Cumhurbaşkanı toplu görüşmeler ile ilgi bir açıklama yapmadı
Bu yarın yapılacak son tekliften sonra, hakem heyetine kalacağının sinyali mi acaba?
Son 6 saat
Hakem heyeti yolu göründü …
Son düzenleme:
Cumhurbaşkanı toplu görüşmeler ile ilgi bir açıklama yapmadı
Bu yarın yapılacak son tekliften sonra, hakem heyetine kalacağının sinyali mi acaba?
Görüşme devam ediyormuş hocam.Toplu sözleşmede uzlaşma yok. Memur-Sen ve Çalışma Bakanlığı uzlaşma sağlayamadı. Kararı Hakem Kurulu verecek.
Eğitim kolu da bunun içinde. Umarım genel zam dışında işe yarar bir kaç kazanım çıkar. Genel zam zaten enflasyon farkı şeklinde gidecek gibiHizmet kolları toplu sözleşmeyi imzalayacak. Memur-Sen’e bağlı 11 hizmet kolundaki yetkili sendikalar toplu sözleşmeyi imzalamaya yakın. Memurların zam oranı ise Hakem Kurulu’na kalacak.
Son altı yıldır olduğu gibi enflasyon farkını zam diye yutturacaklar.Eğitim kolu da bunun içinde. Umarım genel zam dışında işe yarar bir kaç kazanım çıkar. Genel zam zaten enflasyon farkı şeklinde gidecek gibi
Hakemlerin yarısından fazlasını cumhurbaşkanı seçiyor nasıl farklı teklif çıksınYeni bir artış teklifi yok galiba en son hakeme gittiğinde de yeni bir teklif verilmemişti.
Işıkhan, "Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam." değerlendirmesinde bulundu.
Böyle demiş BAKAN bey.
Muhtemelen %35 civarı enflasyon çıkar, seçimden dolayı da %5 ekleyip %40 verirler.Onun çoğu enflasyon farkı olacak ama
Anlaşılan maddeler ne zaman açıklanacak acaba?Hizmet kolundaki anlaşma sağlanan maddelerin çoğu, önceki dönemlerdeki kazanımların (nöbet vb) devamıdır diye düşünüyorum
Anlaşılan maddeler ne zaman açıklanacak acaba?
Ben de bunu anlamadım. 2019 da hiç bir konu imzalanmamıştı, 2021 de bakın diğer haklardan da oluyoruz denerek bir gecede(imzalamadan bir önceki gece Ali Yalçın çoşmuş, kesinlikle imzalamam demiş ama ne hikmetse 2 saat sonra komik rakamları imzalamıştı) herşeye imza atıldı, 2023 de ne şiş yansın ne kebap. Zammı hakem heyetine bırakıp, diğerlerini imzaladılar.Hatırlarsanız 2019’daki toplu sözleşmelerde de anlaşma sağlanamamıştı.
Eski haberlere baktı, hakem heyeti görüşmeler sırasında hizmet kollarında mutabakata varılan maddeleri bile karara dahil etmemiş.
Sanırım bu yüzden bu yıl genel konularda anlaşma imzanlanmamasına rağmen hizmet kolları için anlaşmalar imzalandı. Yoksa hakem heyeti 4 yıl öncesi gibi anlaşılan maddeleri yine karara koymayabilirdi.
Hocam öğretmenlerle ilgili bir tane madde göremedim. Burada eğitim iş kolu ile ilgili hiç kazanım olmamış diye mi anlamak lazım. Hayretler içindeyim. Sendika hiç olmasa devlet bir iki hak verirdi en azindan.Genele ilişkin anlaşılan maddeler: