Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

hasari hocam bi türlü indiremedim. gene aynı hata. download manager ilede denedim olmadı.yaaaa üfff canım sıkıldı. güzelde gözüküyordu.neyse hayırlısı.

Hocam ellerine sağlık , ellerin dert görmesin...mükemmle bir hizmet :++:

hasarı hocam ellerine sağlık çook çokkk güzel bi çalışma olmuş. ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bi yerde tıkandım. şablon.dwt de yaptığım değişiklikler diğer sayfalarda geçerli olmuyo. şablonu farklı kaydet diyince sorun yok ama kaydet diyince diğer sayfalarda hiç bi değşiklik yok. nereyi ya da neyi atlıyorum bilemedim. kullanım videosunu da izledim ama gene de yapamadım.. yardımcı olablir misiniz.

hasari hocam öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim bir sorum olacaktı.

haberler için bir kök dizinin içine klasör oluşturdum ve indeks sayfasındaki flash dan oraya link vermek istiyorum.

xml doyasında link <link>http://www.bilgisayarbilisim.net</link> olarak verilmiş bende onu
<link>../haberler/acilservis.htm</link> olarak yapmak istiyorum fakat kök dizini tanımıyor link hatası veriyor.

Acaba bi yöntemi varmı yoksa bende http://okulsiteadi.meb.k12.tr/haberler/acilservis.html şeklinde mi vermeliyim...

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

hocam elinize sağlık çok güzel olmuş. bir sorum var biz bu siteyi meb.k12.tr de kullanabiliyor muyuz?

mtavsanci' Alıntı:

haberler için bir kök dizinin içine klasör oluşturdum ve indeks sayfasındaki flash dan oraya link vermek istiyorum.

xml doyasında link <link>http://www.bilgisayarbilisim.net</link> olarak verilmiş bende onu
<link>../haberler/acilservis.htm</link> olarak yapmak istiyorum fakat kök dizini tanımıyor link hatası veriyor.

Acaba bi yöntemi varmı yoksa bende http://okulsiteadi.meb.k12.tr/haberler/acilservis.html şeklinde mi vermeliyim...

Hocam isterseniz
<link>haberler/acilservis.html</link>
İsterseniz
http://okulsiteadi.meb.k12.tr/haberler/acilservis.html
şeklinde tanımlayabilirsiniz.
<link>../haberler/acilservis.htm</link> şeklindeki link localhostta çalışmayacaktır.

baytemiz' Alıntı:
hocam elinize sağlık çok güzel olmuş. bir sorum var biz bu siteyi meb.k12.tr de kullanabiliyor muyuz?
İlk mesajımı okuyun.

hasari' Alıntı:
mtavsanci' Alıntı:

Hocam isterseniz
<link>haberler/acilservis.html</link>
İsterseniz
http://okulsiteadi.meb.k12.tr/haberler/acilservis.html
şeklinde tanımlayabilirsiniz.
<link>../haberler/acilservis.htm</link> şeklindeki link localhostta çalışmayacaktır.

baytemiz' Alıntı:
İlk mesajımı okuyun.

ama dikkat etmeniz gereken bir şey var. her manşet için link tagı açacaksınız, link vermek istemiyorsanız <link></link> şeklinde kalacak.

<link>haberler/acilservis.html</link> şeklinde kendi bilgisayarımda yol doğru değil hatası almaya devam ediyorum.
Server da çalışır o zaman linkler

teşekkürler

mtavsanci' Alıntı:
<link>haberler/acilservis.html</link> şeklinde kendi bilgisayarımda yol doğru değil hatası almaya devam ediyorum.
Server da çalışır o zaman linkler

teşekkürler

bilgisayarında da çalışması lazım. çünkü benimkiler çalışıyor. bilgisayarımdaki site ile serverdeki arasında hiç fark yok bende. ben o yüzden serverdekini açmıyorum. her yere flash diskimi götürüryorum. internet olmasa bile site elimin altında.

Hasari hocam çalışmanız için ne kadar eşekkür etsek azdır. bir sey soracaktım. daha önce forumu karısıtırdıgımda sitedeki resimlerin fotoshop ile düzenlenmesini anlatmıstınız. bulamıyorum kaldırıldımı acaba.
sitenizdeki resimlerin kendi okulumuza uyarlanmadı için yapılan acıklama linkini varsa eklermisiniz. eger oyle bi link yoksada anlatabilirmisiniz. Saygılarımla.
Emeğinize ve yüreğinize sağlık teşekkürler.

Arkadaşlar şablon çok güzel teşekkürler. Ben bi konuda yardım istiyorum k12 li sitemi komple silip bu şablonu eklemek istiyorum. Nasıl kolay bi şekilde halledebilirim bunu teşekkürler şimdiden.

Karabela' Alıntı:
Arkadaşlar şablon çok güzel teşekkürler. Ben bi konuda yardım istiyorum k12 li sitemi komple silip bu şablonu eklemek istiyorum. Nasıl kolay bi şekilde halledebilirim bunu teşekkürler şimdiden.

ftp sunucusuna bağlan. ordaki tüm dosyaları sil. sonra bu şablonu dream viewer la aç. gerekli değişiklikleri yap. sonra ftp sunucuna gönder.

stattlich' Alıntı:
Hasari hocam çalışmanız için ne kadar eşekkür etsek azdır. bir sey soracaktım. daha önce forumu karısıtırdıgımda sitedeki resimlerin fotoshop ile düzenlenmesini anlatmıstınız. bulamıyorum kaldırıldımı acaba.
sitenizdeki resimlerin kendi okulumuza uyarlanmadı için yapılan acıklama linkini varsa eklermisiniz. eger oyle bi link yoksada anlatabilirmisiniz. Saygılarımla.
Hocam bir kaç defa okudum ama fazla birşey anlayamadım photoshopla ilgili bir sıkıntınız var ise şurası size oldukça faydalı olacaktır.
goruntulu-anlatimlar-f193/

hasari' Alıntı:
stattlich' Alıntı:
Hocam bir kaç defa okudum ama fazla birşey anlayamadım photoshopla ilgili bir sıkıntınız var ise şurası size oldukça faydalı olacaktır.
hasari' Alıntı:
Buyrun.

