22 - (Değişik: 13/3/2018-7102/3 md.)
İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin listesi, mülki idare amiri tarafından yerleşim yeri adresleri esas alınmak suretiyle ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir. İlçe seçim kurulu başkanı, bu kamu görevlileri arasından ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kamu görevlisini ad çekme suretiyle tespit eder ve bu kişiler arasından mani hali bulunmayanları sandık kurulu başkanı olarak belirler.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=298&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=4
Görev yeri ve ikametgahı farkli ilçe olanlara seçim görevi gelmez diye düşünüyorum. Çünkü görev gelirse muhtar ve ilçe belediye başkanını secemeyecekler.
benim sandıkta üyelerden kalp krizi geçiren oldu. düşün. merkeze 75 km (küçük köy)Mesleğe başladığımdan beri seçim görevi geliyor. Hiç bir zaman istemedim ama el mecbur gidiyoruz. Emin olun parası ile yapılacak iş değil. Sandık başında her şey yolunda giderken bir dengesiz gelir hem moralinizi hem işinizi alt üst eder.