Suv araç tavsiyeniz nedir? 1.900.000 bandında

Kodla Büyü
Elektriklide ÖTV avantajı varken diğer araçları almak mantıklı olur mu bilemedim. Yeni iki araç alan iki arkadaşın ikisi de 1.9M'ye araç aldı, birisi Togg T10X diğeri Skoda Octavia. Bunların çıplak fiyatına bakılırsa T10X 1.4M, Octavia 0.8M; yani aslında iki araç arasında çok ciddi bir fark var. Eğer çıplak fiyatı T10X fiyatıyla aynı olan Tiguan alacak olursanız 1.9M yerine 2.9M vermeniz gerecek ve bu fark sadece vergiden doğan fark. Hazır bu avantaj varken elektrikliden başka tercihte bulunmak için ciddi bir dezavantaj görmek gerekir.
1.9M verilecekse ve geleneksel araç tercih edilecekse T10X ve Countryman E, daha fazla akıllı cihaz isteniyorsa ve güvenlik kaygılarınız yoksa Model Y olabilir derim.
son elektrik zammından sonra elektrikli araç almanın çok bi getirisi olacağını düşünmüyorum açıkçası.. elektrikli araç topluluğu diye bir whatsapp grubu var.. oradaki herkes şikayetçi bu durumdan.. özellikle de togg sahipleri..

Honda Hrv hocam arkadaş yeni aldı çok memnun. 120 km ye kadar hibritmiş. Nissanların kilometresi çok düşük hibritte bir sorun ama ben 20 km gibiydi belki geliştirmişlerdir. Nissanlar 2200 bandında sanırım. İyi günlerde kullanmanız dileği ile.

son elektrik zammından sonra elektrikli araç almanın çok bi getirisi olacağını düşünmüyorum açıkçası.. elektrikli araç topluluğu diye bir whatsapp grubu var.. oradaki herkes şikayetçi bu durumdan.. özellikle de togg sahipleri..
Özellikle kışın yerlerde sürünen menziller gelişmeden daha erken. Togg sahibi arkadaşım km de 3 tl yaktığını söyledi. Pek te ekonomik durmuyor.

Tiguan- T-roc- Audi Q3 ve üstü - mercedes glc160-180-vd. - toyota yaris suv - toyota rav- honda zrv-crv-hrv
bunlar alınabilir sorunsuz arabalardır.

Elektrik zamları henüz gelmedi. Zamlardan sonra daha da ciddi bir artış olacaktır. Yani benzinli araçlar gibi dışarda şarj ederseniz benzinli/lpgli gibi yakacaktır. Menziller de normal şartlarda 0.7, kış şartlarında 0.5 ile çarpılmalı. Hem kış(soğuk batarya) hem de 5km altı kısa sürüşler yapıyorsanız 3 değil 4TL de yakacaktır(klima ve buz çözücü çok ciddi etkiliyor yakıtı). Evden şarjda ise bu fiyatın 1/4'ü veya 1/3'ü kadar maliyette olacaktır. Ev müstakilse petrollü araçlara bakmak zaten çok mantıklı olmayacaktır. Sadece yeni araç alınacaksa veya araç değiştirilecekse elektrikliye geçilir derim. Durup dururken geçmek için henüz erken denilebilir. Fakat elektriklinin asıl avantajı konfordur(sessizlik ve dumansızlık), ve güçtür(gücü anında verme).

Son düzenleme:
Türkiye'de Dizel hala tercih ediliyor ve edilecek. Makyajlanmış hali ile Sıfır KM(2024 model olarak) 1.6 CRDİ Hyundai Tucson / Prime donanımlı(sunroof var) 1 milyon 920 bin TL ye veriliyor şuan. Kokpit kısmı tek ekran ve koldan otomatik vites oldu. Elektrik,batarya,şarj,yaz oldu,kışın dondu falan uğraşmadan,bas mazotu,sür sürebildiğin yere kadar. İkinci eli kuvvetli ve 2024 yılında 10700 adet Tucson satılmış. TOGG 30000 adet ile zirvede tabiki.Ben telefonumu zor şarj ediyorum.Arabayla hiç uğraşamam.

Geri