Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

hasari hocam bizim okulun şablonu bozuldu. dreamwear da şablonda değişiklik yapmak istediğimde değişiklikleri şablonun tamamına uygulamıyor. 1 veya 2 sayfaya uyguluyor diğerlerine uygulamıyor. Ne yapıpta şablonu tekrar kullanabilirim yardımcı olursan sevinirim. Okul sitem http://www.mkpyunusemre.meb.k12.tr/
e mail adresim: cevdetxx@gmail.com
özeldende gönderirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Hasari hocam banner neden değişmiyor? Okulumun adını yazamıyorum.

cevdetxx' Alıntı:
hasari hocam bizim okulun şablonu bozuldu. dreamwear da şablonda değişiklik yapmak istediğimde değişiklikleri şablonun tamamına uygulamıyor. 1 veya 2 sayfaya uyguluyor diğerlerine uygulamıyor. Ne yapıpta şablonu tekrar kullanabilirim yardımcı olursan sevinirim. Okul sitem http://www.mkpyunusemre.meb.k12.tr/
e mail adresim: cevdetxx@gmail.com
özeldende gönderirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Videoları tekrar izleyin çözüm olmazsa sayfalarınız template dosyasından üretilmemiştir bu sebeple güncellenmiyordur.

canegemen' Alıntı:
Hasari hocam banner neden değişmiyor? Okulumun adını yazamıyorum.
Kullanım videosunu izleyin.

hasari' Alıntı:
qash' Alıntı:
selam hocam. iyi günler. ben okulun sayfasını sizin hazırlamış olduğunuz şablonu kullanarak ( ki baya bir değişiklik yaptım. ) okulumuzun sitesini güncellemeye çalışıyorum.
bbnet 1.7 yi düzenledim yayına koymam ramak kaldı. düzenlemeleri yaparken hep firefox 4 üzerinden değişikliklere bakıyordum. Son olarak ie de görüntüye bakarken 2 sorunla karşılaştım. Sorun şu: anasayfanın gövdesine iframe yaptım. firefoxta hangi sayfayı iframe'e çağırırsam çağırayım iframe sınırları içindeki arka plan rengi anasayfanın arka plan rengini alıyor ki istediğim bu. Ama ie'de çağırdığım bütün sayfaların iframe sınırları içindeki arka plan rengi beyaz oluyor. ikinci sorun için resimlere bakarsanız daha iyi olur. Anlatamadığım şeyi anlayabilirsiniz sanırım.
internet explorer deki görüntünün firefox taki gibi olması için ne yapabilirim.

ie versiyonu : 8
ff versiyonu : 4
iframe tagı içerisine şu kodu ekleyin.
Kod:
allowtransparency="true"

Diğer sorun içinde sitenizi yayınlayın öyle bakalım.

hocam adres şu : İhsan Tekin

ie de öğretmenlerimiz ve idari personel sayfasında iframe yan tarafında kaydırma çubuğu var firefox ta yok.
firefoxta tıklanılan yerin başlığı üstte iframenin üst tarafında yazar ie de yazmıyor.
sayfanın en altında firefoxta yazı mavi alanın altında kalıyor ie de mavi alan içinde.

şimdilik görebildiğim sorunlar bunlar konuyla ilgili yardım edebilirseniz sevinirim.

qash' Alıntı:
hasari' Alıntı:
qash' Alıntı:
selam hocam. iyi günler. ben okulun sayfasını sizin hazırlamış olduğunuz şablonu kullanarak ( ki baya bir değişiklik yaptım. ) okulumuzun sitesini güncellemeye çalışıyorum.
bbnet 1.7 yi düzenledim yayına koymam ramak kaldı. düzenlemeleri yaparken hep firefox 4 üzerinden değişikliklere bakıyordum. Son olarak ie de görüntüye bakarken 2 sorunla karşılaştım. Sorun şu: anasayfanın gövdesine iframe yaptım. firefoxta hangi sayfayı iframe'e çağırırsam çağırayım iframe sınırları içindeki arka plan rengi anasayfanın arka plan rengini alıyor ki istediğim bu. Ama ie'de çağırdığım bütün sayfaların iframe sınırları içindeki arka plan rengi beyaz oluyor. ikinci sorun için resimlere bakarsanız daha iyi olur. Anlatamadığım şeyi anlayabilirsiniz sanırım.
internet explorer deki görüntünün firefox taki gibi olması için ne yapabilirim.

