bana da henüz çıkmadı hocam. benden sonra eğitime katılan arkadaşım 2. görevini aldı bugün.Arkadaşlar benimde bir sorum var. Eğitimleri geçen yıl tamamlamıştım. Şimdiye dek herhangi bir kitap inceleme ataması yapılmadı. Branşa göre mi inceleme geliyor.
Siz ortaokul arkadaşınız lise kademesinde çalışıyor olabilir mi? Ben lise kademesindeyim ve bana da ikinci kez görev çıktı. Ortaokulda olup 1-2 görev alan oldu mu acaba?bana da henüz çıkmadı hocam. benden sonra eğitime katılan arkadaşım 2. görevini aldı bugün.
Bilişimcilere tüm kitaplar geliyor hocam.
O zaman bir soru sorayım. Bir etkileşimli içerikte (sürükle bırak ile boşluk doldurma) cevap anahtarı ve detaylı çözüm olmalı mıdır?
Anlamadım hocam ne demek istediğiniziBu hangi Şahin ??
Bende sevdim kitap inceleme işini.Bu hafta yine bir kitap ataması yapıldı.
1. Seferde Felsefe incelemiştim.
2. Sefer İngilizce kitabı gönderdiler.
bana ikinci kitap çıktı. ortaokul kademesindeyim. bana da çok keyifli geldi incelemekSiz ortaokul arkadaşınız lise kademesinde çalışıyor olabilir mi? Ben lise kademesindeyim ve bana da ikinci kez görev çıktı. Ortaokulda olup 1-2 görev alan oldu mu acaba?
Çok teşekkür ederim hocamMerhaba hocam.Hayırlı olsun.Tüm görevlilerin yaptığı inceleme isteniyor hocam.Emin olunan tüm noktaların hata olarak girilmesi gerekli.En son bitiş toplasında özellikle yasası ile ilgili hatalara daha fazla önem verdikleri dikkatimi çekmişti.
Ben ortaokul kademesinde çalışıyorum hocam. Ekim ayında Aydın da yüzyüze eğitim aldım ve 2.kez görev çıktı.Siz ortaokul yıllarında lise kademelerinde çalışıyor olabilir mi? Ben lise kademesindeyim ve bana da ikinci kez görev çıktı. Ortaokulda olup 1-2 görev alan oldu mu acaba?
Olsa güzel olur derimO zaman bir soru sorayım. Bir etkileşimli içerikte (sürükle bırak ile boşluk doldurma) cevap anahtarı ayrıntılı ve çözümlenmesi gerekir mi?
ikimiz de ortaokuldayız hocamSiz ortaokul arkadaşınız lise kademesinde çalışıyor olabilir mi? Ben lise kademesindeyim ve bana da ikinci kez görev çıktı. Ortaokulda olup 1-2 görev alan oldu mu acaba?
Güncel katsayılarla ne kadar alırız hocam?İlkokul için başkasından öğrendim: 2643
Ortaokul için kendim hesapladım: 3463
Lise burada da yazıldı: 4229
Ücretlerden %20 gelir vergisi ve binde 7,59 damga vergisi kesildiği anlaşılıyor
İlk sayfada yaptığım hesap %27 için doğru görünüyor
Güncel katsayılarla ne kadar alırız hocam?
Çok yoğun emek gerektiren bir süreç. Sınav görevleri bile 600 TL civarındayken buna verilen emeğin hakkı 5 bin TL'nin çok üzerinde. Arkadaşların da söylediği gibi ücreti için yapılacak bir iş değil.
Bu arada "görüş bildirme" sistemi de hatalı çalışıyor, yüzlerce hata incelenmek üzere bekliyor ama sayfa her yenilendiğinde filtreleme de yapsanız hepsini göster de yapsanız sıfırlanıyor ve yeniden yüzlerce defa aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu düzeltmek için script yazmış bir arkadaşımız varsa, paylaşırsa çok makbule geçer.
Aralık ayında incelediğimiz kitap için şubatta yatmştı hocam.Kitap inceleme ücretleri ne kadar sürede yatar ? Varmı belli bir süresi
Genelde süreç bittikten sonra yani inceleme süreci bitiminden 1.bucuk ay sonra yatıyor. Tahminim. 15-30 Haziran arası ücretleri yatırırlar. Benim izlenimim buMartta başlayıp Nisanda süreç bitti halen ücretlerden haber yok. Ödemeler şu zamana yapılması gerekirdi.
Tahminimce yaz döneminde bir yerde Mart-Nisan arası inceleme yapılan kitapların itiraz incelemeleri de olmalı. Geçen sene sonbaharda incelenen kitapların itiraz incelemeleri kasım-aralık gibi olmuştu.2 Ekim’den sonra incelenmek için yeni kitaplar gelecek.
Sonbaharda yayınevleri tüm alan ve sınıf seviyelerinde yeni taslak ders kitaplarının onay için başvurabilecek:
Ağustos Eylül gibi kitap atamaları olur o zaman. İtirazlar doğrultusunda.Tahminimce yaz döneminde bir yerde Mart-Nisan arası inceleme yapılan kitapların itiraz incelemeleri de olmalı. Geçen sene sonbaharda incelenen kitapların itiraz incelemeleri kasım-aralık gibi olmuştu.
ÖBA'dan sonra yüz yüze eğitime aldılar bizi. Sizde de aynısı olur muhtemelen. Ben mahalli yüz yüze aldım. Uzmanlar Ankara'dan gelmişti. Merkezi yüz yüze eğitim ile alan arkadaşlar da vardı.Merhaba arkadaşlar, bu eğitimi yüzyüze mi almak gerekiyor yoksa öbadaki eğitim de yeterli oluyor mu?
Hocam ben sadece yüzyüze eğitim aldım. Ama online alıp yüzyüze eğitime gelen arkadaşlar da vardı eğitimde.Merhaba arkadaşlar, bu eğitimi yüzyüze mi almak gerekiyor yoksa öbadaki eğitim de yeterli oluyor mu?
Hocam itiraz süreci daha olmadı sanırım sanki temmuza kalacak gibi duruyor.Genelde süreç bittikten sonra yani inceleme süreci bitiminden 1.bucuk ay sonra yatıyor. Tahminim. 15-30 Haziran arası ücretleri yatırırlar. Benim izlenimim bu
Mahalli yüzyüze çok güzel seçenekmiş, takip ettiniz herhalde değil mi hocam? Her ilde vardır umarım. Sadece online ile kitap atamıyorlar yüzyüze de almamız gerekecek. Kitap incelemeyi sevmiştim eğitimi alırkenÖBA'dan sonra yüz yüze eğitime aldılar bizi. Sizde de aynısı olur muhtemelen. Ben mahalli yüz yüze aldım. Uzmanlar Ankara'dan gelmişti. Merkezi yüz yüze eğitim ile alan arkadaşlar da vardı.