asiboteli35
Site Gezgini
yazının devamını hatırlayamadım ama şimdi tezli eğitim alanında (ya dakendi alanında) yüksek lisans yapmış biri olarak 7 yılı doldurmayı bekliyo muyuz? yoksa yıl şartı da kalktı mı hemen başvurabiliyo muyuz :?:
hocam kendi alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yl yapmışsan hiç bekleme okula dilekçeni ver red geldiğinde mahkemeye başvurunu yap. Ama kendi alanında değilse meb avukatları bunu gerekçe gösterirse mahkeme bu yüzden davanı reddedebilir. Ben bu yüzden alanı dışında tezli yapıp bu mahkemeyi kazanan birini arıyorum bulsam 1 dk beklemeden mahkemeye gideceğim.asiboteli35' Alıntı:yazının devamını hatırlayamadım ama şimdi tezli eğitim alanında (ya dakendi alanında) yüksek lisans yapmış biri olarak 7 yılı doldurmayı bekliyo muyuz? yoksa yıl şartı da kalktı mı hemen başvurabiliyo muyuz :?:
mobile' Alıntı:teşekkürler kararlar için. bazı arkadaşlar kafamı bulandırdı dedilerki meb avukat tutmuş bu konu için davayı kaybederseniz 1500 tl avukatlık ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyormuş diye. sizin öyle bir duyumunuz varmıaakcakaza' Alıntı:uzmanlık ile ilgili mahkeme karar örnekleri aşağıda arkadaşlar:
http://mehmetyagciogluio.meb.k12.tr/uzmanlik.rar
hocam bildiğim kadarıyla meb e karşı açılan davayı kaybedince kendi adına olan masraflarıda ödetiyorlar. Tam miktar bilemiyorum bilgisi olan arkadaşlar yazarlar.aakcakaza' Alıntı:mobile' Alıntı:teşekkürler kararlar için. bazı arkadaşlar kafamı bulandırdı dedilerki meb avukat tutmuş bu konu için davayı kaybederseniz 1500 tl avukatlık ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyormuş diye. sizin öyle bir duyumunuz varmıaakcakaza' Alıntı:uzmanlık ile ilgili mahkeme karar örnekleri aşağıda arkadaşlar:
Sanmıyorum öyle birşey olduğunu hocam. duymadım öyle birşey.
hocam senin mahkeme sonucu belli oldumuaakcakaza' Alıntı:uzmanlık ile ilgili mahkeme karar örnekleri aşağıda arkadaşlar:
..aakcakaza' Alıntı:mobile' Alıntı:teşekkürler kararlar için. bazı arkadaşlar kafamı bulandırdı dedilerki meb avukat tutmuş bu konu için davayı kaybederseniz 1500 tl avukatlık ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyormuş diye. sizin öyle bir duyumunuz varmıaakcakaza' Alıntı:uzmanlık ile ilgili mahkeme karar örnekleri aşağıda arkadaşlar:
Sanmıyorum öyle birşey olduğunu hocam. duymadım öyle birşey.
hocam acaba bu saçma neden nedir, bizimle paylaşır mısın?aakcakaza' Alıntı:Arkadaşlar az once avukatımız aradı, idare mahkemesi çok saçma bir nedenle ret cevabı vermiş, Avukat hanım muhakkak Danıştaya gidelim diyor, ama karar vermedim henuz.
aakcakaza' Alıntı:Arkadaşlar az once avukatımız aradı, idare mahkemesi çok saçma bir nedenle ret cevabı vermiş, Avukat hanım muhakkak Danıştaya gidelim diyor, ama karar vermedim henuz.
talebimizi samsun 1. idare mahkemesi reddetti. anayasa mahkemesi kararının boşluk yarattığı ancak bu boşluğun kişilere uzmanlık sıfatının verilmesi için gerekçe olmadığını belirtti.
peki hocam diğer mahkemelerde verilen kararlar emsal gösterildiği halde mi, mahkeme bu kararı veriyor. Bir yerdekinin ak dediğine başka yerdeki kara diyor. Hocam danıştayın sizin durumunuzla örtüşen vermiş olduğu bir karar varsa hiç çekinmeden danıştaya gidin, onlara kendi kararlarını emsal gösterirseniz, dün öyle bugün böyle diyecek halleri yok ya, kesin kazanırsınız.omd' Alıntı:aakcakaza' Alıntı:Arkadaşlar az once avukatımız aradı, idare mahkemesi çok saçma bir nedenle ret cevabı vermiş, Avukat hanım muhakkak Danıştaya gidelim diyor, ama karar vermedim henuz.