ie versiyonu : 8
ff versiyonu : 4
iframe tagı içerisine şu kodu ekleyin.
Kod:
allowtransparency="true"

Diğer sorun içinde sitenizi yayınlayın öyle bakalım.

hocam adres şu : İhsan Tekin

ie de öğretmenlerimiz ve idari personel sayfasında iframe yan tarafında kaydırma çubuğu var firefox ta yok.
firefoxta tıklanılan yerin başlığı üstte iframenin üst tarafında yazar ie de yazmıyor.
sayfanın en altında firefoxta yazı mavi alanın altında kalıyor ie de mavi alan içinde.

şimdilik görebildiğim sorunlar bunlar konuyla ilgili yardım edebilirseniz sevinirim.
FireFox ile İnternet Explorer arasındaki en büyük farkladan biri <p></p> (parantez) kodlarını farklı yorumlamasıdır. İlgili alanlardaki kodlara bakamadım fakat burda her ikisinin eşit yorumlayabileceği bir çözüm yolu bulmalısın şöyle bir öneride buluna bilirim <p></p> tagını kullanacağınıza iki tane <br> tagını kullanabilirsiniz.

Scroll bende oluşmadı şuan kullandığım tarayıcılar ie90 firefox 4.0 eğer bu kısım sizi rahatsız ediyorsa iframe içerisine şu kodu yaz:
Kod:
scrolling="no"

Kod:
scrolling="no"
[/quote]

bu kodu daha önce denemiştim işe yaramadıydı. Yine denedim yine işe yaramadı.
Aslında okul sitesi bu kadar yeter diyebilirim ama yapmışken en az hata ve sorun olmasını istiyorum.

Şablona amatörce yaptığım banneri koymak için tabloları kurcaladım. sildim birleştirdim. en sonda bu hatayı verdi.

Satır 3, sutun 7 ( mutlak konum 118) D:/...sablon.dwt için hata var: yuvalanmamış için düzenlene bilir bölgeler

20ahmet' Alıntı:
Şablona amatörce yaptığım banneri koymak için tabloları kurcaladım. sildim birleştirdim. en sonda bu hatayı verdi.

Satır 3, sutun 7 ( mutlak konum 118) D:/...sablon.dwt için hata var: yuvalanmamış için düzenlene bilir bölgeler
Bu gibi durumlarda keşke geriye(ctrl+z) hemen dönseydiniz. Buradaki dosyalardan sadece şablon dosyasını alın yeniden düzenleyin. Ya da buradaki dosyanın şablon dosyasını açın ilgili tablonun kodlarını kopyalayın yaptığınız çalışmaya yapıştırın.

hasari' Alıntı:
20ahmet' Alıntı:

Bu gibi durumlarda keşke geriye(ctrl+z) hemen dönseydiniz. Buradaki dosyalardan sadece şablon dosyasını alın yeniden düzenleyin. Ya da buradaki dosyanın şablon dosyasını açın ilgili tablonun kodlarını kopyalayın yaptığınız çalışmaya yapıştırın.

Sağolun hocam birinci yolla söylediğim sorunu düzelttim. Bilgisayarcı olmadığım için kodlardan anlamıyorum 2. yolu o yüzden tercih etmedim.

Şimdi de şöyle bir sorun çıktı Şablon bannerı ekledim güncelle dediğim zaman sadece 3 sayfada güncelledi. Diğerlerinde bannere eklemedi. Sayfada başka değişiklikler yaptığımda tüm sayfalara bu değişiklikleri uyguluyor. Sadece bannere eklemedi.
biraz uğraştıktan sonra bannere bütün sayfaya ekledi ama f12 ile baktığımda bannerın yerinde başka bir flaşı gösteriyor. Demim belki siteye attığımda doğru gösterir bannerın göründüğü sayfada sorun yok ama başka dosya flaş görünen sayfalarda sadece beyaz görünüyor. Nerde yanlış yapıyorum çıkaramadım

Sayfaya flash eklemişseniz sunucudaki "Scripts" klasörünü de güncelleyin.
Sayfa güncellemeleri içinde videoyu izleyin.

