tarayıcıyı optik okuyucu yapma

Kodla Büyü
mas1961' Alıntı:
Kemal Hocam, ellerinize sağlık. Özellikle paylaşım ve ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler hocam..

Hocam FMT dosya oluşturmaktan anlıyorsunuz herhalde... optik dosya tanıtımı (fmt) nasıl oluşturulur. Mantığı nedir basit bir şekilde anlatma şansınız var mı? Şimdiden teşekkürler...
Hocam maalesef bilmiyorum. Daha önce farklı bir optik okuma programı kullanmadım. Görevlendirildiğim bir okulda YGS denemeleri için 1500 TL gibi bir fiyata optik okuyucu satın aldıklarını ve bunu öğretmenlerin kendi sınavlarında kullanamadıklarını gördüm. Buradan esinlenerek bu programı hazırladım. FMT dosyası ile hiç uğraşmadım.

tuna11 hocam sayfanızın üst kısmını sorularla doldurup alt kısmında yan yatmış bir kodlama olmasını mı istiyorsunuz?

Evet hocam tam olarak öyle, mümkünse, programa uygunsa. Uygun değilse olduğu gibi kullanırız. Ben kağıt tasarrufu açısından düşündüm.

Ekli dosyalar

tuna11 hocam aşağıdaki rar dosyasında istediğiniz formun resim hali ve word dosyası hali var. Ayrıca ayarlar adında bir resim dosyası ekledim. Programda "Formlar" başlığını açtığınızda "Yeni Form Yükle" butonunu kullanın ve "ayarlar" resim dosyasındaki değerleri birebir girin. "Resim Gözat" düğmesi ile form resmini, "Form Gözat" düğmesi ile de word dosyasını seçin, kaydedin. Formunuzu kullanabilirsiniz.

Word dosyasına soruları eklerken optik formun her zaman en altta kaldığından ve çıktı almadan önce şeritlerin tam göründüğünden emin olun. Taratma işlemini yaparken şeritler solda kalmalı.

Güzel düşünmüşsünüz, acaba ben de bu formu mu kullansam diye düşünüyorum. Ancak öğrenciler formun yan durmasından dolayı karıştırabilirler mi diye de endişe ediyorum. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Hocam ygs sınav türünde sınav sonuç listesinde dersleri ayrıntılı döküm halinde sunmamız mümkün olur mu? Örneğin ygs sınavında Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 12, Felsefe'den 8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru oluyor.
Diğer bir durum ygs-1 ygs-2 ygs-3 ygs-4 ygs-5 ve ygs-6 puanlarını gerçeğe yakın bir şekilde sunmamız mümkün olur mu? teşekkürler

scarkci' Alıntı:
Hocam ygs sınav türünde sınav sonuç listesinde dersleri ayrıntılı döküm halinde sunmamız mümkün olur mu? Örneğin ygs sınavında Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 12, Felsefe'den 8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru oluyor.
Diğer bir durum ygs-1 ygs-2 ygs-3 ygs-4 ygs-5 ve ygs-6 puanlarını gerçeğe yakın bir şekilde sunmamız mümkün olur mu? teşekkürler
Hocam program 4 ders üzerine olduğu için bu 4 dersin analizi çıkar. Bunların haricinde 1. dersten 20-30. Soruların ayrıca bir ders adı altında analizi çıkmaz. Ama analiz başlığında bütün sorulara verilen doğru-yanlış-cevap sayıları ve grafikleri çıkıyor. Bunun içerisinden istediğiniz soru aralığı size az çok bir fikir verebilir. Ama tam sonuç için ancak kendiniz hesaplamanız gerekir. Yani program 4 dersin istatistiklerini çıkarır.

puan türleri için ise programda "Sınav Türleri" başlığında ygs-6 puan türü var. İstediğiniz diğer puan türlerini ekleyebilirsiniz. Ancak sonuç kısmında sadece sınavı oluştururken seçtiğiniz Sınav Türü ne ait sonuçlar gözükür. Bütün puan türleri aynı anda gösterilemiyor maalesef

ogretmenokan' Alıntı:
Kemal hocam YGS 4 için bu formu uyarlayabilir misiniz? Elimde fazlasıyla bu var.
Hocam formunu biraz inceledim.

Ad-soyadı bütün halinde okutabilirim. Yani öğrenciler isimle soyismi araya bir boşluk atarak yazarlar.
Grubu A B C olarak en fazla 3 grup halinde okutabilirim.
Sınıfı okutamam,
Okul kodu formunda 2 tane. İlkini okul kodu olarak, ikincisini öğrenci no olarak okutabilirim.
Cevapları okutabilirim.

