sitelerde' Alıntı:Bize de sınav açsalar bari. Bu uzmanlık çıktığında seneden kaybettik, sınava giremedik. Sonra da sınav yapmadılar.
Bence aslında sınav vs. olmadan şu kadar kıdemi olan sicili de şöyleyse uzman olur densin. Amaç öğretmeni korumak olmalıdır.
peki bu dediğiniz ifadelerin yer aldığı danıştay yazısı cümleleri hangisi? linkini verebilir misiniz?cesur_yürek' Alıntı:danıştay süreyi ve kontenjanı iptal ettiği için 7 yıl ve ya 2005 gibi kavramların önemi yok
bogrt' Alıntı:çk teşekkür ederiz cesur_yürek hocam.. bizim uyanmamızı sağladın.. :alkis:
bazı forumlarda diyorlar ki bu hakkı elde etmek için acele edin, sonra yeni düzenlemeyle alamayabilirsiniz diye.
ama milli eğitimin ne yapacağı da belli olmuyor ki, acele etmek mi gerek, yoksa boşa mı uğraşcaz?..
bir de avukatsız olamaz mı bu dava? özel avukatımız yok, sendikamız da yok da. acaba sendikalı olmaya mı itecek bu bizi?
yani olumsuz sonuçlanan da olmuş da .çoğunlukla olumlu sonuçlamış davalar..o arkadaş' Alıntı:mahkeme konya idare mahkemesi gibi anayasa mahkemesinin kararından sonra mevzuatın bize uzmanlık verdiğini kabul etti ancak bakanlığın belli kriterlere göre başvuru alması ve bizim bu başvurulara müracaat etmemiz halinde tarafımıza uzman öğretmenliğin verilebileceğine hükmetti.
bende aynı durumdayım hocam, dilekçeye cevap gelmedi bakalım henuz.omd' Alıntı:2009 sonrasında yüksek lisans-doktora bitirip mahkemeye başvuran oldu mu acaba? Örnek karar görebilir miyiz? Ben hala dilekçeme cevap bekliyorum. Daha iki ay olmadı.
2010 yüksek lisans mezunu bir arkadaşta dilekçe vermişti, ona mebden olumsuz cevap gelmiş. Emsallerle birlikte bir avukatla görüşmüş. 18-03-2009 tarihinden sonra mezun olanlar için durum şüpheli demiş avukat. O yüzden dava açıp kazanan var mı 2009 sonrası merak ediyorum ben de. Arkadaşın sendikası yok, avukatlık ücreti 1000TL istemiş, bir de kaybedersek karşı tarafın masraflarını da ödersin demiş. Arkadaşı biraz düşünceye sevk etmişaakcakaza' Alıntı:bende aynı durumdayım hocam, dilekçeye cevap gelmedi bakalım henuz.omd' Alıntı:2009 sonrasında yüksek lisans-doktora bitirip mahkemeye başvuran oldu mu acaba? Örnek karar görebilir miyiz? Ben hala dilekçeme cevap bekliyorum. Daha iki ay olmadı.
cesur_yürek' Alıntı:60 gün bekleyin eğer cevap gelmez ise ret edilmiş sayılır ve direk mahkemeye verebilirsiniz. yüksek lisans belgenizin olması yeterli yılının ne olduğu önemli değil. 2010 da mezun olmuş bir öğretmen arakdaşımız bu davayı kazandı.
ben sendikasız arakdaşlarada sendikamızın avukatını ücretsiz olarak dava açtırdım.
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... r_id=13928Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimim Dalında sürdürdüğüm tezli yüksek lisans öğrenimin13/01/2011 tarihinde başarıyla tamamlayarak mezun olan sendika üyemizin uzman öğretmen olmak için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine açmış olduğu dava lehimize sonuçlanmıştır.
İlgili Karar İçin Tıklayınız
cyberhills' Alıntı:kazanılan dava tarihinden itibarenmi haklar veriliyor
dilekçe tarihinden itibarenmi
yoksa mezuniyet ay ve yılından itibarenmi bilgisi olan varmı arkadaşlar
bogrt' Alıntı:cevap bekliyoruz bakalım, tık yok şimdilik..
gerçi gelecek tıkı da tahmin edebiliyoruz da.. her davada yüksek lisanslı haklı bulunup uzmanlık ünvanını veriyorsa meb, ne diye uğraştırıyor herkesi?.. bu işi tatlıya bağlasa da güzelce anlaşsak, versek diplomamızı alsak uzmanlığımız olmaz mıydı ki..
Parhelion' Alıntı:peki bilgisayar mühendisliğinde yapanlar da yararlanabiliyor mu