Hocam sorunu çözdüm. Tesadüfen düzeldi. Bannerin dw içindeyken sürükleyerek bir klasörün içine attım. Gülcellememi istedi bende güncelle dedim. heralde otamatik olarak sizin dediğiniz güncellemeyi yaptı. Videonuzu ilk başlarken izlemiştim bu konu gözümden kaçtı heralde tekrar izleyeyim yardımınız için çok sağolun hocam.

Site hakkında yorumlarınızı beklerim. Hiç bir bilgi sahibi olmadan sadece sizin videonuzla ve bu sayfadaki yorumlarla yaptım... http://boztepeshowtv.meb.k12.tr/

dosyayı indirdim. dreamweawer da index i açmak istiyorum hata verip kapanıyor. neden acaba?

polat46' Alıntı:
dosyayı indirdim. dreamweawer da index i açmak istiyorum hata verip kapanıyor. neden acaba?[/

Hocam index'i dosyadan aç'ı tıklayın index'i bulup açın o zaman sorun vermez.

20ahmet' Alıntı:
polat46' Alıntı:
dosyayı indirdim. dreamweawer da index i açmak istiyorum hata verip kapanıyor. neden acaba?[/

teşekkürler düzeldi. son olarak manşer haberleri düzenlemek için ne yapmam lazım ?

polat46' Alıntı:
20ahmet' Alıntı:
polat46' Alıntı:

teşekkürler düzeldi. son olarak manşer haberleri düzenlemek için ne yapmam lazım ?

haberler.xml dosyasından düzenliyorsunuz hocam

hasari hocam çalışmalarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Size bir sorum olacak images klasörü içerisindeki indexle başlayan (index_c1_r1 gibi)dosyaları bir türlü sunucuya gönderemiyorum.diğer dosyaların hepsi sunucuya eklenirken bu dosyalar her denememde hata veriyor.Bunun nedeni ne olabilir acaba iyi çalışmalar.

basri er' Alıntı:
hasari hocam çalışmalarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Size bir sorum olacak images klasörü içerisindeki indexle başlayan (index_c1_r1 gibi)dosyaları bir türlü sunucuya gönderemiyorum.diğer dosyaların hepsi sunucuya eklenirken bu dosyalar her denememde hata veriyor.Bunun nedeni ne olabilir acaba iyi çalışmalar.
Hangi dosyalar hocam tam isimlerini yazarmısın? Mebin saçma sapan filtresinden kaynaklanıyor olmalı. Yakında kedi sitelerini filtrelerse hiç şaşırmayacağım.

Hasari hocam images içindeki index_r6_c5 ,index_r6_c1 şeklinde olanları sunucu bir türlü kabul etmiyor her defasında hata veriyor

basri er' Alıntı:
Hasari hocam images içindeki index_r6_c5 ,index_r6_c1 şeklinde olanları sunucu bir türlü kabul etmiyor her defasında hata veriyor
Hocam şu konuyu incele sebep burda ki değilse
meb-k12-tr-f122/ftp-de-dosyalarin-boyutu-sifir-0-ise-t64384.html

şunu uygula;
Siteyi dreamweaverda tanımla videoda nasıl yapıldığını anlatmıştım muhtemelen şimdiye yapmışsındır. Burdan sitenin kök dizinine git ilgili resimi( index_r6_c5...) bul ve adını "arkaplan1" gibi bir isim ver isimi değiştiğinde bağlantıları güncelleyip güncellemek istemediğinizi soracak burdan tüm bağlantıları güncelle deyin. Daha sonra sitenizi localhosta önizleme yapın düzgün çalışıyor mu? Düzgün çalışıyorsa, tüm siteyi ftp atın bunu yaparsanız sorun çıkarmayacaktır.

hasari' Alıntı:
basri er' Alıntı:
Hocam şu konuyu incele sebep burda ki değilse
meb-k12-tr-f122/ftp-de-dosyalarin-boyutu-sifir-0-ise-t64384.html

