19 Hazirandan sonra öğretmenlerin okula gidip yapacakları işleri düşündüğümüzde hepsi uzaktan eğitim kapsamında gayet yapılabilir, hatta daha bile etkili olur. Okula gidip seminer dinleyen ve bundan memnun olan, verim alan kaç kişi var? Şahsi olarak sene sonu seminerlerinin bana mesleki olarak katkısı %10-20 yi geçmez. Covid döneminde Bakanlığın düzenlediği uzaktan eğitimler sayesinde kendimi mesleki olarak daha donanımlı hissediyorum. 12 yıldır katılıp verim alamadığım yüz yüze seminerlerden çok daha fazla memnun kaldım, verim aldım.Kendi işyerimiz olsaydı işe gelmeyene maaş vermek istermiydik buna cevap verin.
https://www.mebpersonel.com/haberle...er-ve-tereddutte-dusulen-konular-h242160.html burada da yayınlanmış enteresan bir durum. Bu yazı okulda kurul yapılamayacak diyor, seminer konularında ise kurul var görünüyor. iki yazıda 5 haziran tarihli.
Eğer çelişki yoksa seminerler olsa bile yüz yüze değil, online var demek. Yada iki yazıyı yayınlayanlar bir birinden habersiz.
Hocam e-nabız a girin orada covid19 Kronik Hastalıklar başlığı var burada hastalığınız görünüyorsa idari izinlisiniz, gözükmüyorsa idari izinli değilsiniz. Bu kapsama giren hastalıkların listesi de yayınlanmıştı oradan da bakarsınız hastalık kodları da var.arkadaşlar kronik rahatsızlığı olan öğretmenleri seminer zamanında izinli sayılıyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
Bugünkü haber. Hem yüz yüze hem de Online eğitim olacak demiş genel müdür:
ÖĞRETMENLERİN YAZ DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI YÜZ YÜZE VE ÇEVRİM İÇİ OLACAK
http://www.meb.gov.tr/ogretmenlerin...-yuz-yuze-ve-cevrim-ici-olacak/haber/21086/tr
Boyacı, bu yılki mesleki gelişim programına ilişkin, "Sadece bu döneme özgü olarak öğretmenlerimize halihazırda yürütülmekte olan mesleki gelişim programları yüz yüze yapılacağı gibi online olarak da sunulacak. Online eğitimler, Mebbis modülünden öğretmenlere duyurulacak." dedi. Bu yıl öğretmenlerin mesleki çalışma programında pek çok yenilik yaptıklarını aktaran Boyacı, "Türkiye'nin dünyaca ünlü bilim adamları, deneyimlerini öğretmenlerle videolu anlatımlarla paylaşacak. Öğretmenlerimize uluslararası akredite sertifika programları sunulacak. Çerçeve programımızın da içeriğini yeniledik. Bu kapsamda zeka oyunlarından STEM ve robotik kodlama eğitimine pek çok program öğretmenlerimiz için hazırlanacak." diye konuştu.
block tabanlı programlama ortaokullar için yeterli.Robotik denen şey ise gelişmiş seviye istiyor.bilişim tekn öğretmeni bile zorlanır bence de yavan kalır.Üniversitede istiyorlarsa arge de uğraşsınlar.Çünkü biraz uzmanlık gerektiren konulardır.Bzim sorunumuz sanki robot üretememek.Bilgiyi alıp nasıl işleyeceğini bilmeyenler bize eğitimden bahsediyor.Bir konuda uzman olmadan hayati kararlar almak bana absürb komedi dizisi gibi geliyor.Örneğin müslüman diyen kişi faizi helal gibi gösteren ancak bizim ülkede gördüm.Bu ne lahana turşusu.Her şeyin içinde şu robotik kodlamayı görünce tüylerim diken diken oluyor, midem bulanıyor artık. Memlekette herkes robot yapıyor mübarek, yaptıklarının çoğunun lego olduğunu ne zaman fark edecekler merak ediyorum.
öğretmenin gücü sadece öğretmene yetiyo herzamanki gibiBu neyin sikayeti anlamadim hakkini savun hocam ama bize karsi degil .biz sana ne ettik 14 marttan beridir bulundugum sehri degistirmedim vefa 112 falan gilan arandim kabul etmedim kesin bir dille reddettim sinav gorevleri ile zatrn bu donem de isim olmaz o topa girmedim bile.2 cocugumlaninsandan uzak dag bayir bahce kirlarda gezdim dolastim.sen reddetmeyi bilmiyorsan hak hukuk isinengirme hocam.ona bakarsan bende sey mi deyim ben 3 aydir evdeyken keyfine carsida gezenlere mi kizayim...devletnkesin ve net bir dil kullanmaliydi bu dediklerin olmazdi
Kotanın dolup dolmadığını nereden görüyoruz hocam ben de başvurdumBaşvuracak arkadaşların acele etmesinde fayda var. Benim gitmeyi düşündüğüm okullardan birinin kotası dolmuş bile.
Okul seçimi yaptığınızda kota dolmuşsa yukarıda kırmızı bir yazı ile uyarı veriyor hocam. Başvuru yapabildiyseniz zaten sıkıntı yok.Kotanın dolup dolmadığını nereden görüyoruz hocam ben de başvurdum
Okul türü ve branş farklılığından olabilir.Esime çıkan okul benim sistemde gozukmuyor neden oyle bilgisi olan var mi
Bizde de durum aynı hocam. Sizde bilgi alırsanız paylaşırsanız sevinirimIkimizde ortaokul ama brans farkli anlamadim mantığı nedir acaba
Başvuru için il dışı şart hocam il içinde kendi okulunuzda olmak zorundasınız.Aynı ilde başka ilçe seçmeye izin vermiyor. Bilgisi olan var mı?