Olur dersen sadece senin formuna özel olarak kodları değiştiririm.

aakcakaza' Alıntı:
Hocam Teog denemesi için bir form var mı? 1. oturum ve 2. oturum için.
Programın içinde uygun formlar var. FRM4 Teog için uygun. Yalnız 5 cevap şıklı. İsterseniz E seçeneklerini çıktı almadan önce bir resim düzenleyicisiyle silebilirsiniz.

kemal_ari' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
Hocam Teog denemesi için bir form var mı? 1. oturum ve 2. oturum için.
Programın içinde uygun formlar var. FRM4 Teog için uygun. Yalnız 5 cevap şıklı. İsterseniz E seçeneklerini çıktı almadan önce bir resim düzenleyicisiyle silebilirsiniz.

peki optik formda çıktı almadan önce ders isimlerini yazsak okumada sıkıntı olur mu? bu arada biz word halinin çıktısını alacağız değil mi?

aakcakaza' Alıntı:
peki optik formda çıktı almadan önce ders isimlerini yazsak okumada sıkıntı olur mu? bu arada biz word halinin çıktısını alacağız değil mi?
Hocam word ya da jpg hali aynı zaten. Hem çıktı alması kolay olması, hem de sizin dediğiniz gibi ders isimleri istenilen gibi yazılması için word halini ekledim. Resmi worde kopyalayıp ders isimlerinin olduğu yere metin kutusu ekledim sadece.

kemal_ari' Alıntı:
ogretmenokan' Alıntı:
Kemal hocam YGS 4 için bu formu uyarlayabilir misiniz? Elimde fazlasıyla bu var.
Hocam formunu biraz inceledim.

Ad-soyadı bütün halinde okutabilirim. Yani öğrenciler isimle soyismi araya bir boşluk atarak yazarlar.
Grubu A B C olarak en fazla 3 grup halinde okutabilirim.
Sınıfı okutamam,
Okul kodu formunda 2 tane. İlkini okul kodu olarak, ikincisini öğrenci no olarak okutabilirim.
Cevapları okutabilirim.

Olur dersen sadece senin formuna özel olarak kodları değiştiririm.

Olur hocam Allah razı olsun bekliyorum

ogretmenokan' Alıntı:

Cümlemizden hocam.

Program aşağıda. Sadece sizin formunuza özel. Başka formlarda çalışmaz. Öncelikle birkaç kağıtla deneme yapın. İlk kullanımda "okuyucuyu test et" bölümündeki "Ölçü" ayarını deneme yanılmalarla en uygun ayarı bulun. Sınav türlerinde YGS-6 var. Siz YGS-4 puan türü istiyorsanız sınav türlerinden yeni bir sınav türü oluşturun. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

kemal_ari' Alıntı:
ogretmenokan' Alıntı:

Cümlemizden hocam.

Program aşağıda. Sadece sizin formunuza özel. Başka formlarda çalışmaz. Öncelikle birkaç kağıtla deneme yapın. İlk kullanımda "okuyucuyu test et" bölümündeki "Ölçü" ayarını deneme yanılmalarla en uygun ayarı bulun. Sınav türlerinde YGS-6 var. Siz YGS-4 puan türü istiyorsanız sınav türlerinden yeni bir sınav türü oluşturun. Kolay gelsin.
Sağolun hocam

İlk denememizi haftaya yapıcaz hocam, 80 ogrenci TEOG denemesi, 2 oturum halinde yapacağız. Tekrar teşekkürler

aakcakaza' Alıntı:
İlk denememizi haftaya yapıcaz hocam, 80 ogrenci TEOG denemesi, 2 oturum halinde yapacağız. Tekrar teşekkürler
Önemli değil hocam. Tavsiyem kendiniz birkaç kağıtla önceden bir denemesini yapın. Kullanma klavuzundaki taratma işlemlerine dikkat etmenizi öneririm. Kolay gelsin.

kemal_ari' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
Önemli değil hocam. Tavsiyem kendiniz birkaç kağıtla önceden bir denemesini yapın. Kullanma klavuzundaki taratma işlemlerine dikkat etmenizi öneririm. Kolay gelsin.

Tamam hocam teşekkürler.

Kemal Hocam indirme linkinde Drive dosya silinmiş olabilir diyor.. Programınızı indiremiyorum..

edit: 4. sayfadaki ilk verdiğiniz link çalışmıyor.. Sonraki sayfalardaki linkler çalışıyor..

Aslında yeni bir konu açıp bu konuya da link vererek, Programın son halini, formları, PSD leri içeren paylaşım yaparsanız çok güzel olur Kemal Hocam... teşekkürler

Tamam hocam bilgisayarım yanımda yok. Pazartesi gününe linki yeniler, buraya eklerim. Şuan programın son hali yüklü zaten. Ben içine psd şablonları da eklerim. Form hazırlamakla ilgili bir bilgi eklemedim. Gerekirse daha sonra onunla ilgili de bir yazı hazırlayıp dosyaların arasına atarım. Şuan programda 8 çeşit form yüklü.

Geri