Benim dava da reddedildi. 600 tl meb'e borçluyum davayı kaybettiğim için. İtiraz etmek için de 200 küsür gerekiyormuş. Ben de kararsızım itiraz edip etmemek konusunda.
Bana gönderilen gerekçe:
talebimizi samsun 1. idare mahkemesi reddetti. anayasa mahkemesi kararının boşluk yarattığı ancak bu boşluğun kişilere uzmanlık sıfatının verilmesi için gerekçe olmadığını belirtti.
omd' Alıntı:aakcakaza' Alıntı:Arkadaşlar az once avukatımız aradı, idare mahkemesi çok saçma bir nedenle ret cevabı vermiş, Avukat hanım muhakkak Danıştaya gidelim diyor, ama karar vermedim henuz.
Benim dava da reddedildi. 600 tl meb'e borçluyum davayı kaybettiğim için. İtiraz etmek için de 200 küsür gerekiyormuş. Ben de kararsızım itiraz edip etmemek konusunda.
Bana gönderilen gerekçe:
Ben Ocak gibi başvurmuştum galiba, mayısta sonuçlanmış tahmini 7-8 ayda karar varıyorlar. Ondan sonra da itiraz olursa temyiz süreci var. Süreler aşağı yukarı herkeste aynıdır sanırım.okanformula' Alıntı:Mahkeme uzun sürüomuş öle mi?
cesur yürek2' Alıntı:öncelikle artık meb e açacağınız davları iyi düşünün kaybettiğiniz zaman 600 tl civarında avukat parası ödersiniz. teli yüksek lisanlarda uzmanlık için kaybetme gibi bir durumunuz yok. önce okula dilekçe ardından gelen ret kararı ile mahkemeye gidiyorsunuz tabi süreç 6-7 ay sürüyor ama o süreninde parasını alıyorsunuz.
omd' Alıntı:cesur yürek2' Alıntı:öncelikle artık meb e açacağınız davları iyi düşünün kaybettiğiniz zaman 600 tl civarında avukat parası ödersiniz. teli yüksek lisanlarda uzmanlık için kaybetme gibi bir durumunuz yok. önce okula dilekçe ardından gelen ret kararı ile mahkemeye gidiyorsunuz tabi süreç 6-7 ay sürüyor ama o süreninde parasını alıyorsunuz.
Ben idare mahkemesinde tezli yüksek lisans mezunu olmama rağmen kaybettim. Şimdi temyize başvuracağım. Memurlar.net 'te temyizi kazanmış birinin örnek kararını paylaşmışlar. Sendika avukatıyla bunu da konuşacağım. Emsal karar da varken artık bundan sonra da kaybedersem birşey demiyorum yani.
http://www.memurlar.net/haber/215758/
omd' Alıntı:cesur yürek2' Alıntı:öncelikle artık meb e açacağınız davları iyi düşünün kaybettiğiniz zaman 600 tl civarında avukat parası ödersiniz. teli yüksek lisanlarda uzmanlık için kaybetme gibi bir durumunuz yok. önce okula dilekçe ardından gelen ret kararı ile mahkemeye gidiyorsunuz tabi süreç 6-7 ay sürüyor ama o süreninde parasını alıyorsunuz.
Ben idare mahkemesinde tezli yüksek lisans mezunu olmama rağmen kaybettim. Şimdi temyize başvuracağım. Memurlar.net 'te temyizi kazanmış birinin örnek kararını paylaşmışlar. Sendika avukatıyla bunu da konuşacağım. Emsal karar da varken artık bundan sonra da kaybedersem birşey demiyorum yani.
http://www.memurlar.net/haber/215758/
cesur yürek2' Alıntı:gerekçeli kararda ne yazıyor. ayrıca temyize gitmeniz gerekir bunun içinde 60 günlük süreyi geçirmeyin