A
Anonymous
Misafir
mcwebtasarim' Alıntı:Arkadaşlar biz mühendisler TEF yada Teknoloji Mühendisliği Fakültelerine karşı falan değiliz bizim karşı olduğumuz durum bizim çok yüksek puanlarla girdiğimiz mühendislik fakültesinde aldığımız eğitim sonucu bize verilen MÜHENDİSLİK ünvanına armut piş ağzıma düş şeklinde sahip olunmasının istenmesidir. Teknik eğitim fakülteleri ile ilgili bir mağduriyet söz konusu değildir. Bu TEF lilerin kendilerini kolay yoldan ünvan verilmesi isteklerini yerine getirtmeleri için ortaya çıkarttıkları bir durumdur. Siz TEF e girerken bu fakülteleri tercih ederken öğretmen olacağınızı mühendislik ünvanınızın olmayacağını biliyordunuz. Buna rağmen seçtiniz bunun mağduriyet değil kabullenme olduğunu belirtmek isterim. İKinici Mesele eğer meslek lisesinden mezun olunca başka bölüm kazanamıyoruz diyecekseniz ozaman meslek lisesine gitmeseydiniz sizde, Ben çocuk yaşta başlamışım Anadolu lisesi kazanmışım sen gezmişsin tozmuşsun yada çalışmışsın ama yetmemiş kazanamamışsın ozaman düz liseye gitseydin, ama sen düz liseye gitmeyide göze alamamış meslek lisesine gitmişsin buda senin sorunun. Yaklaşık 10-15 yıldır meslek liselerine matematik fiziğe yeteneği olmayan kişiler gitmekte ŞUNU UNUTMAYINKİ MÜHENDİSLİK TORNA KULLANMAK DEVRE BASMAK LEHİM YAPMAK DEĞİLDİR BİLMEYENLER İÇİN:
MÜHENDİSLİK:maddeyi ekonomik biçiminde ele alıp, fiziksel olaylara dayanarak ve matematiksel modellerden de yardım alarak, insanlığa yararlı hizmetler sunabilmek sanatıdır.
Siz Teknik eğitim fakültesinde Diferansiyel denklem çalışırken rakamların birbirine girdiği oldu mu? Yada sayfalarca modül, mil göbek civata hesabı yaptığınız? Yada oturup ben bu makinayı nasıl daha verimli hale getiririm dediğiniz???? Peki modelleme nedir? Modelleme tekniği nedir? Bunun hakkında bir fikriniz var mı? Yada çekme dayanımı yorulma dayanımı nedir? Sertlik nasıl ölçülür? Gerilme nedir???
Size yapılan sözde haksızlığın giderilmesi için haksızlık yapılmasını istiyorsunuz, biz mühendisler sizin girdiğiniz fakültelere aldığımız ÖSS puanları ile defalarca girip bırakıp tekrar girebilecek puanlar alıyoruz siz ise 290 300 puanla 350 puanlık bölümlere denk bir ünvan istiyorsunuz.
Mühendislik tornayı kullanmakla, taşlama yapmakla bitmiyor sen o tornalama işlemini yaparken o malzemenin içinde ne olup bitiyor onu bilmessen tornayı yapan ilkokul mezunu torna ustasından ne farkın olacak!!!!!
Bizim karşı çıktığımız mesele tekrarlıyorum ki TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTELİLERE yani teknoloji mühendisliği fakültesi olmayan mezunlara Mühendis ünvanı verilmesidir. Çünkü bu bize yapılan haksızlık olacaktır! O zaman kasmaya hiç gerek yok biz mühendislik fakültesinin üzerine birde kapanmadan teknik eğitim fakültesi okuyalım mühendislikten sonra nasılsa lisans dersleri bizi zorlamaz, torna freze derslerini de tekrar alırız ne olacak bize dokunmaz ders çalışmaya bilimle uğraşmaya alışkın insanlarız biz. Bu arada gerçi atölye eğitimi derside aldık biz takım tezgahlarından eğesine zımparasına kadar parmaklarımız su toplayıp şişene kadar!
Şunu da belirteyim çok çirkin sataşmalar oluyor! Kimsenin TEFlilerden korktuğu çekintiği falan yok! Bugüne kadar teknik eğitim fakülteliler mühendis olarak çalışmadı bu ülkede, Evet teknoloji mühendislerine ihtiyacımız var çünkü yaptığımız tasarımları verdiğimiz direktifler konusunda işleyebilecek ustabaşından teknikerden daha bilgili kişilere, yardımcılara ihtiyacımız var!
öncelikle eski mezunlara teknoloji mühendisliği ünvanı verilmesinde bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu değildir. bu konuda eğer ünvan verilecekse zaten fark derslerinin verilmesi gerektiği zorunluluğunu zaten bizde belirttik böyle bir öngörünün olduğunu söyledik.
yaptığınız yorumda düştüğünüz diğer çelişki dikkatimi çekti, madem "teknoloji mühendislerine ihtiyacımız var" diyorsunuz peki neden devamında gelen cümlede " verdiğimiz direktifler...." şeklinde devam eden cümleyi kullandınız. yani olsalar bile bizim astımız olsunlar gibi bir anlam çıkarıyorum bu cümlenizden...
diğer konu kimse teften korksun demiyor , herkes mevzuat konusunda yorumlar yapıyor. tefe bu hakkın verilmesini hazmedemeyen arkadaşların hazımsızlık sorunu olarak yaptığı yorumlara binaen bizde sertleşiyoruz. onun dışında bişey yok korkmayınız yani
siz kendinizin sürekli çalıştığını, meslek liselilerin ise gezip tozduğunu iddia ediyorsunuz. 15 yıldır mazematiği fiziği iyi olmayanların meslek lisesine gitmesi ise yine sizin kafanızdaki 28 şubat post moderncilerin, kemal gürüzlerin eseridir. yoksa 2000 yılına kadar meslek lisesinden tıp, mühendislik kazananlar çıkıyordu bir araştırın isterseniz....
gazi, marmara gibi teknik eğitim fakültelerinin puanlarına bakarsanız sizden çok az bir farkı olduğunu göreceksiniz. ve de bu öğrenciler hemen hemen sizle yakın olan puanları sizin kadar matematik fizik görmeyerek aldılar. kültür derslerine ağırlık verildiğinde ortaya çıkacak farkı varın siz düşünün...diğer illerdeki teflerin puanlarıda aynı ünivin mühendislik fakülteleriyle yarışır..