Yapılışı...resminizi photoshopta açıyorsunuz vermiş olduğum psd dosyasına ekliyorsunuz. Resmin yükseklik genişiliğini paletinize göre ayarlıyorsunuz. Önceden hazırlamış resimli olduğum layerlerden birine ctrl ile birlikte tıklıyorsunuz resim alanı seçili hale gelecektir. Menülerden seç geliyorsunuz tersini seç diyorsunuz. Daha sonra eklemiş olduğunuz bu resmin katmının seçip del tuşuna basıyor siliyorsunuz. silme işi bitince gereksiz katmanları (atatürk resmi,etkinlikler...) görünürlüğünü kapatıyorsunuz. Daha sonra dosyadan web aygıtları kaydete geliyorsunuzu sağ tarafta resim formatı png seçiliyken dosyanızın adına ogrenci deyip istediğin bir yere kaydediyorsunuz.
Photoshopla ilgili daha fazla bildi:
sanırım bu mesajınızı arıyordu arkadaş. ben de aradım buldum. haftasonu biraz uğruşacağım banner yapmak için

hocam öncelikle böyle bir site hazırladığın ve bizlerden esirgemediğin için sonsuz teşekkürler.bu ilk mesajımdır.sosyalbilgiler öğretmeniyim,formatör bulunmayınca ben oldum,web sitesinden hayatta anlamam sayenizde ve videolar sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum.bu arada site sayesinde okula birde logo yapmaya çalıştım siteye ekledim.amatörce tabiki.eksiklerim çok soracaklarım var
1.foto galerimin anasayfada duyurular bölümünde çıkmasını istiyorum.
2.foto galeri yaparken jalbüm ve iwebalbüm kullandım iwebalbümü komple site içine koydum 2.2 mb.böylemi yoksa farklı mı?
3.anasayfada meb kayan haberler yerine son dakika haberi yapmak istiyorum nasıl yaparım.şimdilik bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

hasari' Alıntı:
stattlich' Alıntı:

sayın hocam sunu soylemeye çalıştım. gece gece yazınca karıstırmısım sanırım :)
okul sablonunda ki resimleri kendi okulumuzun resimleri ile degisitirmek isitiyorum ama resimlerinizdeki cerceveler gölgelendirmeler ölçeklendirme vs. nasıl yapabiliriz. bunu kastetmiştim.
forumda beta surumunde yada v1,6 da, birisinde acıklamıstınız uzun uzun fotoshopla yapmıstınız hatta ama bir türlü bulamadım. Kusuruma bakmayın.

stattlich' Alıntı:
hasari' Alıntı:
stattlich' Alıntı:

sayın hocam sunu soylemeye çalıştım. gece gece yazınca karıstırmısım sanırım :)
okul sablonunda ki resimleri kendi okulumuzun resimleri ile degisitirmek isitiyorum ama resimlerinizdeki cerceveler gölgelendirmeler ölçeklendirme vs. nasıl yapabiliriz. bunu kastetmiştim.
forumda beta surumunde yada v1,6 da, birisinde acıklamıstınız uzun uzun fotoshopla yapmıstınız hatta ama bir türlü bulamadım. Kusuruma bakmayın.
Konu:
template-icon-gif-png-f110/yonetim-bbnet-okul-sablonu-v1-6-yayinlandi-t43442-495.html

çok çok güzel olmuş, teşekkürler :alkis:

portalı okuluma göre düzenleyip
yayınladım. hasari hocam
tekrar
teşekkürler
:)

AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','160','height','180','vspace','2','src','http://www.meb.gov.tr/haberler/xml/swf/145-180/145-180-2','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','allowscriptaccess','sameDomain','movie','http://www.meb.gov.tr/haberler/xml/swf/145-180/145-180-2?param=1' ); //end AC code

burada niye hata veriyor acaba... aslında sayfayı normal açıyor.. ama explorerde sol altta bitti ama hatalar oluştu yazıyor.. satır 229 da da burası var.. . çalışan bi siteden kopyaladım yine aynı..sayfada yaptığım bi değişilkliktenmi oldu acaba..?*

mrb. hocam.ben haberbaslik.swf dosyasını bir türlü değiştiremedim.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

arkadaşlar google okul sitesini arattırdığımda başlık kısmının altında sablonun ilk halinde yer alan bilgiler cıkıyor.ilk yüklemede bunları değiştirmeyi unutmusum.aşağıdaki kodlarda gerekli değişiklikleri yaptım ama eski bilgiler google cıkmaya devam ediyor.bu konuda ne yapmam gerekiyor acaba.teşekkürler.

<meta name="keywords" content="Ürgüp, Nevşehir il milli eğitim müdürlüğü, Ürgüp ilçe milli eğitim müdürlüğü, Nevşehir MEM, ilçe, Ürgüp,Aksalur İbrahim Aydın İlköğretim Okulu" />
<meta name="description" content="Nevşehir, Nevşehir il milli eğitim müdürlüğü, Ürgüp ilçe milli eğitim müdürlüğü, Nevşehir MEM, ilçe, Ürgüp, Aksalur İbrahim Aydın İlköğretim Okulu" />

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    94 KB · Görüntüleme: 802
Geri