yapılıyor hocamcan-inlife' Alıntı:cuma açılmıştı sanırım hocam. ama sorgulama yapılmıyor dedi bakabilen arkadaşlar
4720 nereye gelmiş, hocam nerede gördünüz?060606' Alıntı:2017 asgari ucret 1404 den 1270.75 tl ye dusmus eokulda simdi ne yapacagiz.odenek gelmis 4783 girmeme ragmen 4720 gelmis.ne is anlamadim
Sadece para istediğimiz yer açık, acaba müdür şifresiyle falan mı girdiniz.albeyaz' Alıntı:işletmelerde beceri eğitimi modülü aktif hale gelmiş
kets' Alıntı:SGK işletme numarası olamayan iş yerleri hakkında Bakanlık ile görüştüm. Problem kendilerine iletilmiş SGK ile görüşüyorlarmış. Yakında okulları bilgilendireceğiz dediler. Hepimize kolay gelsin çünkü ihtiyacımız olacak
can-inlife' Alıntı:kets' Alıntı:SGK işletme numarası olamayan iş yerleri hakkında Bakanlık ile görüştüm. Problem kendilerine iletilmiş SGK ile görüşüyorlarmış. Yakında okulları bilgilendireceğiz dediler. Hepimize kolay gelsin çünkü ihtiyacımız olacak
tam da şuan buraya baktıktan sonra bakanlığı arayacaktım hocam
tıkanmış durumdayız.
4 işyerimin SGK'sı yok...
1 işyerim Patron işyerini ona devretmediği için, banka hesaplarını kullanmıuyor. o nedenle bana da vermedi.
1 işyerimin Banka hesaplarına Haciz var..
Şu iş bir yoluna girse Allah'ın izniyle :?
MaviAteş' Alıntı:can-inlife' Alıntı:kets' Alıntı:SGK işletme numarası olamayan iş yerleri hakkında Bakanlık ile görüştüm. Problem kendilerine iletilmiş SGK ile görüşüyorlarmış. Yakında okulları bilgilendireceğiz dediler. Hepimize kolay gelsin çünkü ihtiyacımız olacak
tam da şuan buraya baktıktan sonra bakanlığı arayacaktım hocam
tıkanmış durumdayız.
4 işyerimin SGK'sı yok...
1 işyerim Patron işyerini ona devretmediği için, banka hesaplarını kullanmıuyor. o nedenle bana da vermedi.
1 işyerimin Banka hesaplarına Haciz var..
Şu iş bir yoluna girse Allah'ın izniyle :?
Sizin iyiymiş. Benim sadece 20 civarı istemiyorum dilekçesi var. Haliyle bunların bilgileri elimde yok hatta vermek istemiyorlar.
Vermek istemeyenlerden bazıları, [okul işletme bilgileri]bölümünde gözüktü. IBAN ları yine yok.
en az 30-35 tane kamu kurumu sgk sicil numarasını öğrenmem gerekiyor.
40 civarı da sgk sicil numarasını hatalı veren, hâlâ vermeyi becerememiş olan var. Öğrenince biz sizi ararız diyorlar.
Offf :?
klmno' Alıntı:Tesvik 2017 yili icinmis. Bence bu kadar ugrasmamak lazim
MaviAteş' Alıntı:Mesleki ve Teknik liselerde okurken staj yapan öğrencilerin, İŞ YERLERİNE devlet katkısı desteği geldi.
Özel sektörde çalışan öğrencilerin sayısını ve bunların işletme devamsız günleri düşüldükten sonraki ödenecek ücreti girmemizi istiyorlar.
Zorlu bir süreç, Koordinatör Müdür Yardımcılarını bekliyor.
Hayırlı olsun.
kets' Alıntı:Net asgari ücrette öğrenciler için asgari geçim indirimi hesaplanamayacağından 2017 asgari ücreti 1270,75 olarak hesaplanacak. Maliyenin görüş yazısı okullara gönderildi.
mevzuat' Alıntı:MaviAteş' Alıntı:Mesleki ve Teknik liselerde okurken staj yapan öğrencilerin, İŞ YERLERİNE devlet katkısı desteği geldi.
Özel sektörde çalışan öğrencilerin sayısını ve bunların işletme devamsız günleri düşüldükten sonraki ödenecek ücreti girmemizi istiyorlar.
Zorlu bir süreç, Koordinatör Müdür Yardımcılarını bekliyor.
Hayırlı olsun.
Hocam yukarıdaki 3308 sayılı kanunda madde 25 de şöyle bir ibare var.
Ücret ve Sosyal Güvenlik Madde 25
– işletmelerde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine, asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 30’undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15’inden, aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde 30’undan aşağı ücret ödenemez.
Buna göre. Asgari ücret 1400 TL ise;
20'den az çalışan varsa: %15 ' i yani 210 TL işletme öğrenciye ücret ödeyecek.
20'den fazla çalışan varsa: %30'u yani 420 TL işletme öğrenciye ücret ödeyecek.
Bu işletmeler için destekleme miktarı ne kadar olacak hocam.
20'den az için 2/3 yani 280 TL
20'den fazla için 1/3 yani 140 TL
Böyle bir durumda 20 den az işçisi bulunan işletmeler öğrenciye 210 TL öderken 280 TL destekleme alacak! Bir yanlışlık mı var?