şunu uygula;
Siteyi dreamweaverda tanımla videoda nasıl yapıldığını anlatmıştım muhtemelen şimdiye yapmışsındır. Burdan sitenin kök dizinine git ilgili resimi( index_r6_c5...) bul ve adını "arkaplan1" gibi bir isim ver isimi değiştiğinde bağlantıları güncelleyip güncellemek istemediğinizi soracak burdan tüm bağlantıları güncelle deyin. Daha sonra sitenizi localhosta önizleme yapın düzgün çalışıyor mu? Düzgün çalışıyorsa, tüm siteyi ftp atın bunu yaparsanız sorun çıkarmayacaktır.
hocam teşekkür ederim kota sorunum yok. önerdiğiniz ikinci yolu denemeye çalışacağım resimin adını değiştirip o şekilde sunucuya göndermeye çalışacağım inşallah bu sefer olur tekrardan teşekkürler

Arkadaşlar, okulumuzun sitesine swf formatında fotoğraf albümleri attım. 3 tane swf dosyası, 3 tane de html dosyası ayrı ayrı. Explorer'da çalıştırırken bir sorun yok hepsi ayrı ayrı çalışıyor, yalnız Firefox'ta siteyi açınca 3 html'de de aynı swf'yi gösteriyor. Bütün swf ve htmller aynı klasör içinde. Bu sorunun sebebi nedir?

sablonu tasarlayan arkadaşlarıma yapıcı bir eleştirim olacak...

günümzde her internet kullanıcısı internet sayfalarında enaz 1024x 768 çözünüzlüğü kullanmakta. artık 800x 600 yerine 1024x768 veya 1280x 800 çözünürlük kullanılsa nasıl olur??

sadece bir yorumm.. belki faklı düşünenler olabilir.! ??

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. :oops: . daha önceki sitelerim php idi ilk kez html ile çalışıyorum ve oldukça zorlandım :oops:
daha önce soruldu ise kusura bakmayın bu sistedeki "galeri" bölümüne tıklayınca çıkan fotoğraflar flash ile düzenlenmiş ama bu hale hangi programla geldi ben bilemedim :oops: . yardımcı olan olursa sevinirimmm.
teşekkürler

mysybl' Alıntı:
arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. :oops: . daha önceki sitelerim php idi ilk kez html ile çalışıyorum ve oldukça zorlandım :oops:
daha önce soruldu ise kusura bakmayın bu sistedeki "galeri" bölümüne tıklayınca çıkan fotoğraflar flash ile düzenlenmiş ama bu hale hangi programla geldi ben bilemedim :oops: . yardımcı olan olursa sevinirimmm.
teşekkürler
Flash+xml sayesinde oluyor klasöre resimlerinizi atıyorsunuz xml dosyasındanda yolunu tanımlıyorsunuz galerinizi bu şekilde sorunsuz çalışıyor dosyaları indirdiyseniz bir inceleyin kolaylıkla mantığını anlayacaksınızdır.

hasari' Alıntı:
mysybl' Alıntı:
teşekkürler
Flash+xml sayesinde oluyor klasöre resimlerinizi atıyorsunuz xml dosyasındanda yolunu tanımlıyorsunuz galerinizi bu şekilde sorunsuz çalışıyor dosyaları indirdiyseniz bir inceleyin kolaylıkla mantığını anlayacaksınızdır.
teşekkür ederim hasari hocam, ilgilenmişsiniz.
Hemen inceleyeceğim bakalım.

hocam ana sayfadaki flahs haber bandı tıklayınca başka saygfaya yönlendirmek istiyorum kod kısmına girdim link veremedim yardımcı olurmusun lütfen

okulumun adresini de verelim sadece haber başlıkları gözüküyor her haber için başka sayfalara link atamadım.
http://www.akcakocaosmaniye.meb.k12.tr/

dimrak' Alıntı:
hocam ana sayfadaki flahs haber bandı tıklayınca başka saygfaya yönlendirmek istiyorum kod kısmına girdim link veremedim yardımcı olurmusun lütfen

okulumun adresini de verelim sadece haber başlıkları gözüküyor her haber için başka sayfalara link atamadım.
http://www.akcakocaosmaniye.meb.k12.tr/
linkin açılış taglarını silmişsiniz. <link> xml dosyanızı inceleyiniz.
http://okulweb.meb.gov.tr/81/02/967463/haberler.xml

ilk olarak teşekkür ederim paylaşımınız için
ya ben bu videoyu yu geçende açmıştım şimdi ne kadar denesem de açamıyorum acep neden?

Geri