TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Ne var bize de alan degisikliginden bir kadro açılsa da Muş, Bitlis, Siirt, Varto, mezra, köy gitsek.Alisigiz zaten sınıf ogretmenliginden.

BİLSEMler için düzenleme yapılması gerekli bence. Sonuçta şu ana kadar hem TEF hem de BÖTE mezunları atandı.
Katılıyorum. Mevcut bilsemlerdeki bilişim teknolojileri öğretmenlerinin çoğunluğu böte mezunu. Mutlaka bir düzenleme olacaktır. Ayrıca uzun süredir ortaokulda yada Anadolu fen liselerinde çalışan tef mezunu öğretmenlere de hadi norm fazlası oldunuz denilecegini de zannetmiyorum. Bir durumu düzeltmeye çalışırken yeni mağdurlar yaratmamak gerekiyor.

Katılıyorum. Mevcut bilsemlerdeki bilişim teknolojileri öğretmenlerinin çoğunluğu böte mezunu. Mutlaka bir düzenleme olacaktır. Ayrıca uzun süredir ortaokulda yada Anadolu fen liselerinde çalışan tef mezunu öğretmenlere de hadi norm fazlası oldunuz denilecegini de zannetmiyorum. Bir durumu düzeltmeye çalışırken yeni mağdurlar yaratmamak gerekiyor.
Devlette işleyişte mağduriyet diye bir durum olmaz. Tayin iste denilir kesinlikle. Ama norm sıkıntısı olduğu için nasıl içinden çıkarlar bilemiyorum.

Kesin olan bir şey var ki ortaokullarda TEFli öğretmenler var, meslek liselerinde ise BÖTE yok şu anda. Eğer bıçak gibi 2 tarafa ayrılırsa öğretmenler TEF liler çok norm fazlası çıkacak, BÖTE ler içinde oldukça norm ihtiyacı doğacaktır. Bu da devletin pek işine gelmez çok fazla kamu zararı doğar. Teflilere isteğe bağlı alan değişikliği hakkı verilmesi makul görünüyor. Bilgi değil Beklenti!

Devlette işleyişte mağduriyet diye bir durum olmaz. Tayin iste denilir kesinlikle. Ama norm sıkıntısı olduğu için nasıl içinden çıkarlar bilemiyorum.
Zorlama olacağını sanmıyorum, artık tayinlerde herkese kendi okulları açılacak, mevcutta ortaokul ya da anadolu lisesinde çalışan tef liler yavaş yavaş mesleğe kayacaktır. Birden geçiş yapacak kadar norm yok ciddi norm fazlası oluşur, daha yumuşak bir geçiş olacağı kanaatindeyim.

Buna rağmen son 15 bin öğretmen atamasında tef kontenjanının, böteye göre daha fazla olması daha da ilginç.

Bir yerlerde sistem fena tıkanacak.

Çözümü ne olur bilmiyorum. Ama BT/BÖTE arası alan değişikliği bile olsa rahatlayacağını sanmıyorum. Hele ki büyük şehirlerde.
Kesin olan bir şey var ki ortaokullarda TEFli öğretmenler var, meslek liselerinde ise BÖTE yok şu anda. Eğer bıçak gibi 2 tarafa ayrılırsa öğretmenler TEF liler çok norm fazlası çıkacak, BÖTE ler içinde oldukça norm ihtiyacı doğacaktır. Bu da devletin pek işine gelmez çok fazla kamu zararı doğar. Teflilere isteğe bağlı alan değişikliği hakkı verilmesi makul görünüyor. Bilgi değil Beklenti!

Hocam Blender, Unity, C# öğrendim.Istanbul ve Ankarada oyun fuarlarina gide gide çok ünlü kişilerle tanıştım.Ankaradan tezsiz oyun geliştirme ve animasyon YL da bitirdim.Geriye bir etiket kaldı.Sadece bu işlere zaman ayırmak için branşı değiştirmek istiyorum.Allah kismet ederse ogrermenlikte son 3 senem.Olursa olur olmazsa Ankaraya yerlesiyorum.
YL yaparken bakanlıkta bir arkadaş ile tanıştım.Teknokentte oyun firması var.Gel ortak ol, beraber gideriz, 24 saat bu işle ugrasiriz diyor.Zaten arada geçen zamanda bu iş için sermaye oluşturdum.
Yeğenim Agustosda Amerikada kalacak okuyacak ve oranın vatandaşlığını alacak.Hele bu iş de olsun daha da ileriye giderim inşallah.
Maya programının profesörü Haşmet Gurcay ile oyun fuarında tanıştım bana bir MAYA kitabı verdi.Sonra programa kaydoldum.Ödevler ve uygulamalı programlar için hafta sonları çok Ankaraya gittim.Elimde yurtdisi için çok sağlam bir diploma var.

Son düzenleme:
Hocam Blender, Unity, C# öğrendim.Istanbul ve Ankarada oyun fuarlarina gide gide çok ünlü kişilerle tanıştım.Ankaradan tezsiz oyun geliştirme ve animasyon YL da bitirdim.Geriye bir etiket kaldı.Sadece bu işlere zaman ayırmak için branşı değiştirmek istiyorum.Allah kismet ederse ogrermenlikte son 3 senem.Olursa olur olmazsa Ankaraya yerlesiyorum.
YL yaparken bakanlıkta bir arkadaş ile tanıştım.Teknokentte oyun firması var.Gel ortak ol, beraber gideriz, 24 saat bu işle ugrasiriz diyor.Zaten arada geçen zamanda bu iş için sermaye oluşturdum.
Yeğenim Agustosda Amerikada kalacak okuyacak ve oranın vatandaşlığını alacak.Hele bu iş de olsun daha da ileriye giderim inşallah.
Yolunuz açık olsun hocam. İnşallah hedeflerinize ulaşırsınız. Selametle.

Bakalım ne olacak? Hep Amerikaya Kanadaya nasıl giderim.Keske buralarda bir akrabam olsa derdim.Bu yaz yegeni ben götüreceğim.Allahin isine bak anında oldu.
Bir de bransimiz bilisim olsa sabah akşam bunla uğraşırım.Kusura bakmayın konu biraz dağıldı ama..

Son düzenleme:
Sınıf öğretmenliği için 4 kere üniversite sınavına girdim.Makine mühendisi, coğrafyacı yada iktisatçı olabilirdim.Yani bu kadar hiç bıkmadan severek bu işi yaptım.
Ne zaman fuarlara gittim.Formator olmak için şu şehre gitmelisin dediler yatağı yorganı topladım gittim.
Aksama kadar ders anlat, sonra başka bir ilçeye aksam kursa git, kurstan çık karayolunda in, ıssız yolda 4 km yürü köye gel.O gün zehirlendim.Dahasi commadore 64, 386 sx win 3.1 zamanından kalmayım.Ogretmenlik genel olarak artık zor ve pişmanlıktır hangi branş olursa olsun.

BBNET
Geri